iPhone SE 2020: Τι λένε τα πρώτα reviews;

Περίληψη: Το ανανεωμένο iPhone SE του 2020 έχει χαρακτηριστικά ικανά να αλλάξουν το τοπίο στη μεσαία κατηγορία. Τι λένε όμως για αυτό όσοι το δοκίμασαν; Ας δούμε αναλυτικά.

Η παρουσίαση του iPhone SE 2020 ήταν μία έκπληξη για την αγορά των smartphone. Μπορεί να περιμέναμε τη συσκευή αλλά δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για κάτι τόσο δυνατό στην κατηγορία του. Αν θες να θυμηθείς όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου iPhone SE, τότε δεν έχεις παρά να διαβάσεις το άρθρο που γράψαμε όταν η συσκευή ανακοινώθηκε. Τα specs όμως είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος, σημασία έχει και πως αυτά μεταφράζονται στον πραγματικό κόσμο. Το iPhone SE 2nd Gen έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer οπότε ήρθε η ώρα να δούμε τι εμπειρίες τους άφησε.

Ας ξεκινήσουμε από τον επεξεργαστή, τον σταρ του iPhone SE 2020. Ο A13 Bionic δεν έχει κανένα πρόβλημα να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε απαιτητική εργασία του ανατεθεί. Μιλάμε για το δυνατότερο mobile chipset αυτή τη στιγμή, οπότε κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο. Η ταχύτητα του νέου iPhone είναι κορυφαία και αυτό ήταν κάτι που έγινε άμεσα εμφανές σε όσους το δοκίμασαν.

Ο A13 Bionic προσφέρει ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο iPhone SE 2020, τη μπαταρία. Το iPhone SE 2020 έχει την ίδια μπαταρία με το iPhone 8 (είναι το ίδιο σχέδιο άλλωστε) αλλά ο ενεργειακά αποδοτικότερος επεξεργαστής του εξασφαλίζει την καλύτερη διαχείρισή της. Πρακτικά, το iPhone SE 2020 παραμένει ένα smartphone με αυτονομία μίας ημέρας, αλλά πλέον μπορείς να χωρέσεις περισσότερα πράγματα σε αυτή την ημέρα.

Για το design δεν ειπώθηκαν πάρα πολλά, μιας και είναι κάτι οικείο για τους περισσότερους. Αυτό που άρεσε σε αρκετούς χρήστες είναι η επαναφορά του Touch ID. Το δακτυλικό αποτύπωμα είναι για αρκετούς πιο χρήσιμο από το Face ID. Επίσης, σχολιάστηκε αρκετά το μέγεθος της συσκευής. Στην κατηγορίας των «μικρών» smartphone (σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό) το iPhone SE 2020 είναι η πιο δυνατή επιλογή. Αυτό το βάζει αμέσως στην κορυφή των επιλογών όσων ψάχνουν κάτι «μαζεμένο». Ναι, τα bezel είναι μεγάλα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, οπότε αν η εμφάνιση είναι σημαντική για εσένα, ίσως το νέο iPhone να μη σου ταιριάζει, αλλά από άποψη απόδοσης δεν υπάρχει τίποτα που να το ανταγωνίζεται και το μέγεθος παραμένει σε λογικές διαστάσεις.

Όλα τα παραπάνω λίγο πολύ τα περιμέναμε πριν διαβάσουμε τα reviews της συσκευής. Αυτό που θέλαμε να μάθουμε, και δεν μπορούσαμε να ξέρουμε πριν γίνουν ανεξάρτητες δοκιμές της συσκευής, είναι η απόδοση της κάμερας. Το iPhone SE 2020 έχει μόνο έναν αισθητήρα, με ανάλυση 12MP, τι «ψάρια πιάνει» λοιπόν; Με λίγα λόγια, το μόνο που έχει να ζηλέψει το νέο iPhone σε σχέση με τις σημερινές ναυαρχίδες είναι οι νυχτερινές λήψεις. Σε όλα τα υπόλοιπα στέκεται πολύ ανταγωνιστικά, τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο.

Συνοψίζοντας τα review του iPhone SE 2020 σε λίγες λέξεις, θα λέγαμε πως η νέα συσκευή της Apple μπορεί να μην έχει τα «καλούδια» ακριβότερων μοντέλων, προσφέρει την καλύτερη εμπειρία στα απαραίτητα όμως. Μπορεί το iPhone SE 2020 να μην έχει bezel-less σχεδίαση ή OLED οθόνη με υψηλό ρυθμό ανανέωσης, διαθέτει όμως εξαιρετικά γρήγορη απόκριση, πολύ ποιοτική κάμερα και αξιόλογη μπαταρία σε μία οικονομική τιμή για το iOS οικοσύστημα. Μην ξεχνάμε επίσης πως δεν λείπουν και χαρακτηριστικά όπως IP67 πιστοποίηση, ασύρματη φόρτιση και υποστήριξη με αναβαθμίσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για εσένα που είσαι ήδη χρήστης iPhone αξίζει η μετάβαση στο iPhone SE 2020; Αν είσαι χρήστης της τωρινής γενιάς προφανώς και όχι, αλλά αν έχει iPhone πριν από το XR, η Apple μόλις σου έδωσε την ευκαιρία να κάνει μία πολύ οικονομική αναβάθμιση. Αν δεν είχες ποτέ iPhone και σκέφτεσαι να μεταπηδήσεις στην πλευρά της Apple, το νέο iPhone είναι η συσκευή που ίσως έψαχνες. Σου δίνει κορυφαία απόδοση σε όλους τους βασικούς πυλώνες ενός καλού smartphone, όπως κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, πολύ ανταγωνιστική κάμερα και καλή μπαταρία.

Το αποφάσισες λοιπόν; Είναι το iPhone SE 2020 η συσκευή που σου ταιριάζει; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε κάνει από σήμερα κιόλα της προπαραγγελία σου στο public.gr.