Το gaming «πείραμα» του Netflix ξεκίνησε από την Πολωνία

Περίληψη: Οι φήμες που ήθελαν το Netflix να επεκτείνεται στο χώρο του gaming επιβεβαιώθηκαν. Μάθε τα πάντα για τη μέχρι τώρα μορφή της νέας υπηρεσίας της πλατφόρμας.

Εδώ και καιρό, η επέκταση του Netflix στο χώρο του gaming είναι κάτι που φημολογείται έντονα. Τώρα όμως περάσαμε από τη φημολογία στην επιβεβαίωση. Το Netflix ανακοίνωσε επίσημα πως κάνει την είσοδό του στο gaming, μέσα από μία πολύ περιορισμένη δοκιμαστική λειτουργία.

Το πρώτο βήμα του Netflix σε αυτή τη νέα κατηγορία περιεχομένου γίνεται στο κομμάτι του mobile gaming. Συγκεκριμένα, οι χρήστες του Netflix στην Πολωνία μπορούν να κατεβάσουν στο Android smartphone τους δύο παιχνίδια μέσα από το app της streaming πλατφόρμας. Και τα δύο αυτά παιχνίδια έχουν θέμα το Stranger Things. Τα παιχνίδια Stranger Things: 1984 και Stranger Things 3 είναι τα μόνα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή και πρόσβαση σε αυτά έχουν μόνο οι χρήστες Android. Το iPhone δεν βρίσκεται αρχικά στα σχέδια του Netflix.

Ο τρόπος που δουλεύει αυτή τη στιγμή το σύστημα έχεις ως εξής: Στην κεντρική οθόνη του app, εκτός από ταινίες και σειρές εμφανίζονται τώρα και mobile games. Αν πατήσεις επάνω στο εικονίδιο του παιχνιδιού που σε ενδιαφέρει μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για αυτό και να το κατεβάσεις. Προς τα παρόν, η επιλογή για κατέβασμα σε πηγαίνει στη σελίδα της εφαρμογής στο Google Play Store, κάτι που μπορείς να κάνεις έτσι κι αλλιώς. Μόλις κατέβει το παιχνίδι, όταν το ανοίξεις για πρώτη φορά θα σου ζητηθεί να εισάγεις τα στοιχεία του Netflix λογαριασμού σου. Το εκάστοτε παιχνίδι δεν γίνεται stream από κάποιον server αλλά «τρέχει» από το smartphone σου.

Άρα, σε πρώτη φάση, το σύστημα αυτό δεν προσφέρει κάτι καινούργιο ή διαφορετικό. Για την ακρίβεια, προσθέτει παραπάνω βήματα στη διαδικασία κατεβάσματος ενός app. Όμως, όπως τονίζει το Netflix, βρισκόμαστε ακόμα σε ένα πάρα πολύ πρώιμο στάδιο του gaming project της εταιρίας. Αυτό είναι μόλις το πρώτο βήμα και το Netflix έχει ακόμα πάρα πολλή δουλειά να κάνει στο διάστημα που έρχεται. Η προσέγγιση του Netflix πάντως είναι να προσφέρει μία εμπειρία χωρίς διαφημίσεις ή αγορές εντός των εφαρμογών, ενώ αρχικά η εταιρία εστιάζει περισσότερο στο mobile gaming.

Μέχρι στιγμής, το Netflix Gaming θυμίζει το Apple Arcade, όπου με μία συνδρομή έχεις πρόσβαση σε όλο τον κατάλογο παιχνιδιών της υπηρεσίας, τα οποία δεν έχουν διαφημίσεις ή in-app purchases. Θα πρέπει και πάλι να τονίσουμε πως το εγχείρημα βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του βήματα όμως, με μία πολύ περιορισμένη (σε δυνατότητες και περιεχόμενο) δοκιμαστική περίοδο. Μέχρι το επίσημο λανσάρισμά του, το Netflix Gaming μπορεί να έχει αλλάξει μορφή, στόχους, ή μοντέλο λειτουργίας.

Για όλα τα νεότερα μείνε συντονισμένος στο Public Blog.