DxOMark: Το Xiaomi Mi 10 Pro «χτυπάει κορυφή» με την κάμερά του

Περίληψη: Το πρόσφατα ανακοινωμένο Xiaomi Mi 10 Pro πέρασε τα τεστ του DxOMark με τεράστια επιτυχία. Oι φωτογραφικές του δυνατότητες του χάρισαν την κορυφή στην κατάταξη των smartphone!

Από τη στιγμή της ανακοίνωσής του περιμέναμε πως το Xiaomi Mi 10 Pro θα έχει μια από τις καλύτερες κάμερες σε smartphone. Τελικά δεν έχει απλώς μια από τις καλύτερες - αλλά την καλύτερη! Το αξιόπιστο site φωτογραφικών αξιολογήσεων DxOMark δοκίμασε τις φωτογραφικές δυνατότητες του Mi 10 Pro και κατέταξε τη νέα ναυαρχίδα της Xiaomi στη κορυφή της σχετικής λίστας!

Πριν δούμε αναλυτικά τα highlight του Xiaomi Mi 10 Pro, ας θυμηθούμε το hardware της κάμεράς του. Η συσκευή διαθέτει 4 κύριους αισθητήρες, όπου ο καθένας αναλαμβάνει και μια ξεχωριστή λειτουργία. Ο κύριος φακός βρίσκεται μπροστά από έναν αισθητήρα 108MP με διάφραγμα f/1.69 και οπτική σταθεροποίηση. Δίπλα του βρίσκουμε ένα telephoto αισθητήρα 12MP, ο οποίος προσφέρει οπτικό zoom 2Χ και χρησιμοποιείται επίσης για πορτραίτα. Το setup της κάμερας περιλαμβάνει ακόμα ένα telephoto αισθητήρα, αυτή τη φορά με ανάλυση 8MP, ο οποίος αναλαμβάνει τις πιο μακρινές λήψεις και ζουμάρει μέχρι και 10X. Τέλος, υπάρχει και ο ultra-wide αισθητήρας ανάλυσης 20MP.

Ας δούμε τώρα και την τελική βαθμολογία. Το Xiaomi Mi 10 Pro συγκέντρωσε 124 βαθμούς, έναν περισσότερο από το Huawei Mate 30 Pro 5G, και έτσι ανέβηκε αυτό στην κορυφή. Ρίχνοντας μια ματιά στα επιμέρους σκορ βλέπουμε πως το Mi 10 Pro είναι πολύ κοντά σε επιδόσεις με το επίσης πολύ δυνατό Xiaomi Mi Note 10. Σε σχέση με αυτό, οι επιδόσεις είναι πολύ κοντά, αλλά το Xiaomi Mi 10 Pro είναι ελαφρώς βελτιωμένο σε όλους τους τομείς. Σημαντικό ρόλο στην πρωτιά έπαιξε ο zoom αισθητήρας, ο οποίος ξεχώρισε για την λεπτομέρεια που συντηρεί - ακόμα και σε zoom 5X.

Η κορυφή ήρθε επίσης και από τις ικανότητες του Mi 10 Pro στο βίντεο. Το νέο flagship Xiaomi καταφέρνει -ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες χαμηλού φωτισμού- να καταγράψει πλάνα με μεγάλη λεπτομέρεια, σωστή εστίαση και πολύ ικανοποιητική σταθεροποίηση. Η βαθμολογία αυτή αφορά στην 4K ανάλυση, η οποία είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη αυτή τη στιγμή. Παρόλα αυτά, το Xiaomi Mi 10 Pro εξοπλίζεται με τον Snapdragon 865, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να καταγράψει και πλάνα ακόμα και σε 8K ανάλυση. Αυτό το mode δεν μετρήθηκε όμως από το DxOMark, καθώς δεν υπάρχουν πολλά smartphone που να το υποστηρίζουν.

Αν, λοιπόν, ψάχνεις ένα κορυφαίο camera phone, τότε μπορείς να περιμένεις την κυκλοφορία του Xiaomi Mi 10 Pro. Διαφορετικά, περίμενε την αξιολόγηση του DxOMark για την κάμερα του Samsung Galaxy S20 Ultra, το οποίο κάτι μας λέει ότι θα απειλήσει την πρωτιά του Mi 10 Pro.