Η Intel ετοιμάζει το πρώτο της 5G modem!

Περίληψη: Εκτός από χρονιά των foldable smartphones, το 2019 είναι και χρονιά των 5G smartphones. H...

Εκτός από χρονιά των foldable smartphones, το 2019 είναι και χρονιά των 5G smartphones. H Intel μπορεί να έχασε τη μάχη στα mobile SoC, όμως δεν σκοπεύει να χάσει και τη μάχη του 5G και έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου της 5G modem, του XMM 8160, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στους κατασκευαστές το δεύτερο μισό του 2019.

Μικρότερο σε μέγεθος από κέρμα του ενός σεντ, το XMM 8160 5G υποστηρίζει τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς καλύπτοντας όλες τις μπάντες, υποστηρίζοντας μέγιστη ταχύτητα έως 6Gbps. Ταυτόχρονα, μπορεί να συνδεθεί και σε όλα τα legacy δίκτυα, δηλαδή τα 4G, 3G και 2G, χωρίς να απαιτεί ξεχωριστό chip.  

Βέβαια, ο δρόμος μπροστά δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αφού αυτή τη στιγμή 18 κατασκευαστές smartphones, συμπεριλαμβανομένων των Samsung, Xiaomi, Oppo, Sony και Nokia/HMD συνεργάζονται με την Qualcomm και είτε ετοιμάζουν, είτε έχουν ανακοινώσει τις πρώτες συσκευές 5G με το νεότερο Snapdragon X50 5G modem, ενώ παράλληλα τόσο η Samsung, όσο και η Huawei αναπτύσσουν τα δικά τους 5G modem που χρησιμοποιηθούν στις δικές τους ναυαρχίδες.

Ίσως το παιχνίδι για την Intel να κριθεί από την Apple, η οποία πρόσφατα άρχισε να την χρησιμοποιεί ως αποκλειστικό προμηθευτή για τα modem των iPhone XS/XS Max και iPhone XR. Μεδεδομένο ότι το χρονοδιάγραμμα διάθεσης του modem της Intel συμπίπτει με τον κύκλο παραγωγής των iPhone, περιμένουμε τα πρώτα 5G iPhones, όταν αυτά ανακοινωθούν, να φοράνε το XMM 8160, καθώς είναι μία λύση όλα σε ένα, κάτι που η Apple απαιτεί από τα εξαρτήματα που χρησιμοποιεί.