Qualcomm: Το πρώτο 8K βίντεο από smartphone με Snapdragon 865!

Περίληψη: Το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη του βίντεο είναι η ανάλυση 8Κ. Εκτός από τις πρώτες τηλεοράσεις, φέτος θα δούμε και smartphone που την υποστηρίζουν, χάρη στον Snapdragon 865!

Μια μεγάλη μερίδα των smartphone σήμερα μπορεί να καταγράψει 4K βίντεο. Η τεχνολογία δεν σταματά, όμως, και μέσα στο 2019 ξεκίνησε η μετάβαση στην 8K ανάλυση. Την αρχή έκαναν οι πρώτες 8K τηλεοράσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει πολύ περιεχόμενο αυτή τη στιγμή. Αυτό θα αλλάξει μέσα στη χρονιά, χάρη στον Snapdragon 865, τον νέο flagship επεξεργαστή της Qualcomm.

Το νεότερο high-end SoC της Qualcomm, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, θα εξοπλίζεται με τον Spectra 480 Image Signal Processor. Ο νέος επεξεργαστής εικόνας μπορεί να διαχειριστεί περίπου 2 Gigapixel το δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει πως ένα smartphone το οποίο εξοπλίζεται με Snapdragon 865 μπορεί να καταγράφει βίντεο σε ανάλυση 8K, 960fps slow-mo βίντεο χωρίς χρονικό περιορισμό, φωτογραφίες 200MP και πολλά ακόμα.

Video Duration
2:13


Ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια συσκευή με ενσωματωμένο τον Snapdragon 865, οπότε η Qualcomm αποφάσισε να πάει μια... βόλτα μέχρι την Arizona παρέα με ένα πρωτότυπο μοντέλο smartphone, το οποίο εξοπλίζεται με τον επεξεργαστή της και τον αισθητήρα Sony IMX586. Τα πλάνα που κατέγραψε αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα που δίνει μια τόσο υψηλή ανάλυση βίντεο και το αποτέλεσμα μπορείς να το δεις κι εσύ στο βίντεο.

Βέβαια, αν δεν έχεις ήδη 8K τηλεόραση, θα χάσεις λίγη από τη λεπτομέρεια του Grand Canyon και των υπολοίπων εντυπωσιακών σημείων της Arizona. Και πάλι, όμως, μπορείς να καταλάβεις τα πλεονεκτήματα ποιότητας που προσφέρει η μεγαλύτερη ανάλυση!

Αν πάλι έχεις ήδη 8K TV και αναρωτιέσαι πότε μπορείς να αποκτήσεις ένα smartphone με Snapdragon 865, για να τραβάς και τα αντίστοιχα πλάνα, τότε σου έχουμε την απάντηση. Τα πρώτα smartphone που θα χρησιμοποιούν το νέο chip της Qualcomm αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο Φεβρουάριο, πιθανότατα κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress της Βαρκελώνης. Οπότε δεν αργεί η ώρα που θα μπορείς να αποκτήσεις και εσύ ένα!

Url Κατηγορία