Xbox Smart Delivery: Τα πάντα για τη νέα υπηρεσία & η λίστα με τα games!

Περίληψη: Πώς ακριβώς θα λειτουργεί η υπηρεσία και ποια games θα την υποστηρίζουν; Δείτε παρακάτω την πλήρη λίστα!

Η Microsoft έχει ανακοινώσει το Smart Delivery, μια υπηρεσία που θα επιτρέπει στον παίκτη να αποκτά την καλύτερη έκδοση για την κονσόλα του. Με τη λογική πως όλες οι κονσόλες Xbox θα λειτουργούν σε ένα παρεμφερές περιβάλλον και πως θα υπάρχει συμβατότητα ανάμεσα στις γενιές, η αμερικανική εταιρεία προχώρησε σε μια σειρά από διευκρινίσεις που ρίχνουν φως στο πώς θα λειτουργεί το Smart Delivery. H τεχνολογία αυτή θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους developers και όλα τα games των Xbox Game Studios, που θα είναι Xbox Series X Optimized (όπως το Halo Infinite).

Πώς ακριβώς, όμως, λειτουργεί το Smart Delivery; Ας πούμε για παράδειγμα πως έχετε το Xbox One και θέλετε να αποκτήσετε σε μετέπειτα χρονική στιγμή το Xbox Series X. Αν αγοράσετε ένα game που παίζει στο Xbox One και κατόπιν αγοράσετε το Xbox Series X, όταν ανοίξετε τη νέα κονσόλα σας, ο τίτλος που θα παίξετε δεν θα είναι του Xbox One αλλά η βελτιωμένη έκδοση του Xbox Series X. Και όλα αυτά, εντελώς δωρεάν! Αν έχετε Xbox Series X στο σαλόνι και αγοράσετε το Cyberpunk 2077, θα μπορείτε να το απολαύσετε δωρεάν και στο Xbox One του δωματίου σας, όπου και θα κατέβει η έκδοση της περασμένης γενιάς.

Η «προσφορά» αυτή θα ισχύει τόσο για τις εκδόσεις των παιχνιδιών που αγοράζονται ψηφιακά, όσο και αυτές που γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο των Blu-ray discs. Η απόφαση, ωστόσο, για την υποστήριξη της λειτουργίας είναι στο χέρι του κάθε developer.

Το Smart Delivery θα δουλεύει και για τα παιχνίδια του Xbox Game Pass, με δεδομένο κιόλας ότι η υπηρεσία θα είναι έτοιμη για χρήση και στο Xbox Series X. Έτσι, αν π.χ. παίζετε το Gears 5 στο Xbox One σας, όταν μεταφέρετε τη συνδρομή και το library σας στο Xbox Series X, θα απολαμβάνετε εκεί την Xbox Series X optimized έκδοση του παιχνιδιού.

Σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια που έχουν επιβεβαιωθεί ήδη πως θα υποστηρίζουν το Smart Delivery και θα είναι Xbox Series X Optimized, αυτά είναι τα εξής:

Halo Infinite 
Cyberpunk 2077 
Assassin’s Creed Valhalla 
Destiny 2 
DiRT 5 
Scarlet Nexus 
Chorus 
Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 
Yakuza: Like a Dragon 
The Ascent 
Call of the Sea 
Gears 5 
Second Extinction 
Metal: Hellslinger

Δείτε ένα χαρακτηριστικό video του Xbox Smart Delivery στη συνέχεια:

Video Duration
0:31