Ο επόμενος flagship Exynos επεξεργαστής θα έχει RDNA GPU

Περίληψη: Οι επιδόσεις γραφικών του επόμενου flagship Exynos SoC από τη Samsung θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές, καθώς θα ενσωματώνουν την RDNA αρχιτεκτονική γραφικών της AMD.

Πριν από λίγες μέρες η Samsung ανακοίνωσε τα ολοκαίνουργια Galaxy S21 series 5G smartphones. Τα νέα flagship smartphone εξοπλίζονται με το Exynos 2100 SoC, το πρώτο system on a chip της εταιρίας κατασκευασμένο στα 5nm. Ο νέος επεξεργαστής της Samsung είναι πιο ανταγωνιστικός από ποτέ, ένα trend που φαίνεται πως θα συνεχιστεί και με το επόμενο flagship Exynos SoC.

Αυτό επιβεβαίωσε η ίδια η Samsung, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Exynos 2100. Συγκεκριμένα η Samsung εκανε γνωστό πως το επόμενο flagship chip της για smartphone θα είναι αυτό που θα ενσωματώνει RDNA GPU από την AMD

AMD και Samsung ανακοίνωσαν τον Ιούνιο του 2019 το ξεκίνημα της συνεργασίας τους με σκοπό την δημιουργία ενός mobile επεξεργαστή το οποίο θα συνδυάζει RDNA GPU στο πακέτο του. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας θα είναι εμφανή πολύ σύντομα, καθώς το chip που θα διαδεχτεί τον Exynos 2100 θα είναι το πρώτο που θα διαθέτει κάρτα γραφικών Radeon από την AMD, οπως πλέον γνωρίζουμε με κάθε επισημότητα.

Με τη συνεργασία των δύο εταιριών να έχει εξελιχθεί επιτυχημένα, το μόνο που μένει να δούμε είναι πότε το SoC που σχεδιάζουν θα κυκλοφορήσει σε Samsung smartphone. Αυτό είναι κάτι που δεν έγινε επίσημα γνωστό, αλλά μπορούμε να κάνουμε μία ασφαλή πρόβλεψη για το χρονοδιάγραμμα. Το επόμενο flagship SoC από την Samsung περιμένουμε να κυκλοφορήσει σε περίπου ένα χρόνο από τώρα.

Για το 2021, το flagship SoC που θα χρησιμοποιηθεί στα Samsung κινητά είναι ο Exynos 2100, το ίδιο chip που βρίσκεται και στα Samsung Galaxy S21 series 5G smartphones, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα για προπαραγγελία!