FaceTime χωρίς iPhone: γίνεται!

Περίληψη: Το FaceTime είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιούν όλοι οι χρήστες της Apple για να επικοινωνούν. Πώς μπορείς να μιλήσεις, όμως, με κάποιον που δεν έχει iPhone;

Το FaceTime είναι, εδώ και πολλά χρόνια, το app που ουσιαστικά έφερε τις βιντεοκλήσεις στο προσκήνιο και στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων. Αλλά ειδικά μετά τα lockdowns, οι βιντεοκλήσεις έγιναν μέρος της καθημερινότητας για ακόμη περισσότερους ανθρώπους. Ξαφνικά καταλάβαμε το πόσο περιοριστικό είναι το απλό τηλεφώνημα, όταν συνηθίσαμε στην ιδέα του ότι βλέπεις τον συνομιλητή σου, ειδικά όταν αυτοί ήταν οι γονείς μας ή άλλα αγαπημένα πρόσωπα.

Το πρόβλημα είναι, όμως, πως δεν έχουν όλοι iPhone, iPad ή κάποια άλλη συσκευή Apple. Οι χρήστες Android, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον Viber, WhatsApp ή το Messenger του Facebook για κλήσεις. Πώς μπορείς να μιλήσεις με κάποιον, χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σου FaceTime, χωρίς να βάλεις άλλο app;

Είναι, πλέον, δυνατόν να το κάνεις κι αυτό, καθώς το iOS 15 προσφέρει αυτή τη δυνατότητα! Μέσα από το app του FaceTime, μπορείς να δημιουργήσεις ένα link, το οποίο μπορείς να στείλεις σε οποιονδήποτε και να κάνεις βιντεοκλήση.

Η επιλογή βρίσκεται στην κεντρική οθόνη του FaceTime, με τίτλο “Create Link”, ακριβώς δίπλα από το “New FaceTime”. Απλά πατάς το Create Link, δίνεις ένα όνομα στο chat, και μπορείς να μοιραστείς το link αυτό είτε μέσω SMS, είτε e-mail, να το στείλεις στο Twitter, ή με άλλα apps που έχεις εγκατεστημένα στο iPhone σου.

Όταν ο παραλήπτης πατήσει στο link που του έστειλες, θα ανοίξει ο browser και θα τον πάει στο FaceTime (στο site) όπου θα περιμένει να του απαντήσεις!

Το μοναδικό “ζήτημα” είναι πως το link ανοίγει σε παράθυρο του browser και όχι σε app που τρέχει στη συσκευή του αποδέκτη, επομένως η ποιότητα της κλήσης ίσως “υποφέρει” σε σχέση με ό,τι έχεις συνηθίσει. Αλλά μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση, τώρα μπορείς να κάνεις FaceTime με όλους!