Xiaomi Mi 10 Series: Quick review στα νέα flagship!

Περίληψη: Η Xiaomi απόκάλυψε τα πρώτα high-end τηλέφωνά της για το 2020, Xiaomi Mi 10 και Mi 10 Pro - κρατήστε σημειώσεις!

Τα flagship του 2020 αρχίζουν να αποκαλύπτονται σιγά-σιγά. Μετά το λανσάρισμα των Samsung Galaxy S20, σειρά είχε η Xiaomi, η οποία παρουσίασε επίσημα τα smartphone της σειράς Mi 10. Το φετινό Xiaomi flagship έχει δύο εκδόσεις, το Xiaomi Mi 10 και το Xiaomi Mi 10 Pro. Οι διαφορές μεταξύ τους δεν είναι πολλές αλλά σε ορισμένα σημεία είναι σημαντικές. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά και τα δύο:

Ας ξεκινήσουμε από τις ομοιότητες των δύο συσκευών και μετά θα δούμε τις διαφορές τους. Και τα δύο νέα Xiaomi Mi 10 εξοπλίζονται με τον Snapdragon 865, κάτι που σημαίνει ότι και οι δύο εκδόσεις υποστηρίζουν 5G. Η μνήμη RAM που συνοδεύει τη συσκευή θα φτάνει μέχρι και τα 12GB.

Η οθόνη και των δύο εκδόσεων είναι επίσης ίδια. Πρόκειται για ένα AMOLED πάνελ ανάλυσης FullHD+, το οποίο μετρά 6,67" διαγώνια και ανανεώνει την εικόνα με ρυθμό 90Hz. Και οι δύο συσκευές έχουν τετραπλές κάμερες στην πλάτη, με τον κύριο αισθητήρα να φτάνει σε ανάλυση τα 108MP. Εδώ είναι που αρχίζουμε να εντοπίζουμε τις διαφορές όμως.

Μπορεί τόσο το Xiaomi Mi 10 όσο και το Xiaomi Mi 10 να έχουν 4 αισθητήρες στο βασικό σύστημα κάμερας, αυτοί όμως δεν είναι όλοι ίδιοι. Η ποιοτικότερη επιλογή καμερών τοποθετήθηκε, όπως είναι λογικό, στο Xiaomi Mi 10 Pro, το οποίο, πέρα από τον κύριο αισθητήρα των 108MP, διαθέτει επίσης ένας ultra-wide φακό 20MP, έναν φακό για πορτραίτα στα 12MP και έναν τηλεφακό με hybrid zoom έως και 10X, ο οποίος είναι ανάλυσης 8MP.

Στο οικονομικότερο Xiaomi Mi 10 τώρα, ο ultra-wide αισθητήρας έχει ανάλυση 13MP. Επίσης οι δύο τηλεφακοί έχουν δώσει τη θέση τους σε έναν macro αισθητήρα 2MP και έναν αισθητήρα απόστασης 2MP. Και οι δύο συσκευές πάντως μπορούν να καταγράψουν 8K βίντεο. Η selfie κάμερα είναι και στα δύο μοντέλα ανάλυσης 20MP και είναι τοποθετημένη στην επάνω αριστερά γωνία της οθόνης.

Μια ακόμα διαφορά είναι πως η Pro έκδοση μπορεί να αποκτηθεί με χωρητικότητα έως και 512GB, ενώ το Xiaomi Mi 10 σταματάει «μόλις» στα 256GB. Η τελευταία διαφορά εντοπίζεται στην μπαταρία, όπου περιέργως το Mi 10 έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από αυτή του Mi 10 Pro. Το Xiaomi Mi 10 εξοπλίζεται με μπαταρία χωρητικότητας 4.780mAh, ενώ το Mi 10 Pro έχει μπαταρία 4.500mAh. Και οι δύο συσκευές μπορούν να φορτίσουν ασύρματα.

Οι εκδόσεις που ανακοινώθηκαν από την Xiaomi αφορούν την αγορά της Κίνας, αλλά, όπως συνήθως συμβαίνει με τα smartphone της Xiaomi, τα ευρωπαϊκά μοντέλα δεν θα αργήσουν να έρθουν και θα διαθέτουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά. Η ευρωπαϊκή ανακοίνωση των νέων Xiaomi Mi 10 αναμενόταν στην Βαρκελώνη στις 23/2, αλλά, μετά την ακύρωση της MWC 2020, η Xiaomi ακύρωσε και αυτή το event της!