Κέρδισε ένα πλήρες σετ μαγειρικής και γίνε cooking star!

Περίληψη: Ακολουθείς τις συνταγές βήμα προς βήμα. Έχεις μάθει πώς να οργανώνεις το σωστό mise-en-place (τα...

Ακολουθείς τις συνταγές βήμα προς βήμα. Έχεις μάθει πώς να οργανώνεις το σωστό mise-en-place (τα υλικά μετρημένα και μοιρασμένα σε μπολάκια),, για να είναι το καθημερινό σου μαγείρεμα εύκολο. Όμως κάποιες φορές συναντάς δυσκολίες ή το γευστικό αποτέλεσμα δεν ήταν όπως το φανταζόσουν.

E, λοιπόν, υπάρχουν μερικά κλασικά tips για τον βασικό εξοπλισμό της κουζίνας, που βοηθούν τους αρχάριους και υπενθυμίζουν στους πιο έμπειρους πώς μπορούν να κάνουν τις ώρες τους πάνω από τις εστίες πιο εύκολες. 

Για να μπεις, λοιπόν, κι εσύ στην κουζίνα…ολοταχώς και να αρχίσεις πειραματισμούς, το Public προσφέρει σε έναν (1) υπερτυχερό δύο (2) σετ μαγειρικής: το πρώτο αποτελείται από 3 κατσαρόλες2 τηγάνια και 6 εργαλεία κουζίνας από σιλικόνη και το δεύτερο από 8 μαχαίρια από ανοξείδωτο ατσάλι με τις βάσεις τους – δώρο συνολικής αξίας €165!*

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και νικητής είναι ο Κώστας Ρούσης.

Πίσω στην κουζίνα τώρα- ιδού μερικές βασικές συμβουλές:

Διάλεξε το σωστό μαχαίρι για το κάθε υλικό

Εξοπλίσου με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι chef κατάλληλο για τις περισσότερες κοπές, ένα μικρό μαχαίρι ξεφλουδίσματος για προετοιμασία φρούτων και λαχανικών, άλλο ένα μικρό μαχαίρι με οδοντωτή λεπίδα (πάλι για σωστά κομμένα λαχανικά και φρούτα, χωρίς να διαλύονται) και οπωσδήποτε ένα πριονωτό μαχαίρι για τα ψωμιά.

Διάλεξε το κατάλληλο ξύλο κοπής

Εάν θέλεις να κόψεις κάτι μικρό, όπως π.χ. ένα λεμόνι σε τέταρτα, μπορείς να το κάνεις σε μικρό ξύλο κοπής με ένα μαχαιράκι ξεφλουδίσματος. Όμως οι περισσότερες προετοιμασίες υλικών στη μαγειρική χρειάζονται μαχαίρι chef και άρα ένα ξύλο κοπής με μήκος τουλάχιστον 30 εκατοστών. Μην ξεχνάς: για να μη γλιστράει το ξύλο δεξιά και αριστερά την ώρα που κόβεις, να βάζεις από κάτω μια νωπή πετσέτα, για το αναγκαίο «φρενάρισμα».

Διάλεξε το σωστό μέγεθος κατσαρόλας για τα μακαρόνια σου

Το έχουμε ξαναπεί - οι μακαρονάδες είναι η χαρά κάθε πρωτόπειρου μάγειρα, γιατί τα καταφέρνει (σχεδόν) πάντα. Δες όμως μια σημαντική λέπτομέρεια: αν πρέπει να κόψεις τα spaghetti για να τα βράσεις, τότε η κατσαρόλα σου είναι μικρή. Για τις μακαρονάδες σου προτίμησε μια μεγάλη κατσαρόλα χωρητικότητας τουλάχιστον 5-6 λίτρων. Αλάτισε καλά το νερό πριν ξεκινήσει το βράσιμο και ύστερα βράσε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τον σωστό τρόπο.

Προσοχή στο σοτάρισμα!

Όταν σοτάρεις κρέας, κοτόπουλο ή λαχανικά για να πάρουν χρώμα, ίσως γεμίζεις υπερβολικά το τηγάνι ή την κατσαρόλα. Οι περισσότεροι -πάνω στη βιασύνη μας- ρίχνουμε όλα μαζί τα κομμάτια κρέατος στο καυτό λάδι για να σοταριστούν, ώστε να φτιάξουμε μια ώρα αρχύτερα π.χ. το κοκκινιστό.

Όμως όταν ο πάτος της κατσαρόλας γεμίσει, η θερμοκρασία που συγκεντρώνεται κάτω απ’ το κρέας παγιδεύεται και δημιουργεί υδρατμούς. Έτσι το κρέας γίνεται βραστό και δεν αποκτά αυτή την ωραία δελεαστική κρούστα.

Ήρθε η ώρα να λάμψεις στην κουζίνα! Γίνε κι εσύ Cooking Star!