Τώρα μπορείς να παίξεις το original Doom στο... Minecraft!

Περίληψη: Και πού δεν έχουμε δει να παίζεται το Doom του 1993! Πρόσφατα κάποιος κατάφερε να το «τρέξει» ακόμα και μέσα στο Minecraft!

Το Doom έχει μετατραπεί σε meme της gaming κοινότητας, καθώς διάφοροι ενθουσιώδεις fans έχουν καταφέρει να «τρέξουν» την πρώτη έκδοσή του σε ό,τι μπορείς να φανταστείς. Μέχρι και μια Kodak φωτογραφική μηχανή από τα 90s έχουμε δει να παίζει το Doom. Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα! Τώρα μπορείς να παίξεις το παιχνίδι της id Software μέσα από το Minecraft! Όχι, δεν σου κάνουμε πλάκα. Όντως μπορείς να παίξεις ένα παιχνίδι μέσα σε άλλο παιχνίδι!

«Πως γίνεται αυτό;» είναι η εύλογη απορία που ακολουθεί. Το Doom στο Minecraft «χρωστά» την ύπαρξή του στην εξαιρετικά ενεργή modding κοινότητα του παιχνιδιού. Πρόσφατα δημιουργήθηκε το VM Computers Mod, το οποίο σου επιτρέπει να δημιουργήσεις έναν υπολογιστή μέσα στον κόσμο του Minecraft. Στον υπολογιστή που θα δημιουργήσεις μπορείς να εγκαταστήσεις ένα κανονικό λειτουργικό σύστημα και να το φορτώσεις με διάφορα συμβατά προγράμματα, αν έχεις τοποθετήσει στους φακέλους του παιχνιδιού τα κατάλληλα αρχεία.


Τι έκανε, λοιπόν, ένας χρήστης του reddit με το νέο αυτό mod; Ο «uDrunkMate» φόρτωσε τον δικό του εικονικό Minecraft υπολογιστή με τα Windows 95. Και τι καλύτερο από το να δοκιμάσει σε αυτό το PC ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια από το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’90;

Φυσικά, η απόδοση του Doom δεν είναι τελείως ομαλή και για να παίξεις το παιχνίδι πρέπει να κοιτάς στην μικρή οθόνη του εικονικού υπολογιστή. Τίποτα από αυτά δεν έχει ουσιαστική σημασία όμως. Η προσπάθεια αυτή έγινε γιατί απλά πρόκειται για ένα ενδιαφέρον project, το οποίο αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο δημοφιλές είναι το Minecraft και πόσο δραστήρια η κοινότητά του.

Το επόμενο ερώτημα που μένει να απαντηθεί τώρα είναι... Can it run Crysis;