Splinter Cell / Το θρυλικό game επιστρέφει... στο Netflix!

Περίληψη: Ένας από τους πιο επιτυχημένους τίτλους της Ubisoft θα αποκτήσει συνέχεια. Όχι με τον αναμενόμενο τρόπο αλλά ως animated σειρά στο Netflix!

Η σειρά παιχνιδιών Splinter Cell της Ubisoft επανέρχεται στο προσκήνιο - όχι με τον αναμενόμενο τρόπο αλλά μέσα από μια τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων. Η Ubisoft θα συνεργαστεί με το Netflix για να μεταφέρει τη γνωστή σειρά στη μικρή οθόνη, σύμφωνα με το Polygon.

Του project ηγείται ο Derek Kolstad, γνωστός για τη συμβολή του στις ταινίες John Wick ως σεναριογράφος. Αυτή δεν είναι η πρώτη επαφή του Kolstad με gaming franchises, καθώς εμπλέκεται και με την παραγωγή της ταινίας Just Cause και της σειράς Hitman. Το Netflix έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία 16 επεισοδίων, τα οποία θα χωριστούν σε 2 σεζόν.

Το πρώτο παιχνίδι Splinter Cell κυκλοφόρησε το 2002. Η σειρά αποτελείται από 7 παιχνίδια συνολικά, με τελευταίο το «Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist», το οποίο έγινε διαθέσιμο το 2013. Από τότε η σειρά είχε μπει «στον πάγο». Η πλοκή ακολουθεί τον πρώην πεζοναύτη Sam Fisher, ο οποίος στρατολογείται σε μια μυστική ομάδα της υπηρεσίας NSA. Βασικό χαρακτηριστικό των αποστολών του (και των επιπέδων του παιχνιδιού) είναι η απόκρυψη και η τακτική.

Η animated σειρά, που θα δημιουργήσει το Netflix, δεν θα είναι η πρώτη φορά που το παιχνίδι μεταφέρεται σε άλλο μέσο, καθώς έχουν εκδοθεί και βιβλία Splinter Cell. Επίσης η Ubisoft έχει ήδη εμπειρία από τη δημιουργία τηλεοπτικών προγραμμάτων. Η σειρά Mythic Quest: Ravens Banquet, η οποία είναι διαθέσιμη για streaming στο Apple TV+, είναι δικής της παραγωγής.

Πέρα από το όνομα του Derek Kolstad, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα κανένα συντελεστής της σειράς Splinter Cell. Για όλα τα νεότερα, μείνε συντονισμένος στο Public Blog.