Είσαι έτοιμος για μαραθώνιο….DVD;

Περίληψη: Είναι η εποχή που έχουν βγει πολλές καλές ταινίες σε DVD τις οποίες δεν κατάφερες...

Είναι η εποχή που έχουν βγει πολλές καλές ταινίες σε DVD τις οποίες δεν κατάφερες να δεις στο σινεμά. Και φυσικά θέλεις να τις δεις όλες, αλλά από την άλλη ΚΑΙ θέλεις να είσαι με την παρέα σου, αλλά ΚΑΙ να περάσεις καλά.Η ιδέα είναι μία: διοργάνωσε ένα DVD marathon! Ακολουθούν τα απαραίτητα βήματα:
  1. Βεβαιώσου ότι έχεις  τα βασικά (τηλεόραση & dvd player ή Playstation3 που επίσης παίζει dvd).
  2. Διάλεξε ένα βασικό θέμα: εν προκειμένω σου προτείνουμε  το θέμα να είναι "Περιπέτειες"!
  3. Εξοπλίσου: δεν υπάρχει dvd marathon χωρίς ποπ κορν, αναψυκτικά κλπ
  4. Φέρε μαξιλάρια: η παρέα πρέπει να νιώσει άνετα και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μεταφέρεις διαφόρων τύπων μαξιλάρια στο σαλόνι σου
  5. Τέλος, έχε κοντά σου το τηλέφωνο της αγαπημένης σου πιτσαρίας!
 Ας υποθέσουμε ότι είναι Σάββατο και η ώρα είναι 18.00 και η παρέα έχει φτάσει στο σπίτι σου. Για να ζεσταθεί το κλίμα ξεκινάμε μια καλή περιπέτεια! 18.00 Τζακ Ραϊαν: Πρώτη Αποστολή Ο θρυλικός Τζακ Ραϊαν επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη για να μας προσφέρει πολύ περιπέτεια. Ο Τζακ Ραϊαν (Κρις Παιν) πριν προσληφθεί στη CIA ανακαλύπτει ότι ένας Ρώσος συνεργάτης του (Κένεθ Μπράνα) κάνει σχέδια ενάντια στην αμερικάνικη οικονομία.  Μια ταινία γεμάτη δράση που θα δώσει στη βραδιά μία δυνατή εκκίνηση με τον πιο δημοφιλή εικονικό χαρακτήρα δια χειρός Τομ Κλάνσι. (Διάρκεια 100’)Η πρώτη ταινία έχει τελειώσει και συνεχίζουμε σε μία ταινία που τα έχει όλα (έρωτες, δράση κλπ) 20.00 Φωτιά πάνω από την ΠομπηίαΈνας Κέλτης μονομάχος (ο πολύ γνωστός σε όλους από το Game of Thrones Κιτ Χάρινγκτον) ερωτεύεται μία ευγενή και παράλληλα ανακαλύπτει ποιος είναι αυτός που σκότωσε την οικογένειά του. Με την έκρηξη του Βεζούβιου να είναι προ του πυλών, ο ήρωας καλείται να σώσει την αγαπημένη του, ενώ η Πομπηία φλέγεται. (Διάρκεια 105’)Πλέον έχει νυχτώσει και εξυπακούεται ότι DVD marathon & pizza είναι ένα και το αυτό! Γίνονται οι σχετικές παραγγελίες και αφού το αγαπημένο φαγητό όλων καταφθάσει, περνάμε σε μια πιο hardcore προσέγγιση με την επόμενη ταινία…. 22.00300: Η άνοδος της ΑυτοκρατορίαςΟ απόλυτος συνδυασμός δράσης, και κορυφαίων γραφικών με αισθητική κόμικ, σε μια ταινία βασισμένη στο εικονογραφημένο μυθιστόρημα (graphic novel) του Φρανκ Μιλλερ “Xerxes” (if you know what I mean!). Μεταφερόμαστε σε μία επική περιπέτεια όπου ο Έλληνας στρατηγός Θεμιστοκλής (Σάλιβαν Στειπλετον) αντιμετωπίζει το Περσικό Ναυτικό υπό την ηγεσία του Ξέρξη και της Αρτεμισίας.  (Διάρκεια : 102’)Και ενώ η ώρα είναι πλέον περασμένη (όποιος κάθεται στην πολυθρόνα ήδη έχει πάρει έναν υπνάκο) και είσαι έτοιμος να υποδεχτείς τα μεσάνυχτα με το Vampire Academy…ξαφνικά μπαίνει βέτο από τις γυναίκες και πάτε σε κάτι τελείως διαφορετικό…00.00 Η κλέφτρα των βιβλίωνΗ ταινία «Η κλέφτρα των βιβλίων» είναι διασκευή για το κινηματογράφο από το ομώνυμο μυθιστόρημα. Το βασικό θέμα της ταινίας είναι το περιβάλλον λογοκρισίας και ανελευθερίας στη Γερμανία του  ’40. Παρακολουθούμε μία οικογένεια που δε συμμερίζεται το φανατισμό για τον Χίτλερ, με πρωταγωνιστές τον Τζέφρι Ρας, την υιοθετημένη κόρη του Λίζελ (Σόφι Νέλις) και την Έμιλυ Γούτσον στο ρόλο της αυστηρής μητέρας.   Καλή απόλαυση….