Καινούργιο laptop: Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές για κάθε απαίτηση

Περίληψη: Μήπως το laptop σου έχει παλιώσει και έχει φτάσει η ώρα της ανανέωσης; Αν ψάχνεις...

Μήπως το laptop σου έχει παλιώσει και έχει φτάσει η ώρα της ανανέωσης; Αν ψάχνεις για καινούργιο φορητό υπολογιστή αλλά δεν ξέρεις τι να επιλέξεις εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Έχουμε συγκεντρώσει για σένα τις καλύτερες επιλογές laptop από κάθε κατηγορία και για κάθε απαίτηση.

Gaming laptop

Θες να παίζεις πάντα τα τελευταία παιχνίδια στον υπολογιστή σου αλλά θέλεις να μπορείς να τον παίρνεις και μαζί σου; Τότε χρειάζεσαι ένα gaming laptop. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι, ο υπολογιστής που θα διαλέξεις, να έχει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών.

Το Asus X570ZD μπορεί να σου προσφέρει gaming εμπειρία ακόμα και με μικρό budget. Εξοπλισμένο με τετραπύρηνο επεξεργαστή Ryzen 5 και ανεξάρτητη κάρτα γραφικών Nvidia GTX 1050 4GB θα σηκώσει τα περισσότερα παιχνίδια με άνεση. Αν όμως θες να μην κολλήσεις πουθενά τότε πρέπει να τσεκάρεις το HP Omen 17’’. Το μηχάνημα της  HP συνδυάζει την Nvidia GTX 1050 4GB με ακόμα καλύτερο επεξεργαστή Intel i7 τελευταίας γενιάς, άπλετη RAM 12GB αλλά και δύο δίσκους.

Για ακόμα πιο απαιτητικό gaming σου προτείνουμε το Dell G5. Σε μέγεθος 15,6’’ η Dell κατάφερε να χωρέσει τον ίδιο εξαπύρηνο Intel i7-8750H όπως και το HP Omen, αλλά ακόμα καλύτερη κάρτα γραφικών. Το G5 εξοπλίζεται με Nvidia GTX 1060 6GB που σηκώνει χωρίς προβλήματα ακόμα και τα πιο βαριά παιχνίδια. Επιπλέον, υπάρχει τεράστια RAM 16GB αλλά και δύο δίσκοι, ένας NVMe SSD 256GB και ένας κλασικός HDD 1TB. Με αυτό το PC μπορείς όχι μόνο να παίζεις ό,τι παιχνίδι θες αλλά να κάνεις ταυτόχρονα και streaming το gameplay σου!

Παραγωγικότητα

Αν η χρήση για την οποία προορίζεις το νέο σου μηχάνημα είναι πιο απλή αλλά το χρειάζεσαι και για δουλειά, τότε έχεις μεγάλη ποικιλία επιλογών για να διαλέξεις. Οι Ryzen επεξεργαστές της AMD αποτελούν την καλύτερη value for money πρόταση, καθώς διαθέτουν αρκετή ισχύ χωρίς να «ξεφεύγουν» σε τιμή ενώ ο Intel i7 παραμένει η καλύτερη επιλογή για όποιος θέλει πιο ισχυρό επεξεργαστή.

Ανάλογα με το είδος της δουλειάς σου υπάρχουν διαφορετικές επιλογές. Για κάτι ελαφρύ και φορητό που θα το παίρνεις πολύ εύκολα μαζί σου, το Lenovo Yoga με touchscreen οθόνη 14’’ θα σου λύσει τα χέρια. Μπορείς να δουλέψεις με άνεση εφαρμογές Office, να πλοηγηθείςστο internet, να κάνεις παρουσιάσεις ή να δεις ταινίες. Ο Ryzen 3 σηκώνει όλα τα βασικά προγράμματα, ενώ τα 4GB τηςRAM σε συνδυασμό με τον SSD δίσκο θα βοηθήσουν το laptop να μην κολλάει εύκολα.

Οι εφαρμογές που θέλεις να τρέξεις όμως μπορεί να είναι πιο απαιτητικές. Γι’ αυτό μπορείς να πας στο ASUS VivoBook X505ZA που θα σου προσφέρει καλύτερο επεξεργαστή Ryzen 5 αλλά και μπόλικη RAM 12GB για να μην κολλήσει ποτέ ακόμα και η πιο βαριά εφαρμογή. Με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Vega 8 μάλιστα, μπορείς να κάνεις ακόμα και ελαφρύ gaming τις ώρες που θες να χαλαρώσεις.

Για σένα όμως που δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα σε καλύψει. Αυτό θα το καταφέρει μόνο το Asus ZenBook Pro! Το ultra-premium laptop της Asus συνδυάζει κορυφαία specs σε ένα εξαιρετικά λεπτό και φορητό πακέτο. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν εξαπύρηνο επεξεργαστή Intel i7-8750Η, 16GB RAM, 256GB SSD και κάρτα γραφικών Nvidia GTX 1050. Με τέτοιο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί και gaming laptop αλλά η κατασκευή του και το μέγεθός του το κάνουν να ταιριάζει στα χέρια κάθε επαγγελματία.

Επιπλέον, διαθέτει κορυφαία οθόνη 15,6’’ με ανάλυση 4K, και το πιο καινοτόμο trackpad που έχουμε δει ποτέ σε laptop. Αν δεν το χρησιμοποιείς σαν ποντίκι, μπορεί να μετατραπεί σε δεύτερη οθόνη και να σε βοηθήσει σε οτιδήποτε κι αν κάνεις.

Ένα είναι σίγουρο πάντως, ό,τι τύπος χρήστη κι αν είσαι, στο Public και στο public.gr θα βρεις το κατάλληλο laptop για εσένα.