Η Samsung τεστάρει την αντοχή του Galaxy Fold σε νέο βίντεο!

Περίληψη: Αν παρακολούθησες την τεχνολογική ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών και την κάλυψή μας από το MWC 2019,...

Αν παρακολούθησες την τεχνολογική ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών και την κάλυψή μας από το MWC 2019, τότε θα έχεις καταλάβει ότι φέτος είναι η χρονιά των foldable smartphones.

Τα αναδιπλούμενα smartphones είναι ένας νέος τύπος συσκευής με επαναστατική σχεδίαση, που φτιάχτηκε για να διπλώνει σε καθημερινή βάση. Ωστόσο... δεν είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν για την μακροχρόνια αντοχή τους!

Για να καθησυχάσει τις ανησυχίες, η Samsung έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο μας δείχνει την διαδικασία ελέγχου που περνάει το Samsung Galaxy Fold. Οι δοκιμές που περνά είναι εντατικές, με τον μηχανισμό αναδίπλωσης να δοκιμάζεται 200.000 φορές! Αν, δηλαδή, ανοιγοκλείνεις το Galaxy Fold 100 φορές κάθε μέρα, ο μηχανισμός του μπορεί να αντέξει πάνω από 5 χρόνια χρήσης!

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε εταιρία για τη δημιουργία μιας αναδιπλούμενης συσκευής είναι πάρα πολλές, γι’ αυτό και τα τεστ αντοχής πρέπει να είναι πάρα πολύ εντατικά. Δεν είναι μόνο ο μηχανισμός που πρέπει να ανοιγοκλείνει πολλές φορές μέσα στην ημέρα, αλλά και πολλά εσωτερικά μέρη.

Οπότε η αξιοπιστία είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας για τις νέες αυτές συσκευές! Γι’ αυτό και η Samsung δημιούργησε ειδικά ρομπότ δοκιμών για το Galaxy Fold, που δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να διπλώνουν τις συσκευές πάρα πολλές φορές το λεπτό, για να επιβεβαιώσουν την αντοχή τους.