iPhone 12 Pro Max / Zoom στο κορυφαίο σύστημα κάμερας

Περίληψη: Η καλύτερη κάμερα σε iPhone βρίσκεται στο 12 Pro Max. Μάθε τα πάντα για τις λεπτομέρειες που κάνουν τη νέα ναυαρχίδα της Apple ξεχωριστή σε φωτογραφίες και βίντεο.

Μία από τις μεγάλες αναβαθμίσεις στα iPhone 12 είναι η κάμερα. Όλα τα μοντέλα έρχονται με βελτιώσεις στο συγκεκριμένο τομέα όπως είδαμε, αλλά, το iPhone 12 Pro Max είναι το smartphone που θες να βρίσκεσαι πάντα μαζί σου αν χρειάζεσαι το iPhone με την καλύτερη κάμερα. Η Apple διαχώρισε για πρώτη φορά τα Pro μοντέλα της στο κομμάτι της κάμερας, με το iPhone 12 Pro Max να διαφέρει σε κάποια βασικά σημεία του hardware. Ποιες είναι αυτές οι διαφορές; Ας τις αναλύσουμε με τη σειρά.

Αυξημένο εύρος zoom

Ο telephoto φακός των iPhone χρησιμοποιείται για δύο λόγους: για bokeh πορτραίτα και για λήψεις με zoom 2X. Με το iPhone 12 Pro Max η Apple μεγαλώνει το εύρος του zoom, το οποίο είναι τώρα 2,5X. Η διαφορά μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά αν είσαι χρήστης iPhone θα την παρατηρήσεις αμέσως. Ο τηλεφακός του 12 Pro Max είναι 65mm f/2.2 την ώρα που το 12 Pro διαθέτει τον 52mm f/2.0 που είχαμε συνηθίσει.

Μεγαλύτερη συσκευή = μεγαλύτερος αισθητήρας

Η σημαντικότερη αναβάθμιση των φωτογραφικών δυνατοτήτων του iPhone 12 Pro Max βρίσκεται στον κύριο αισθητήρα των 12MP. Το διάφραγμά του είναι f/1.6, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, αλλά πίσω από το φακό κρύβεται ένας αρκετά μεγαλύτερος αισθητήρας. Ο αισθητήρας είναι 47% μεγαλύτερος από εκείνον που υπάρχει στο iPhone 11 Pro και κάθε πίξελ έχει μέγεθος 1,7μm. Αυτό επιτρέπει στην κάμερα να συγκεντρώσει περισσότερο φως και κατά συνέπεια να αποδώσει ακριβέστερα χρώματα και καθαρότερες εικόνες σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Sensor Shift OIS

Το τρίτο μεγάλο πλεονέκτημα του iPhone 12 Pro Max σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας κρύβεται στον τρόπο σταθεροποίησης των εικόνων. Η Apple εφαρμόζει το Sensor Shift, μία τεχνική που συνήθως συναντάμε σε DSLR και Mirrorless μηχανές, για να σταθεροποιήσει τις εικόνες από τη βασική κάμερα των 12MP. Με το Sensor Shift μετακινείται μόνο ο αισθητήρας και όχι όλος ο φακός, όπως συνήθως συμβαίνει σε άλλα smartphone. Σύμφωνα με την Apple, με το iPhone 12 Pro Max θα μπορείς να καταγράψεις φωτογραφίες με χρόνο έκθεσης έως και 2 δευτερόλεπτα χωρίς τρίποδο.

Pro features

Μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που θα κάνουν τους mobile φωτογράφους να αγαπήσουν το iPhone 12 Pro Max είναι το LiDAR, το βίντεο της συσκευής και το Apple ProRAW. Το LiDAR είναι ένας αισθητήρας που μπορεί να προσφέρει γρηγορότερο focus στο σύστημα της κάμερας, ενώ χρησιμοποιείται και για εφαρμογές AR. Στον τομέα του βίντεο υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής πλάνων 4K 60fps με Dolby Vision, ενώ στα iPhone 12 και iPhone 12 Mini αυτό περιορίζεται σε 4K 30fps. Τέλος, το Apple ProRAW είναι ένα νέο format αποθήκευσης της εικόνας το οποίο συνδυάζει τη δύναμη του computational photography με την ευελιξία των RAW δεδομένων. Τα τρία αυτά pro features είναι διαθέσιμα και στο iPhone 12 Pro, αλλά, χάρη στο ανώτερο camera hardware του iPhone 12 Pro Max θα τα εκμεταλλευτείς ακόμα πιο αποδοτικά στο κορυφαίο μοντέλο της φετινής γκάμας iPhone.

Αν λοιπόν «ψάχνεσαι» για να αναβαθμίσεις το iPhone σου και σε ενδιαφέρει να έχεις μια κορυφαία κάμερα στην τσέπη σου, τότε το iPhone 12 Pro Max είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις!