Η επέλαση της Apple: νέα AirPods, iPad Air, iPad mini και iMac

Περίληψη: Μπορεί το χτεσινό μεγάλο event της Apple να ήταν αφιερωμένο σε νέες υπηρεσίες – μπορείς...

Μπορεί το χτεσινό μεγάλο event της Apple να ήταν αφιερωμένο σε νέες υπηρεσίες – μπορείς να διαβάσεις τα πάντα εδώ –, όμως η προηγούμενη εβδομάδα ήταν αφιερωμένη σε ανακοινώσεις νέου hardware, με την εταιρεία να ρίχνει σχετικά αθόρυβα στην αγορά ανανεωμένες εκδόσεις των AirPods, των iMac και των iPad.

Ξεκινώντας από τα AirPods έχουμε την αντικατάστασή τους από τη 2η γενιά. Τα νέα AirPods δεν διαφέρουν σε τίποτα αισθητικά από τους προκατόχους τους, όμως στο εσωτερικό τους συναντάμε το νέο H1 chip το οποίο τους χαρίζει ταχύτερη ασύρματη σύνδεση και έως 50% μεγαλύτερη αυτονομία ομιλίας. To πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα νέα AirPods υποστηρίζουν πλέον τις φωνητικές εντολές της Siri. Επίσης, εκτός από την κλασσική θήκη μεταφοράς/φόρτισης, υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσεις και ασύρματη θήκη μεταφοράς/φόρτισης.

Συνεχίζοντας με τα iPad, τo νέο iPad Air έρχεται για να αντικαταστήσει το iPad Pro των 10,5”, διατηρώντας την ίδια διαγώνιο στην οθόνη, ρίχνοντας το βάρος στα 456 γραμμάρια και το σημαντικότερο αντικαθιστώντας τον A10X Fusion επεξεργαστή με τον πολύ ισχυρότερο A12 Bionic. Παράλληλα, το νέο iPad Air υποστηρίζει  το πρώτης γενιάς Apple Pencil και σε συνδυασμό με το Smart Keyboard μπορεί να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη λύση για σένα που ψάχνεις ένα φορητό σταθμό εργασίας.

Αντίστοιχες είναι και οι αλλαγές που αφορούν το νέο iPad mini, με τη διαφορά ότι εδώ η αύξηση των επιδόσεων είναι ακόμα μεγαλύτερες, αφού το 4ης γενιάς iPad mini χρησιμοποιούσε τον ακόμα παλαιότερο Apple A8, ενώ μαζί με την αναβάθμιση του επεξεργαστή έρχεται και η υποστήριξη του Apple Pencil. Επιπλέον,το iPad mini εκσυγχρονίστηκε και στις χωρητικότητες και πλέον είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις των 64GB και 256GB.

Σε ότι αφορά τα νέα iMac η Apple ούτε εδώ άλλαξε την εμφάνιση, αλλά προχώρησε σε αλλαγές στο hardware. Έτσι, τα νέα iMac εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα σε διαστάσεις των 21,5” ή 27”, όμως χρησιμοποιούν επεξεργαστές Intel Core 8ης ή 9ης γενιάς και κάρτες γραφικών Radeon Pro Vega, προσφέροντας δραστικά καλύτερες επιδόσεις.

Τέλος, βελτιώσεις υπάρχουν και στον αποθηκευτικό χώρο όπου μπορείς να επιλέξεις μεταξύ Fusion Drive με μέγιστη χωρητικότητα 3TB ή SSD με μέγιστη χωρητικότητα έως 2TB (ανάλογα το μοντέλο).