Η Samsung παρουσίασε τον δικό της Periscope αισθητήρα με 5Χ zoom

Περίληψη: Οι κάμερες με οπτικό ζουμ δεν είναι κάτι καινούργιο στα σύγχρονα smartphone, αλλά συνήθως περιορίζονται...

Οι κάμερες με οπτικό ζουμ δεν είναι κάτι καινούργιο στα σύγχρονα smartphone, αλλά συνήθως περιορίζονται στο μεγέθυνση 2X. Η Huawei κατάφερε να εντυπωσιάσει τους πάντες φέτος, με το Huawei P30 Pro, το οποίο διαθέτει έναν αισθητήρα οπτικού zoom 5X ο οποίος είναι τοποθετημένος εσωτερικά της συσκευής και λειτουργεί με καθρέφτες.

Ο αισθητήρας αυτός έχει λάβει τόσο θετικά σχόλια που δεν είναι καθόλου τυχαίο πως και άλλοι κατασκευαστές σπεύδουν να προσφέρουν και αυτοί αντίστοιχες δυνατότητες. Την αρχή έκανε η Oppo με το Reno, και τώρα η Samsung έχει και αυτή έτοιμη την δική της κάμερα με 5X zoom.

Όπως συμβαίνει και με τον αισθητήρα που βρίσκουμε στο Huawei P30 Pro, η κάμερα της Samsung χρησιμοποιεί και αυτή μία μέθοδο «περισκοπίου». Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να εξέχει ο αισθητήρας από το σώμα της συσκευής. Η Samsung Electro-Mechanics ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει την παραγωγή του αισθητήρα, οπότε σύντομα αυτός θα τοποθετηθεί σε κάποιο επερχόμενο Samsung smartphone. Το μυαλό όλων πάει αρχικά στο Samsung Galaxy Note 10, που θα κυκλοφορήσει φέτος. Η παρουσίασή του όμως απέχει μόνο λίγους μήνες, οπότε, δεν είναι βέβαιο αν Samsung έχει τον χρόνο ενσωματώσει τον αισθητήρα στο σχεδιασμό της συσκευής.

Η Samsung Electro-Mechanics έδωσε και ένα δείγμα από την φωτογραφική για να δούμε πως συγκρίνεται η λειτουργία 5Χ σε σχέση με προηγούμενες υλοποιήσεις με 2X zoom. Αν η Samsung προλάβει τελικά, τότε θα δούμε τον νέο της αισθητήρα κάπου τον Αύγουστο, όταν και περιμένουμε την ανακοίνωση του Note 10. Διαφορετικά, θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο άλλο smartphone της Samsung για να συγκρίνουμε το αποτέλεσμα της νέας κάμερας με τον μέχρι στιγμής βασιλιά της κατηγορίας, το Huawei P30 Pro.