DualSense Controller: Τώρα κάνεις αναβάθμιση και μέσω PC

Περίληψη: Μάθε πως να αναβαθμίσεις το DualSense Wireless Controller από τον υπολογιστή σου με λίγα μόλις απλά βήματα!

Χαμόγελα στους φίλους του DualSense φέρνει η νέα επιλογή αναβάθμισης που ανακοίνωσε η Sony. Όπως αναφέρει η ιαπωνική εταιρεία στην σχετική σελίδα υποστήριξης, οι gamers που χρησιμοποιούν το DualSense Wireless Controller, έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν το firmware του ασύρματου χειριστηρίου μέσω PC. Μετά την δυνατότητα manual ενημέρωσης του firmware μέσω του PS5, η Sony κάνει την αναβάθμιση του DualSense ακόμα ευκολότερη. Μάλιστα, ένας εναλλακτικός τρόπος για το update του χειριστηρίου ήταν ένα πάγιο αίτημα των χρηστών, οι οποίοι μέχρι πρότινος έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε PS5 για την αναβάθμιση του DualSense.

DualSense: Αναβάθμιση με λίγα μόνο κλικ

Πλέον δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Αν είσαι «ταγμένος» στο DualSense χειριστήριο της Sony, μπορείς στο εξής να κάνεις τα απαραίτητα updates μέσα από τον υπολογιστή σου. Η αναβάθμιση του firmware είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, καθώς μπορεί να βελτιώσει την αξιοπιστία του χειριστηρίου, τη σταθερότητα της σύνδεσης, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας αλλά και να προσθέσει πιθανά νέα features. Το μόνο που απαιτείται είναι η εγκατάσταση της δωρεάν εφαρμογής “firmware updater for wireless controller DualSense” από τη σελίδα της Sony, και η σύνδεση του χειριστηρίου με ένα καλώδιο USB. Βεβαιώσου επίσης πως ο υπολογιστής σου έχει εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα Windows 10 (64 bit) ή Windows 11 και η ανάλυση οθόνης είναι τουλάχιστον 1024 x 768.

Οπότε, για να ολοκληρώσεις τη διαδικασία αναβάθμισης σε μόλις λίγα βήματα θα πρέπει όπως είπαμε να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις την εφαρμογή “Firmware updater for DualSense wireless controller” από την επίσημη ιστοσελίδα της Sony. Στη συνέχεια θα πρέπει να «τρέξεις» το αρχείο εγκατάστασης και να ακολουθήσεις τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης ανοίγεις την εφαρμογή και συνδέεις το DualSense Controller με το Windows PC σου, ακολουθώντας τις οδηγίες για να ξεκινήσεις το update. Όπως πάντα, έχε το νου σου να μην αποσυνδέσεις κατά λάθος το καλώδιο USB. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως αν έχεις παραπάνω από ένα DualSense Wireless Controller, θα πρέπει να επαναλάβεις τη διαδικασία αναβάθμισης για κάθε χειριστήριο ξεχωριστά. Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ενημέρωσης επιλέγεις ΟΚ στο μήνυμα που εμφανίζεται.

DualSense: Το next-gen controller που κέρδισε τους gamers

Ήδη από τις πρώτες teaser φωτογραφίες έγινε αντιληπτό πως το DualSense ήταν πολλά περισσότερα από απλά ένα καλό controller. Η Sony έριξε πολύ δουλειά στο διάδοχο του DualShock 4, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από τους απανταχού gamers. Ο ριζικές αλλαγές στο σχεδιασμό και την αισθητική του νέου χειριστηρίου, άξιζαν, όπως αποδείχθηκε, το ρίσκο. Τα καινοτόμα features του DualSense εγγυώνται μια μοναδική εμπειρία gaming, ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Φυσικά, μιλάμε για την υποστήριξη haptic feedback η οποία κάνει την ανάδραση ακόμα πιο ρεαλιστική. Η τεχνολογία του haptic feedback σε συνδυασμό με τα adaptive triggers για τα L2 και R2 δίνουν άλλη διάσταση στο gaming, αυξάνοντας το συνολικό immersion. Εκτός από το design υψηλής αισθητικής, τον εργονομικό σχεδιασμό και τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, το DualSense έχει ξεχωρίσει επίσης για το ενσωματωμένο μικρόφωνο, το οποίο επιτρέπει την επικοινωνία χωρίς να χρειάζεται επιπλέον σετ ακουστικών, και τη λειτουργία “Create”, με την οποία οι παίκτες μπορούν να αποθηκεύουν περιεχόμενο από τα games τους και να τα μοιράζονται με την υπόλοιπη κοινότητα.

Το τελευταίο διάστημα η Sony έχει επενδύσει σημαντικά στις δυνατότητες αναβάθμισης του χειριστηρίου στρέφοντας για τα καλά το βλέμμα της στην αγορά των PC. Ήδη από τα τέλη του 2020, το PS5 controller υποστηρίζεται από το Steam. Επίσης, τα port αποκλειστικών τίτλων όπως του Horizon: Zero Dawn, του Days Gone, και φυσικά του God of War σε PC, μόνο τυχαία δεν είναι. Στόχος του ιαπωνικού κολοσσού για το DualSense είναι να κερδίσει ακόμα περισσότερο έδαφος στο χώρο του PC gaming, και η δυνατότητα αναβάθμισης του χειριστηρίου μέσω Windows κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.