iPhone 11 & 11 Pro: Οδηγίες για νέους χρήστες

Περίληψη: Ήρθε επιτέλους η μέρα που τα νέα iPhone 11 και iPhone 11 Pro κυκλοφόρησαν επίσημα και στην Ελλάδα. Οι συσκευές έφτασαν και στα χέρια μας οπότε τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε ποια είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνεις μόλις κι εσύ παραλάβεις το δικό σου iPhone.

Από την ημέρα της ανακοίνωσης των νέων iPhone μέχρι και την κυκλοφορία τους, η αναμονή ήταν δύσκολη. Ήρθε όμως επιτέλους η μέρα που τα νέα iPhone 11 και iPhone 11 Pro κυκλοφόρησαν επίσημα και στην Ελλάδα. Οι συσκευές έφτασαν και στα χέρια μας οπότε τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε ποια είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνεις μόλις κι εσύ παραλάβεις το δικό σου iPhone.

Βήμα 1 – Προστασία

Έχεις φτάσει σπίτι με το καινούργιο σου iPhone και ετοιμάζεσαι να το ανοίξεις. Η αγωνία τεράστια και σε καταλαβαίνουμε. Μήπως όμως ξέχασες κάτι; Πριν ακόμα σκεφτείς να βγάλεις τη συσκευή από το κουτί της και να πατήσεις το power button, φρόντισε να την προστατέψεις με μία θήκη. Για να αποφύγεις ατυχήματα και να γλιτώσεις από «ταξίδια» στο service βάλε στο νέο σου smartphone θήκη και γυαλί προστασίας για την οθόνη.

Βήμα 2 – Αρχική εγκατάσταση

Με το που ανοίξεις τη συσκευή θα πρέπει να εισάγεις πολλές βασικές επιλογές. Πράγματα όπως η γλώσσα του συστήματος και η σύνδεση με το internet γίνονται εδώ. Θα χρειαστεί επίσης να εισάγεις ή να δημιουργήσεις το δικό σου Apple ID. Αν είχες iPhone στο παρελθόν, κατά την αρχική εγκατάσταση μπορείς να μεταφέρεις και όλα τα δεδομένα σου από την παλιά συσκευή στην καινούργια. Αν δεν είχες iPhone τότε οι εξειδικευμένοι τεχνικοί του Public μπορούν να αναλάβουν να περάσουν τα δεδομένα σου από την παλιά σου συσκευή στην καινούργια. Για να αποφύγεις όλα αυτά τα βήματα όμως, μπορείς απλά να αφήσεις όλη την αρχική εγκατάσταση σε εμάς.

Βήμα 3 – Αναβάθμιση iOS

Τελείωσες λοιπόν με την εγκατάσταση και το νέο σου iPhone είναι έτοιμο για χρήση. Πριν αρχίσεις να το χρησιμοποιείς καλό είναι να δεις αν υπάρχουν διαθέσιμες κάποιες αναβαθμίσεις λογισμικού. Το iPhone 11 και το iPhone 11 Pro έρχονται με την νεότερη  έκδοση του iOS προεγκατεστημένη. Όπως και κάθε νέα έκδοση όμως, έτσι και το iOS 13 έχει κάποια μικρά bugs. Η Apple προχώρησε ήδη στην κυκλοφορία του iOS 13.1 οπότε, όταν ανοίξεις την συσκευή σου ψάξε να δεις αν η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση.

Βήμα 4 – Παραμετροποίηση

Η αρχική εγκατάσταση έγινε, οι αναβαθμίσεις εγκαταστάθηκαν και τώρα ξεκίνησες να χρησιμοποιείς το νέο σου iPhone. Αφού εγκαταστήσεις τις αγαπημένες σου εφαρμογές αυτές παίρνουν τη θέση σου στην αρχική σου οθόνη. Αν θες να αλλάξεις τη σειρά ή να απεγκαταστήσεις κάποια από αυτές όμως, ένα παρατεταμένο πάτημα δεν είναι το μόνο που πρέπει να κάνεις. Σε παλιότερες εκδόσεις του iOS το παρατεταμένο πάτημα έκανε όλα τα εικονίδια να «χοροπηδάνε» στην οθόνη σου και από εκεί μπορούσες να τα μετακινήσεις όπου ήθελες ή να απεγκαταστήσεις την εφαρμογή. Στο iOS 13 το παρατεταμένο πάτημα εμφανίζει ένα μενού με επιλογές. Τι κάνεις λοιπόν;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αποκτήσεις πρόσβαση στις επιλογές παραμετροποίησης. Ο πιο απλός είναι να κρατήσεις το δάχτυλό σου πατημένο για περισσότερο χρόνο. Όταν εμφανιστεί το μενού επιλογών μην σηκώσεις το δάχτυλό σου. Το μενού θα φύγει μετά από λίγο και θα μπορείς να αλλάξεις θέση στα εικονίδια ή να απεγκαταστήσεις την εφαρμογή. Εναλλακτικά, στο μενού που εμφανίζεται θα υπάρχει και η επιλογή για ταξινόμηση των εικονιδίων, οπότε μπορείς να πατήσεις αυτή την επιλογή.

Αυτό ήταν! Τώρα είσαι έτοιμος να απολαύσεις το καινούργιο σου iPhone 11 ή iPhone 11 Pro στο μέγιστο βαθμό.