IFA 2019: Όσα περιμένουμε να δούμε

Περίληψη: Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, στο Βερολίνο, λαμβάνει χώρα η δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας της Ευρώπης...

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, στο Βερολίνο, λαμβάνει χώρα η δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας της Ευρώπης - μετά την MWC. Στις 6 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, ανοίγει τις πύλες της η IFA 2019 και εκεί περιμένουμε πολλές ανακοινώσεις προϊόντων τεχνολογίας.

Μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις μπορεί να μην είμαστε 100% σίγουροι για το τι θα δούμε, αλλά υπάρχουν ήδη αρκετές ενδείξεις για το τι θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες στη Γερμανία. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι μας περιμένει στην IFA 2019.

Huawei

Η Huawei δεν θα παρουσιάσει κάποιο smartphone στην έκθεση, αλλά τον καινούργιο της επεξεργαστή. Ο Kirin 990, όπως θα είναι το όνομά του, αναμένεται να έχει ενσωματωμένο 5G modem αλλά και ικανότητα καταγραφής βίντεο 4Κ στα 60fps.

Αυτό θα επιτυγχάνεται μέσω της νέας EUV αρχιτεκτονικής στα 7nm, που θα προσφέρει αυξημένη επεξεργαστική ισχύ αλλά και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Η ανακοίνωση ενός επεξεργαστή μπορεί να μη φαίνεται ενδιαφέρουσα, αλλά αν σκεφτείς ότι ο Kirin 990 θα βρεθεί σε μελλοντικά Huawei smartphone, όπως το Mate 30 Pro, τότε η παρουσίασή του γίνεται αυτομάτως πολύ πιο συναρπαστική.

Nokia

Καινούργια Nokia smartphone ετοιμάζεται να ανακοινώσει η HMD Global στο Βερολίνο. Το πόσα θα είναι αυτά μένει να επιβεβαιωθεί. Οι μέχρι τώρα φήμες ήθελαν τα Nokia 6.2 και Nokia 7.2 να παρουσιάζονται στην IFA 2019. Δεν αποκλείεται όμως να δούμε τελικά και το Nokia 5.2 να παρουσιάζεται στη Γερμανία.

IFA 2019

Sony

Η Sony είναι από τις λίγες εταιρίες στο χώρο των smartphone που δεν παρουσιάζει καινούργια ναυαρχίδα κάθε ένα χρόνο. Η ιαπωνική εταιρία ανανεώνει το κορυφαίο της μοντέλο περίπου κάθε 6 μήνες. Στην IFA περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του Sony Xperia 2. Το νέο smartphone της Sony θα κρατήσει τον βασικό σχεδιασμό του προκατόχου του, με 21:9 οθόνη αλλά θα διαθέτει ανανεωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Δεν θα αντικαταστήσει όμως το Xperia 1, καθώς πρόκειται για ένα μικρότερο μοντέλο που θα συμπληρώσει τη γκάμα.

LG

Το μέλλον των smartphone φαίνεται πως οδηγείται στις foldable συσκευές, αλλά μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα η LG σχεδιάζει μια πιο πρακτική λύση. Στη φετινή IFA αναμένεται να ανακοινώσει ένα αναδιπλούμενο κινητό, το οποίο θα αποτελείται από δύο οθόνες.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις που αναμένουμε από τη φετινή έκθεση. Από την Παρασκευή και μετά οι ανακοινώσεις θα πέσουν βροχή, οπότε μείνε συντονισμένος στο Public Blog, για να μάθεις όλες τις μεγάλες ανακοινώσεις από το Βερολίνο και την IFA 2019!