Γιατί χρειάστηκαν 15 χρόνια να δημιουργηθεί το Metroid Dread;

Περίληψη: Το ήξερες ότι το Metroid Dread υπάρχει σαν ιδέα εδώ και 15 χρόνια; Οι λόγοι που δεν κυκλοφόρησε νωρίτερα αποκαλύφθηκαν πρόσφατα από τον Yoshio Sakamoto...

Στο πρόσφατο Nintendo Direct της E3 2021 η εταιρία αποκάλυψε το Metroid Dread. Οι fans των παιχνιδιών Metroid περίμεναν εδώ και αρκετό καιρό έναν νέο τίτλο στη σειρά και αυτός τελικά θα έρθει στο Nintendo Switch τον Οκτώβριο. Για να φτάσουμε μέχρι την κυκλοφορία του Metroid Dread, όμως, χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια.

Όπως αποκάλυψε ο Yoshio Sakamoto, game designer και παραγωγός του παιχνιδιού, η ιδέα για το Metroid Dread ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια. Το βασικό concept ήταν πως η Samus Aran θα καταδιωκόταν συνεχώς από μια άγνωστη δύναμη με μεγάλη ισχύ. Ο σκοπός πισώ από αυτό το concept ήταν να προκληθεί φόβος στους παίκτες, καθώς θα αντιμετώπιζαν έναν εχθρό που έμοιαζε ανίκητος. Όλα αυτά συνέβησαν την εποχή που το Nintendo DS γνώριζε μεγάλη επιτυχία.

Video Duration
2:16


Πολύ γρήγορα ωστόσο έγινε εμφανές ότι η φορητή κονσόλα της Nintendo δεν είχε τη δύναμη να υποστηρίξει το όραμα των δημιουργών. Οι τεχνικές προδιαγραφές κρατούσαν πίσω την ανάπτυξη με τη δημιουργία του παιχνιδιού να σταματά και να ξεκινά πολλές φορές τα πρώτα χρόνια. Τελικά οι περιορισμοί του hardware έβαλαν το project «στον πάγο»» επ’ αόριστον. Γι’ αυτό και, όταν ανακοινώθηκε το νέο Metroid Dread στην E3 2021, ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος.

Το Metroid Dread θα είναι το πέμπτο παιχνίδι στην κεντρική ιστορία της σειράς και το πρώτο μετά το Metroid Fusion του 2002. Όπως και τα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και το Dread θα είναι 2D side scroller, το οποίο συνδυάζει δράση και εξερεύνηση. Στο νέο παιχνίδι το όραμα του Yoshio Sakamoto έγινε πραγματικότητα και οι παίκτες θα έρθουν αντιμέτωποι με τα ρομπότ E.M.M.I., τα οποία δεν μπορούν να νικήσουν, οπότε θα πρέπει να κρυφτούν από αυτά προσθέτοντας έτσι στοιχεία απόκρυψης και τρόμου στο παιχνίδι.

Το Metroid Dread θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου 2021 για το Nintendo Switch. Είσαι έτοιμος για τη νέα πρόκληση;