Μεγάλος Διαγωνισμός / Κέρδισε τον αφυγραντήρα Kullhaus DDQ10L!

Περίληψη: Με τον χειμώνα να πλησιάζει και την υγρασία επίσης, μία είναι η λύση: μπες στην κλήρωση, για να κερδίσεις τον κορυφαίο αφυγραντήρα Kullhaus DDQ10L!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Αυτή την εποχή, που οι τιμές της υγρασίας ανεβαίνουν... επικίνδυνα, όλοι βλέπουμε τα σημάδια της: υγρά παράθυρα και μπαλκονόπορτεςέντονη μυρωδιά όταν το σπίτι μένει κλειστό για ώρες - συχνά και κάποια υγρά, μαύρα στίγματα σε οροφή και τοίχους. Αν, τώρα, τα σημάδια γίνουν πιο έντονα, όπως στάξιμο νερού ή ορατή μούχλα στους τοίχους, η λύση είναι μονόδρομος: εμπρός καλέ μου αφυγραντήρα!

Τα τελευταία χρόνια οι αφυγραντήρες έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας, για να προσφέρουν πιο καθαρή ατμόσφαιρα. Όσο μειώνεται η υγρασία σε ένα σπίτι, τόσο η θέρμανσή του γίνεται πιο αποτελεσματική και αυξάνεται η αίσθηση ζεστασιάς, ακόμα και αν η θερμοκρασία μένει σταθερή. Οπότε τώρα, πριν έρθει για τα καλά ο χειμώνας, είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσεις και εσύ έναν αφυγραντήρα για το σπίτι. Αναρωτιέσαι πώς να διαλέξεις τον σωστό; Ξεκινάμε! 

Η πιο ολοκληρωμένη λύση σε αφυγραντήρα σήμερα είναι ο Kullhaus DDQ10L, ο οποίος λειτουργεί με ζεόλιθο. Προσφέρει αφύγρανση 10L/24h, μπορεί να λειτουργήσει σε χαμηλές θερμοκρασίες και είναι εξαιρετικά αθόρυβος. Διαθέτει ιονιστή με ενεργά φίλτρα άνθρακα καθώς επίσης και λειτουργία στεγνώματος ρούχων. Πρόκειται για έναν από τους πιο οικονομικούς αφυγραντήρες από πλευράς κατανάλωσης ρεύματος. Η τεχνολογία KullSave μειώνει το κόστος λειτουργίας, καθώς ο αφυγραντήρας δουλεύει με ακρίβεια μόνο για όση ώρα χρειάζεται και μετά μπαίνει σε λειτουργία sleep. Συνδυάζει έτσι σε μία συσκευή όλα όσα θες να έχει ο νέος σου αφυγραντήρας.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και νικήτρια είναι η Μαρία-Ελένη Στρατίκη 

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!  

Πάμε τώρα να δούμε έναν σύντομο οδηγό, για να επιλέξεις τον κατάλληλο αφυγραντήρα:

Tύπος συσκευής

Οι δύο συνηθέστεροι τύποι αφυγραντήρα που θα συναντήσεις είναι αυτοί με συμπιεστή και με ζεόλιθο. Το πλεονέκτημα των πρώτων είναι πως εξασφαλίζουν πιο γρήγορο αποτέλεσμα και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Ένας αφυγραντήρας με ζεόλιθο από την άλλη προσφέρει την ίδια ακριβώς απόδοση σε ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασίας. Η θερμοκρασία είναι ένας σημαντικός παράγοντας επιλογής, οπότε αν στην περιοχή σου φτάνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τότε χρειάζεσαι αφυγραντήρα με ζεόλιθο. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του ζεόλιθου είναι η χαμηλότερη -συνήθως- στάθμη θορύβου στην οποία λειτουργεί.

Διαστάσεις και ικανότητα αφύγρανσης

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου, είναι τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου, στον οποίο θα λειτουργεί ο αφυγραντήρας. Αυτό έχει άμεση σχέση με την ικανότητα αφύγρανσης του μοντέλου που θα επιλέξεις, η οποία μετράται σε λίτρα ανά 24 ώρες. Για ευκολότερη κατανόηση των δύο αυτών παραμέτρων μπορείς να συμβουλευτείς τον παρακάτω πίνακα.

Θερμοκρασία λειτουργίας

Αν η θερμοκρασία πέφτει πολύ χαμηλά το χειμώνα στο σπίτι, τότε πρέπει και αυτό το δεδομένο να αποτελέσει κριτήριο επιλογής. Κάθε αφυγραντήρας έχει διαφορετικό εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας και άρα μπορεί να μη ταιριάζει στις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο σου. Για ψυχρά κλίματα συνήθως ταιριάζει μόνο ένας αφυγραντήρας με ζεόλιθο.

Θόρυβος

Αναζητώντας αφυγραντήρα δεν πρέπει να προσπεράσεις το χαρακτηριστικό του θορύβου. Όσο ευχάριστη ατμόσφαιρα κι αν δημιουργεί η συσκευή, η θορυβώδης λειτουργία θα κάνει την παραμονή στο χώρο άβολη. Επίλεξε ένα μοντέλο με ένταση λειτουργίας κάτω από τα 40dB για τους μικρούς χώρους ενώ για τα μεγαλύτερα δωμάτια/σπίτια μπορείς να πας και σε μοντέλο με θόρυβο μέχρι 50dB.

Χρήσιμα features

Πάμε τώρα και στα extra features, τα οποία μπορεί να μην είναι απαραίτητα αλλά ίσως σου φανούν πολύ χρήσιμα. Ένα από αυτά είναι η λειτουργία ιονιστή. Μέσω αυτού ο αέρας που κυκλοφορεί στο χώρο δεν είναι μόνο πιο ξηρός, είναι και πιο καθαρός. Πολύ βολική είναι και η δυνατότητα σύνδεσης με την αποχέτευση, για να μη χρειάζεται να αδειάζεις συχνά το δοχείο συγκέντρωσης νερού. Τέλος για τον χειμώνα σίγουρα θα υπάρχουν μέρες που τα ρούχα δε στεγνώνουν με τίποτα. Η λειτουργία στεγνώματος θα επισπεύσει κατά πολύ αυτή τη διαδικασία.

Βρες τον κατάλληλο αφυγραντήρα στο public.gr και πες αντίο στην υγρασία!