Η «Σχολή Γονέων» επιστρέφει δυναμικά στο Public!

Περίληψη: Η «Σχολή Γονέων», η θεματική ενότητα για παιδιά και γονείς, που αγαπήθηκε πολύ την περσινή...

Η «Σχολή Γονέων», η θεματική ενότητα για παιδιά και γονείς, που αγαπήθηκε πολύ την περσινή χρονιά, ξεκινάει και φέτος το φθινόπωρο δυναμικά με δύο εκδηλώσεις στο Public Συντάγματος, πάντα σε συνεργασία με το Working Moms.gr. Μετά τις εκδηλώσεις, θα ακολουθήσει συζήτηση και ανοιχτός διάλογος. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο info@workingmoms.gr.

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, με το σεμινάριο «BACK TO SCHOOL - Νέο ξεκίνημα για τα παιδιά και για όλη την οικογένεια», όπου το Working Moms, οι Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ - PEDIO Publishing & η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου θα συζητήσουν για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο. 

Το σεμινάριο θα αναπτυχθεί με τη βοήθεια του βιβλίου «Το δύσκολο παιδί στο σπίτι και στο σχολείο» των Εκδόσεων Πεδίο, το οποίο δίνει πρακτικές συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς όταν αισθάνονται πως ό,τι κάνουν είναι αδιέξοδο και καμία συμπεριφορά δεν είναι αρκετή! Επίσης συμβουλεύει για το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε δύσκολες συμπεριφορές του παιδιού μας και να δημιουργήσουμε ένα ήρεμο περιβάλλον.

Η συνέχεια δίνεται την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 18.00, με το σεμινάριο «ΟΡΙΑ - Πόσο σημαντικά είναι για τα παιδιά για να είναι ασφαλή και πως τα διαχειριζόμαστε στην καθημερινότητά μας;» όπου το Working Moms, οι Εκδόσεις Μίνωας & η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας –Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου θα συζητήσουν για τα χρήσιμα όρια και τις συνέπειες της έλλειψης ορίων!

Το σεμινάριο θα αναπτυχθεί με τη βοήθεια του βιβλίου «Πειθαρχία χωρίς ξύλο και φωνές» των Εκδόσεων Μίνωας, το οποίο δίνει πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση αρνητικών συμπεριφορών του παιδιού, ποιά είναι τα βασικά λάθη των γονέων, πώς να επικοινωνήσουν οι γονείς με τα παιδιά με υγιή τρόπο και να παραμείνουν ήρεμοι σε έντονες καταστάσεις ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αγάπη που να ξέρει να θέτει όρια.