Apple event 2022: iPhone 14 και όλα όσα είδαμε στο Far Out!

Περίληψη: Το Apple event για άλλο ένα Σεπτέμβρη ήταν καθηλωτικό. Πρωταγωνιστές ήταν τα iPhone 14 αλλά ανακοινώθηκαν κι άλλα! Δες όλα όσα παρουσιάστηκαν στο Far Out.

Το περιμέναμε με ανυπομονησία εδώ και μέρες και επιτέλους έφτασε η ώρα. Το Apple event Σεπτεμβρίου μόλις ολοκληρώθηκε και οι νεότερες συσκευές της Apple είναι εδώ! Στο Far Out Event, που ξεκίνησε στην 20:00 ώρα Ελλάδος και διεξήχθη στο Apple Park, τις εντυπώσεις έκλεψαν τα ολοκαίνουργια iPhone 14! Η νέα γενιά smartphones της εταιρείας δεν ήταν η μόνη ανακοίνωση του Far Out event όμως. Στην εκδήλωση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η Apple ανακοίνωσε επίσης το Apple Watch Series 8, το Apple Watch SE, το εντελώς νέο Apple Watch Ultra, αλλά και τα ανανεωμένα ασύρματα ακουστικά AirPods Pro 2ης γενιάς. Πάμε να τα γνωρίσουμε όλα αναλυτικά, ξεκινώντας από τα νέα smartphones της Apple.

iPhone 14 & iPhone 14 Plus: Η νέα γενιά μεγάλωσε

Η νέα γενιά iPhone αποτελείται από 4 εκδόσεις, όπως και πέρσι, και περιλαμβάνει δύο Pro και δύο μη-Pro μοντέλα. Η βασική διαφορά είναι πως φέτος δεν υπάρχει έκδοση Mini. Η ανανεωμένη γκάμα iPhone ξεκινά φέτος με τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus. Όπως καταλαβαίνεις, το Plus είναι ένα μεγαλύτερο μοντέλο. Συγκεκριμένα, το iPhone 14 έρχεται με οθόνη 6,1″ ενώ το Plus διαθέτει πάνελ 6,7″. Πέρα από τη διαφορά σε μέγεθος, οι οθόνες που υπάρχουν στα δύο μοντέλα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Η τεχνολογία του πάνελ είναι OLED, κάτι που επιτρέπει στην οθόνη να φτάσει σε φωτεινότητα τα 1.200 nits την ώρα που η αντίθεση είναι 2.000.000:1. Για την προστασία της οθόνης, η Apple έχει εξοπλίσει τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus με τεχνολογία Ceramic Shield.

Μία από τις βασικές αλλαγές στη νέα σειρά εντοπίζεται στις κάμερες. Το βασικό σύστημα εξοπλίζεται για ακόμα μία χρονιά με δύο αισθητήρες, αλλά ο βασικός από αυτούς έχει αναβαθμιστεί. Η ανάλυση είναι 12MP αλλά διαθέτει μεγαλύτερο διάφραγμα f/1.5 και πίξελ μεγέθους 1,9μm. Το σύστημα συμπληρώνει η ultra-wide κάμερα ανάλυσης 12MP. Και η μπροστινή κάμερα έχει αναβαθμίσεις . Η TrueDepth κάμερα εντός του notch υποστηρίζει για πρώτη φορά auto focus ενώ το διάφραγμα είναι f/1.9. Στο εσωτερικό της συσκευής εντοπίζουμε για ακόμα μία χρονιά το Apple A15 Bionic SoC, με 5-πύρηνη GPU και 6 επεξεργαστικούς πυρήνες.

iPhone 14 Pro: Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Apple Event 2022!

Τα «απλά» μοντέλα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα αλλά δεν μπορούν να  συγκριθούν με τη σειρά Pro, η οποία είναι πιο εξελιγμένη από ποτέ! Τα δύο μοντέλα που την απαρτίζουν είναι τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Τα μεγέθη είναι και εδώ 6,1″ και 6,7″, με το design της μπροστινής πλευράς να αλλάζει. Το notch που είχαμε συνηθίσει στην κορυφή της οθόνης δίνει φέτος τη θέση του στο Dynamic Island. Αυτή είναι η ονομασία που δίνει η Apple στο σύστημα αισθητήρων που ενσωματώνεται στην κορυφή και έχει νέο σχήμα. Η Apple κατάφερε να δημιουργήσει το Dynamic Island μικραίνοντας το μέγεθος των αισθητήρων που χρησιμοποιεί στη μπροστινή πλευρά. Το «δυναμικό νησί» δημιουργεί έναν νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με τη συσκευή καθώς από αυτό ξεκινούν όλες οι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται όταν χρησιμοποιείς το κινητό, και μπορείς να αλληλεπιδράσεις απευθείας με αυτές.

Video Duration
14:36

Από πλευράς hardware, η οθόνη των iPhone 14 Pro & Pro Max είναι LTPO OLED και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2.000 nits φωτεινότητα! Το νέο πάνελ υποστηρίζει μεταβαλλόμενο ρυθμό ανανέωσης που «πέφτει» μέχρι και στο 1Hz. Εντυπωσιακά είναι και τα χαρακτηριστικά του SoC της συσκευής. Τα Pro μοντέλα έρχονται με τον A16 Bionic, ο οποίος αποτελείται από σχεδόν 16 εκατομμύρια transistors και είναι κατασκευασμένος σε λιθογραφία 4 νανομέτρων, άρα ανεβάζει τις επιδόσεις χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια. Ο συνδυασμός SoC και οθόνης έδωσε τη δυνατότητα στην Apple να εξοπλίσει για πρώτη φορά τα κινητά της με Always-On Display, χωρίς να θυσιάσει την εξαιρετική μπαταρία των Pro εκδόσεων.

Μεγάλες ήταν και οι αλλαγές στο σύστημα κάμερας, το οποίο αποτελείται από 3 αισθητήρες. Η μεγαλύτερη αναβάθμιση εντοπίζεται στον κύριο αισθητήρα, ο οποίος έχει ανάλυση 48MP! Η Apple εκμεταλλεύεται αυτή την πολύ υψηλή ανάλυση για να βελτιώσει τις φωτογραφίες όχι ανεβάζοντας την ανάλυση αλλά αυξάνοντας το φως που απορροφά ο αισθητήρας. Αυτό είναι δυνατό συνδυάζοντας 4 πίξελ σε ένα. Έτσι κάθε πίξελ έχει ουσιαστικό μέγεθος 2,44μm, προσφέροντας εκπληκτικό αποτέλεσμα στις λήψεις χαμηλού φωτισμού. Νέα είναι και η ultra-wide κάμερα, η οποία διαθέτει ανάλυση 12MP με μέγεθος πίξελ 1,4μm. Στην μπροστινή πλευρά, οι αναβαθμίσεις στην TrueDepth κάμερα για τις οποίες μιλήσαμε παραπάνω δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη σειρά Pro.

Με την έλευση των iPhone 14, η Apple φέρνει για πρώτη φορά και μερικά επαναστατικά χαρακτηριστικά που βοηθούν τους χρήστες σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Αρχικά, τα νέα iPhone έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν αν συνέβη κάποιο τροχαίο ατύχημα. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε αναβαθμισμένα γυροσκόπια και επιταχυνσιόμετρο. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι πως τα iPhone 14 μπορούν να επικοινωνήσουν με τεχνητούς δορυφόρους, για να στείλουν σήμα έκτακτης ανάγκης ακόμα και όταν βρίσκεσαι μακριά από κεραία κινητής τηλεφωνίας. Αυτό το χαρακτηριστικό, για αρχή, θα είναι διαθέσιμο σε χρήστες στις ΗΠΑ και τον Καναδά

Ανακοινώθηκαν τα Apple Watch Series 8, SE 2

Οι πρώτες συσκευές που είδαμε στο Apple event ήταν τα ανανεωμένα Apple Watches της εταιρείας από το Cupertino. Στο Far Out η Apple ανακοίνωσε τα Apple Watch Series 8 και Apple Watch SE 2nd Gen. Το Series 8 έρχεται με όλα τα αγαπημένα χαρακτηριστικά που βρίσκουμε σε προηγούμενες γενιές και προσθέτει σε αυτά έναν αισθητήρα θερμοκρασίας. Επίσης, η ανίχνευση τροχαίου ατυχήματος προσφέρεται και στο Apple Watch Series 8, ενώ το νέο smartwatch έρχεται και ένα low power mode που ανεβάζει την αυτονομία στις 36 ώρες. Στο Apple Watch SE 2 η σημαντικότερη αλλαγή εντοπίζεται στην απόδοση, με το νέο μοντέλο να είναι 20% ταχύτερο σε σχέση με την πρώτη γενιά.

Apple Watch Ultra: Η έκπληξη του Apple Event

Η Apple δεν σταμάτησε σε αυτά τα δύο ρολόγια αλλά μας επιφύλασσε και μία ανακοίνωση έκπληξη. Αυτή ακούει στο όνομα Apple Watch Ultra και πρόκειται για το πιο «περιπετειώδες» ρολόι που έχει δημιουργήσει ποτέ η Apple. Το Apple Watch Ultra διαθέτει νέο, πιο ανθεκτικό design, με επιπλέον πλήκτρα. Η κάσα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και καλύπτει περιμετρικά το κρύσταλλο από ζαφείρι, για να κρατάει την οθόνη προστατευμένη. Η οθόνη, μάλιστα, είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετήσει ποτέ η Apple σε κάποιο από τα ρολόγια της. Το μεγαλύτερο σώμα της συσκευής επέτρεψε στην Apple να τοποθετήσει και μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία προσφέρει αυτονομία 36 ωρών. Στο Apple Watch Ultra έχουμε και εξειδικευμένα features, όπως dual frequency GPS για ακριβέστερη τοποθεσία και οθόνη με φωτεινότητα 2.000 nits, για να είναι πιο εύκολα ορατή σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τα AirPods Pro 2ης γενιάς είναι κι αυτά εδώ

Η τρίτη προϊοντική κατηγορία στην οποία είχαμε ανακοινώσεις στο Apple event ήταν τα AirPods. Στο Far Out γνωρίσαμε τα AirPods Pro 2nd Gen, τα οποία θα σου προσφέρουν μία ακόμα πιο εντυπωσιακή εμπειρία ήχου. Όλα ξεκινούν από το H2 chip. Μέσω των AirPods Pro 2ης γενιάς θα μπορείς να απολαμβάνεις προσωποποιημένο Spatial Audio και Adaptive Transparency mode. Το Adaptive Transparency Mode σου επιτρέπει να ακούς τον ήχο του περιβάλλοντος με έξυπνο τρόπο καθώς δεν αφήνει να περνούν ενοχλητικοί ήχοι, όπως για παράδειγμα οι ήχοι έργων στο δρόμο. Τα δεύτερης γενιάς AirPods Pro διαθέτουν επίσης αυτονομία 6 ωρών, ενώ η συνολική αυτονομία (μαζί με τη θήκη) φτάνει τις 30 ώρες!

Το Apple Event 2022 του Σεπτεμβρίου σίγουρα μας αποζημίωσε!

Αυτές ήταν όλες οι μεγάλες ανακοινώσεις από το Apple event του Σεπτεμβρίου! Αν δεν πρόλαβες να δεις την παρουσίαση, η Apple έχει όλο το Apple event του Σεπτεμβρίου στο επίσημο site της και μπορείς να το παρακολουθήσεις όποτε θες. Ποια από όλες τις συσκευές που ανακοινώθηκαν στο Far Out σου κέντρισε το ενδιαφέρον; Όποια κι αν σκέφτεσαι να αποκτήσεις, εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου στη φόρμα μας για να μάθεις όλες τις πληροφορίες για την κυκλοφορία των νέων Apple συσκευών!