Work from home: Διαλέγουμε gadgets για εξοπλισμένο γραφείο!

Περίληψη: Ναι, τώρα είναι η ευκαιρία να εξοπλίσεις το γραφείο του σπιτιού σου με όσα χρειάζεσαι για να δουλεύεις άνετα και αποδοτικά!

Η συζήτηση για την εξ αποστάσεως εργασία επανέρχεται συχνά, αρκετές ελληνικές εταιρείες την εφαρμόζουν μία φορά την εβδομάδα ή ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιόδου και εργαζόμενου. Ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού και οι δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων ημερών την έχουν σχεδόν... επιβάλλει. Για να μείνει η παραγωγικότητά σου σε υψηλά επίπεδα, λοιπόν, είδαμε τους καλύτερους «βοηθούς» για να εξοπλίσεις το γραφείο του σπιτιού σου άψογα - συνεχίζουμε με gadgets που θα «απογειώσουν» το home office σου!

Τα πιο χρήσιμα εργαλεία για το γραφείο σου είναι τα περιφερειακά του υπολογιστή. Επιλέγοντας ένα εργονομικό ποντίκι θα μπορείς να δουλεύεις απρόσκοπτα χωρίς την ελάχιστη κούραση στα χέρια! Σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το Logitech MX Vertical. Το «διαστημικό» ποντίκι της Logitech είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μειώνει την πίεση στο χέρι, βάζοντας την παλάμη σου στην πιο άνετη θέση. Για ακόμα καλύτερη στήριξη στο γραφείο, φρόντισε να έχεις το ποντίκι σου επάνω σε ένα mouse pad με μαξιλαράκι για τον καρπό. Το mouse pad Fellowes PlushTouch, σε μαύρο και μπλε χρώμα, εκτός από άνεση στον καρπό προσφέρει και αντιμικροβιακή προστασία χάρη στη Microban επικάλυψή του.

Την ίδια εργονομία που σου προσφέρει το ποντίκι θες και από το πληκτρολόγιο, ειδικά αν η δουλειά σου απαιτεί συνεχόμενη πληκτρολόγηση. Γι’ αυτό χρειάζεσαι ένα από τα εργονομικά πληκτρολόγια της Microsoft. Η κορυφή σε αυτή την κατηγορία ανήκει στο Microsoft Wireless Sculpt Ergonomic Desktop, η σχεδίαση του οποίου ακολουθεί την ενδεδειγμένη θέση των χεριών. Παρόμοιο καμπυλωτό σχεδιασμό, με ενσωματωμένο wrist rest, διαθέτει και το Microsoft Wireless Desktop 5050, εξασφαλίζοντας άνετη πολύωρη πληκτρολόγηση.

Όσο δουλεύεις, μπορείς να ρίχνεις μια ματιά και στο υπόλοιπο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείς από την καρέκλα σου. Εξόπλισε τα δωμάτια του σπιτιού σου με μια IP camera, για να βλέπεις πάντα τι γίνεται γύρω σου και να έχεις τον έλεγχο. Για τους εσωτερικούς χώρους επίλεξε την Xiaomi Mi Home Camera, η οποία καλύπτει οπτική γωνία 360° και δίνει καθαρή εικόνα 1080p. Αν θες να παρακολουθείς τι γίνεται και στους εξωτερικούς χώρους, όπως στην αυλή ή στο μπαλκόνι, τότε τσέκαρε την EzTube Husky Air Outdoor, η οποία βλέπει τα πάντα ακόμα και τη νύχτα και σου δίνει εικόνα μέσω smartphone.

Όταν τελειώσει η δουλειά, μπορείς να μπεις αμέσως σε mood χαλάρωσης, αφού είσαι ήδη σπίτι! Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για χαλάρωση από τη μουσική, την οποία μπορείς να την μοιραστείς με όλους ή να την κρατήσεις για τον εαυτό σου. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, τότε ανέβασε την ένταση με το Marshall Acton II με ισχύ 60W ή το JBL Xtreme 2 των 40W το οποίο έχει αυτονομία 15 ωρών. Για τα πιο προσωπικά σου ακούσματα επίλεξε τα πολύ άνετα και ασύρματα Marshall Major III, εκτός κι αν η φασαρία δεν σταματάει ποτέ στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι τα JBL Tune 750BTNC, τα οποία διαθέτουν active noise-cancelling για κορυφαία απομόνωση ήχου.

Μη νομίζεις, όμως, ότι τελειώσαμε εδώ - υπάρχουν αρκετά ακόμα gadget που πρέπει να έχει το οικιακό σου γραφείο, για τα οποία μπορείς να διαβάσεις εδώ. Μένουμε σπίτι, δουλεύουμε από το σπίτι πάντα με τους καλύτερους «βοηθούς» και δωρεάν παράδοση σε όλες τις παραγγελίες από το public.gr!