iPhone 13 Pro Max: Εντυπωσιακή μπαταρία έδειξαν τα τεστ του DxOMark

Περίληψη: Η Apple μίλησε για αρκετά καλύτερη αυτονομία στα iPhone 13, κατά την παρουσίαση των συσκευών. Αυτοί οι ισχυρισμοί επιβεβαιώνονται απόλυτα από τις δοκιμές του DxOMark.

Για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, το DxOMark έχει επεκτείνει τις δοκιμές του και στην μπαταρία των smartphones. Αν θες να μάθεις περισσότερα για τη μεθοδολογία των αξιολογήσεων δεν έχεις παρά να διαβάσεις το αναλυτικό μας άρθρο. Με την ανακοίνωση των iPhone 13 λοιπόν, το DxOMark δεν θα μπορούσε να μην δοκιμάσει τα νέα κινητά της Apple σε κάθε τομέα. Στον τομέα της μπαταρίας η συσκευή που δοκιμάστηκε πρώτη είναι το iPhone 13 Pro Max και τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά.

Πριν δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα, ας συνοψίσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του iPhone 13 Pro Max. Η ναυαρχίδα της Apple εξοπλίζεται με μπαταρία 4.352mAh, η οποία μπορεί να φορτίσει στα 20W με τον φορτιστή της Apple, ο οποίος όμως δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Ο επεξεργαστής της συσκευής είναι ο A15 Bionic, ο οποίος υπόσχεται πολύ βελτιωμένη αυτονομία, ενώ η οθόνη είναι 6,7 ιντσών OLED με 120Hz ρυθμό ανανέωσης. Τι αποτέλεσμα έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στην αυτονομία λοιπόν;

Με μία λέξη, το iPhone 13 Pro Max χτυπά κορυφή, στην κατηγορία των ultra-premium smartphones. Στα «ακίνητα» τεστ, όπου το κινητό παραμένει σταθερό και εκτελούνται μία σειρά από προκαθορισμένες ενέργειες, με «μέτρια» χρήση, την οποία το DxOMark ορίζει ως 4 ώρες χρήση ανά ημέρα, το φετινό flagship iPhone προσφέρει σχεδόν 3 ημέρες αυτονομίας (68 ώρες)! Σε ελαφριά χρήση, δηλαδή δυόμιση ώρες την ημέρα, η αυτονομία αυξάνεται στις 98 ώρες. Ακόμα και στο πιο «βαρύ» σενάριο, αυτό της χρήσης για 7 ώρες ανά ημέρα, το iPhone 13 Pro Max αντέχει 43 ώρες μακριά από τον φορτιστή.

Το DxOMark αξιολογεί και το πιο απαιτητικό σενάριο της εν κινήσει χρήσης του κινητού. Σε αυτές τις δοκιμές το iPhone 13 Pro Max βγαίνει και πάλι στην κορυφή στις περισσότερες κατηγορίες, όπως φαίνεται και στο παραπάνω γράφημα.

Η επόμενη κατηγορία δοκιμών αφορά τη φόρτιση και το χρόνο που χρειάζεται η κάθε συσκευή για να φτάσει μέχρι το 100%, αλλά και διάφορα άλλα στάδια ενδιάμεσα. Για μία πλήρη φόρτιση μέσω καλωδίου, το iPhone 13 Pro Max χρειάζεται 2 ώρες και 11 λεπτά, ενώ ασύρματα μπορείς να φτάσεις το 100% σε 2 ώρες και 41 λεπτά. Και οι δύο αυτές αποδόσεις είναι βελτιωμένες σε σχέση με το περσινό iPhone 12 Pro Max.

Η τελευταία κατηγορία αφορά την αποδοτικότητα φόρτισης και αποφόρτισης. Το πρώτο κομμάτι είναι ένας τομέας που το νέο iPhone υστερεί έναντι του ανταγωνισμού. Η φόρτιση είναι σχετικά αργή και έτσι η αποδοτικότητά της μετρήθηκε περίπου στο 65%, ενώ ο ανταγωνισμός κυμαίνεται κάπου στο 80%. Στο κομμάτι της αποδοτικότητας αποφόρτισης όμως, το iPhone 13 Pro Max καταναλώνει ενέργεια εξαιρετικά αποδοτικά, με πολύ χαμηλό ρυθμό αποφόρτισης, προσφέροντας καλύτερη απόδοση από τον ανταγωνισμό.

Συνολικά, γίνεται προφανές πως ο πλήρης έλεγχος software και hardware που έχει η Apple της επιτρέπει να βελτιστοποιεί την μπαταρία των iPhone όσο κανένας άλλος κατασκευαστής. Μπορεί το iPhone 13 Pro Max να έχει μπαταρία 4.352mAh, η οποία είναι μικρότερη από κάποιους ανταγωνιστές, αλλά η αυτονομία καταφέρνει να είναι υψηλότερη. Είτε κάνεις πιο casual χρήση είτε πιο απαιτητική, για smartphone με μεγάλη αυτονομία το iPhone 13 Pro Max είναι κορυφαία επιλογή!