Ο νέος Kirin 990 της Huawei θα μπορεί να καταγράψει βίντεο 4K στα 60fps

Περίληψη: Οι high-end επεξεργαστές Kirin που παράγει η HiSilicon, θυγατρική της Huawei, είναι κάποιοι από τους...

Οι high-end επεξεργαστές Kirin που παράγει η HiSilicon, θυγατρική της Huawei, είναι κάποιοι από τους δυνατότερους και πιο καινοτόμους που μπορείς να βρεις σε smartphone. Από τον Kirin 970 που ήταν ο πρώτος με πυρήνες τεχνητής νοημοσύνης, μέχρι τον Kirin 980 του P30 Pro, που ήταν ο πρώτος επεξεργαστής κατασκευασμένος στα 7nm, η Huawei έχει παράγει μερικούς από τους καλύτερους επεξεργαστές των τελευταίων χρόνων. Σε σχέση με τον ανταγωνισμό όμως, υστερούσαν πάντα σε ένα σημείο, την καταγραφή βίντεο.

Τα flagship Huawei smartphone είναι μεταξύ των κορυφαίων σε φωτογραφικές δυνατότητες. Στο βίντεο όμως, η μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να καταγράψουν 4K βίντεο είναι τα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αυτό συμβαίνει λόγω του επεξεργαστή, καθώς αυτή είναι η μέγιστη πληροφορία που μπορεί να διαχειριστεί.

Την ίδια ώρα, το iPhone μπορεί να καταγράψει 4Κ βίντεο στα 60fps από την έκδοση iPhone 8 κιόλας, που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2017. Η Samsung προσφέρει και αυτή αντίστοιχη δυνατότητα για παραπάνω από ένα χρόνο τώρα. Το Samsung Galaxy S9, που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2018, μπορεί κι αυτό να καταγράψει 4Κ βίντεο στα 60fps. Με την έλευση του Huawei Mate 30 Pro αργότερα μέσα στη χρονιά φαίνεται πως η Huawei θα καταφέρει επιτέλους να φτάσει τον ανταγωνισμό, καθώς το επερχόμενο smartphone θα εξοπλίζεται με τον Kirin 990.

Ο νέος επεξεργαστής της Huawei θα είναι κι αυτός κατασκευασμένος στα 7nm αλλά πιθανότατα θα είναι ο πρώτος που θα χρησιμοποιεί την ένα EUV λιθογραφία. Η νέα αυτή μέθοδος κατασκευής θα κάνει τον Kirin 990 ακόμα πιο αποδοτικό και θα του δώσει την επιπλέον δύναμη που χρειάζεται για να διαχειριστεί 4Κ βίντεο στα 60fps.