Η Sharp παρουσίασε αναδιπλούμενη οθόνη που κλείνει κάθετα!

Περίληψη: Θυμάσαι πώς ήταν τα κινητά πριν τα smartphones; Ένας από τους δημοφιλέστερους τύπους συσκευών ήταν...

Θυμάσαι πώς ήταν τα κινητά πριν τα smartphones; Ένας από τους δημοφιλέστερους τύπους συσκευών ήταν τα clamshell. Οι συσκευές, δηλαδή, με καπάκι που ανοιγόκλεινε. Με την έλευση όμως των smartphone η σχεδίαση αυτή έχει εκλείψει.

Οι εύκαμπτες αναδιπλούμενες οθόνες έρχονται για να αλλάξουν αυτή τη μονοτονία στο design. Εταιρίες όπως η Samsung και η Huawei έχουν παρουσιάσει ήδη συσκευές που μπορούν να διπλώσουν. Οι μέχρι τώρα κατασκευές με foldable οθόνες είχαν σαν στόχο το συνδυασμό ενός tablet με ένα smartphone. Η Sharp όμως έχει... άλλα σχέδια για τις δικές της αναδιπλούμενες οθόνες!

Αντί για την κατασκευή μίας μεγάλης οθόνης, που μπορεί να κλείσει οριζόντια, η Sharp έφτιαξε μια οθόνη στο μέγεθος ενός κλασικού smartphone, η οποία μπορεί να κλείσει κάθετα, ακριβώς όπως τα παλιά κινητά με καπάκι. Με ένα τέτοιο smartphone θα έχεις πάντα διαθέσιμη μια οθόνη στο μέγεθος που έχεις συνηθίσει, αλλά όποτε δεν την χρειάζεσαι απλά την κλείνεις, προστατεύοντάς την παράλληλα.

Η νέα οθόνη πουπαρουσίασε η Sharp είναι φυσικά τεχνολογίας OLED και έχει ανάλυση WQHD+ 1440x3040. Το μέγεθός της είναι 6,18’’ και η Sharp πιστοποιεί την αντοχή τουμηχανισμού αναδίπλωσης για 300.000 «άνοιξε-κλείσε». Ακόμα περισσότερα δηλαδή κι από το Samsung Galaxy Fold.

Η εύκαμπτη OLED οθόνη της Sharp κλείνει εσωτερικά, αλλά, όπως ανέφερε η εταιρία, μπορεί να κλείσει και από την ανάποδη κατεύθυνση.

Το 2019 φαίνεται πως θα είναι η χρονιά του foldable και προβλέπεται να δούμε ακόμα περισσότερους κατασκευαστές να υιοθετούν αυτή την τεχνολογία.

Η Sharp δεν έκανε ακόμα γνωστό πότε μπορούμε να περιμένουμε κάποιο smartphone με την δική της οθόνη, αλλά αυτό θα γίνει πιθανότατα μέσα στο 2019!