Samsung: O διάδοχος του Galaxy Fold ίσως έχει οθόνη από γυαλί

Περίληψη: Μέχρι τώρα οι αναδιπλούμενες οθόνες των foldable smartphones ήταν κατασκευασμένες από εύκαμπτο πλαστικό - ίσως όμως η Samsung αλλάξει τα δεδομένα μέσα στο 2020...

Η πρώτη γενιά foldable συσκευών έφτασε το 2019 και κάθε υλοποίηση που παρουσιάστηκε είχε ένα κοινό χαρακτηριστικό: την οθόνη. Το Samsung Galaxy Fold -και κάθε άλλο αναδιπλούμενο smartphone που παρουσιάστηκε πέρυσι- έχει OLED οθόνη, η οποία προστατεύεται από πλαστικό αντί για γυαλί. Η αιτία προφανής: η οθόνη διπλώνει, οπότε το γυαλί ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί!

Ωστόσο τα αναδιπλούμενα κινητά που θα παρουσιαστούν μέσα στο 2020 ίσως αλλάξουν τα δεδομένα. Συγκεκριμένα η Samsung φαίνεται πως εργάζεται επάνω σε ένα νέο foldable, που θα έχει AMOLED οθόνη με γυάλινη επιφάνεια πάνω από το πάνελ.

Πως θα γίνει αυτό άραγε; Προς το παρόν δεν έχουμε καμία ένδειξη αλλά οι μέχρι τώρα πηγές θέλουν την επόμενη αναδιπλουμένη συσκευή της Samsung να εξοπλίζεται με οθόνη που θα προστατεύεται από πολύ λεπτό γυαλί. Ίσως το κομμάτι στο οποίο διπλώνει η οθόνη να μην καλύπτεται από γυαλί, για να μπορεί να «κλείνει», και να είναι καλυμμένη η υπόλοιπη επιφάνεια με γυαλί.

Όλα δείχνουν ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του νέου foldable της Samsung, για να δούμε αν όντως θα έχει οθόνη από γυαλί. Το μόνο που φαίνεται να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής είναι το design. Όλες οι φήμες θέλουν το επόμενο Fold να διπλώνει κάθετα, στα πρότυπα του Moto RAZR 2019.

Η πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης του επόμενου αναδιπλούμενου smartphone της Samsung είναι η 11η Φεβρουαρίου, ημερομηνία που θα διεξαχθεί το επόμενο Unpacked event της εταιρίας. Μέχρι τότε μείνε συντονισμένος στο Public Blog, για να μαθαίνεις ό,τι νέο παίζει στον χώρο της τεχνολογίας. Επίσης μη ξεχνάς πως μπορείς να επισκεφθείς το Public Συντάγματος, για να δεις από κοντά το Samsung Galaxy Fold, το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της κορεάτικης εταιρίας!