Μια σπάνια «κασέτα» Super Mario 64 γίνεται το ακριβότερο game στην ιστορία!

Περίληψη: Πόσο κοστίζει άραγε το ακριβότερο video game; Η απάντηση είναι $1,56 εκατομμύρια! Τόσο στοίχισε ένα σπάνιο αντίτυπο του Super Mario 64!

Έχουν περάσει μόλις 10 μέρες από τότε που γράφαμε για το σπάνιο αντίτυπο του πρώτου παιχνιδιού Zelda, που θα έβγαινε σε δημοπρασία. Τελικά το αντίτυπο αυτό πουλήθηκε έναντι $870.000, ποσό ρεκόρ για βιντεοπαιχνίδι! Μόνο που το ρεκόρ αυτό κράτησε λίγα εικοσιτετράωρα. Μετά από δύο μόλις μέρες ένα σφραγισμένο αντίτυπο του Super Mario 64 για το Nintendo 64 έφερε σχεδόν το διπλάσιο ποσό, καθώς δημοπρατήθηκε για $1.560.000!

Με αυτή την αγοραπωλησία το Super Mario 64 έσπασε το περασμένο ρεκόρ και έγινε το πρώτο παιχνίδι που ξεπέρασε το φράγμα του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Μέχρι να σπάσει ξανά το ρεκόρ αυτό -αν σπάσει-, το συγκεκριμένο αντίτυπο του Super Mario 64 γίνεται το πιο ακριβό βιντεοπαιχνίδι στην ιστορία.

Τον τελευταίο ένα χρόνο οι δημοπρασίες παιχνιδιών έχουν αποφέρει ποσά-ρεκόρ. Πριν από έναν χρόνο, τον Ιούλιο του 2020, ένα αντίτυπο του original Super Mario Bros. πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι $114.000, ποσό ρεκόρ για εκείνη την περίοδο! Έναν χρόνο αργότερα το ρεκόρ αυτό εκτοξεύθηκε σε περισσότερο από $1,5 εκατομμύρια.

Η δημοπρασία για το Super Mario 64, που έσπασε το ρεκόρ, διεξήχθη από την Heritage Auctions. Η «κασέτα» που βγήκε σε δημοπρασία είναι πρακτικά σε άριστη κατάσταση καθώς αξιολογήθηκε με 9,8 A++. Ο οίκος δημοπρασιών χαρακτήρισε το συγκεκριμένο αντίτυπο ως το υψηλότερης ποιότητας αντίτυπο που έχει πουλήσει ποτέ.

Το Super Mario 64 ήταν η πρώτη 3D περιπέτεια του αγαπημένου Super Mario. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1996 και έγινε ο πιο δημοφιλής τίτλος για το Nintendo 64. Από εκείνη τη χρονιά είναι και το αντίτυπο που δημοπρατήθηκε.

Το Super Mario 64, που διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ, είναι σφραγισμένο στην πρωτότυπη συσκευασία του και προέρχεται από ιδιωτική συλλογή. Το 25 ετών παιχνίδι αποκτήθηκε από ανώνυμο αγοραστή, η νικητήρια προσφορά του οποίου ήταν $1,3 εκατομμύρια. Μαζί με το 20%, που χρεώνει επιπλέον ο οίκος δημοπρασιών, το τελικό ποσό έφτασε στα $1.560.000 που αναφέραμε παραπάνω.

Θα κρατήσει άραγε για αρκετό καιρό αυτό το νέο ρεκόρ ή θα το δούμε να σπάει κι αυτό πολύ γρήγορα;