Στρώνουμε τραπέζι: Όλα είναι θέμα στυλ!

Περίληψη: Μια μικρή αλλαγή στα είδη σερβιρίσματος μπορεί να αλλάξει εντελώς την όψη του καθημερινού τραπεζιού. Πάμε να δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές!

Όσο ο καιρός ψυχραίνει, μένουμε περισσότερο στο σπίτι, οπότε φροντίζουμε για όσα κάνουν τις ώρες παραμονής μας εντός ακόμα πιο ευχάριστες: Διαβάζουμε περισσότερα βιβλία, βλέπουμε περισσότερες ταινίες και όσες σειρές μας έχουν προτείνει οι φίλοι μας.

Και συνεχίζουμε στα πιο... νόστιμα: μαγειρεύουμε για εμάς και την οικογένειά μας. Ναι, είναι πολύ εύκολο η μαγειρική από καθημερινή αγγαρεία να μετατραπεί σε πάθος με τα κατάλληλα σύνεργα για «βοηθούς». Τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο έχουν και τα είδη σερβιρίσματος, που μπορούν να αλλάξουν την όψη του καθημερινού τραπεζιού. Πάμε να δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Ανανεώνουμε τα πιάτα!

Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο αλλά μια μικρή αλλαγή μπορεί να αλλάξει όλη την εμφάνιση του καθημερινού τραπεζιού. Αξιοποιήστε τα πιάτα που ήδη έχετε κρυμμένα σε ντουλάπια και συρτάρια, ώστε να σχηματίσετε νέους συνδυασμούς. Όσο πιο έντονα τα χρώματα, τόσο πιο ζωηρό το αποτέλεσμα! 

Εναλλακτικά ξεκινήστε με μεγάλα πιάτα και πιατέλες σε ουδέτερα χρώματα και δώστε περισσότερο χρώμα σε μικρότερα σκεύη, όπως μπολ ή ποτήρια, που θα δώσουν χρωματιστές πινελιές.

Τα μαχαιροπήρουνα... στο βάζο! 

Αν το μεγαλύτερο πρόβλημα κάθε φορά που στήνετε τραπέζι είναι τα (πολλά) μαχαιροπήρουνα που πρέπει να μεταφέρετε από την κουζίνα, αξιοποιήστε ένα άνετο γυάλινο ή μεταλλικό βάζο, για να βρίσκονται όλα στο κέντρο με στυλάτο τρόπο. Έτσι θα μπορούν εύκολα να περιφέρονται από θέση σε θέση, ώστε όλοι να πάρουν το δικό τους σετ πανεύκολα!

Το κόλπο είναι στα σουπλά! 

Αν, τέλος, ψάχνετε για γρήγορες κινήσεις ανανέωσης του τραπεζιού, το μεγάλο κόλπο κρύβεται στη σωστή επιλογή του σουπλά. Επιλέγοντας κάποια σε έντονα χρώματα ή σε αποχρώσεις του ξύλου, έχετε αμέσως πολύ θερμό αποτέλεσμα. Ανάλογα με το μοτίβο και την υφή τους, μπορούν εύκολα να πάρουν ως και τη θέση του τραπεζομάντιλου!

Ρίξτε μια μαριά στα είδη σερβιρίσματος του public.gr - η ανανέωση του καθημερινού τραπεζιού είναι μόνο μερικά «κλικ» μακριά!