Όλες οι ανακοινώσεις της Xiaomi από το event Σεπτεμβρίου

Περίληψη: Στο event της Xiaomi που μόλις ολοκληρώθηκε γνωρίσαμε τα 11T και 11T Pro. Η Xiaomi μας επιφύλασσε ένα ακόμα smartphone, νέο tablet και μερικά άλλα gadgets. Πάμε να τα δούμε όλα!

Όπως γνωρίζαμε ήδη, στο event Σεπτεμβρίου της Xiaomi θα βλέπαμε τα νέα flagship smartphones Xiaomi 11T και Xiaomi 11T Pro. Αυτό που δεν ξέραμε είναι πως θα είχαμε την ανακοίνωση πολλών ακόμα συσκευών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ένα ακόμα smartphone, ένα tablet και αρκετά έξυπνα gadgets. Ας τα γνωρίσουμε όλα αναλυτικά.

Xiaomi 11T & Xiaomi 11T Pro


Το event ξεκίνησε με τα πιο “hot” προϊόντα της Xiaomi, τα νέα Xiaomi 11T και Xiaomi 11 Pro smartphones. Τα δύο αυτά μοντέλα δεν προορίζονται για αντικαταστάτες των Mi 11 και Mi 11 Pro, αλλά ως δύο οικονομικότερες flagship προτάσεις που συμπληρώνουν τη γκάμα.

Το Xiaomi 11T Pro είναι το δυνατότερο εκ των δύο και ενσωματώνει Snapdragon 888 επεξεργαστή. Η RAM θα ξεκινάει από τα 8GB και θα φτάνει μέχρι τα 12GB, ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος θα είναι 128, 256 ή 512GB. Στο κομμάτι της οθόνης, το 11T Pro διαθέτει AMOLED πάνελ διαγωνίου 6,67ʺ με ανάλυση Full HD+, ρυθμό ανανέωσης 120Hz και μέγιστη φωτεινότητα 1.000 nits. Περνώντας στην κάμερα, βρίσκουμε ένα σύστημα με τρεις αισθητήρες. Ο κύριος προσφέρει ανάλυση 108MP, αλλά με pixel-binning 9-σε-1 αυτή μπορεί να πέσει στα 12MP σε συνθήκες που απαιτείται. Δίπλα στον βασικό αισθητήρα βρίσκεται μία ultra-wide κάμερα με ανάλυση 8MP και μία tele-macro κάμερα με ανάλυση 5MP.

Η σημαντικότερη καινοτομία του Xiaomi 11T Pro είναι η μέθοδος φόρτισης. Το νέο smartphone της Xiaomi είναι το πρώτο που εξοπλίζεται με τεχνολογία Xiaomi 120W HyperCharge. Αυτή είναι η ταχύτερη φόρτιση που προσφέρεται σήμερα σε smartphone και μπορεί να γεμίσει τη μπαταρία της συσκευής σε μόλις 17 λεπτά. Πέρα από τη γρήγορη φόρτιση, το 11T Pro εξοπλίζεται και με μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 5.000mAh, άρα δεν θα χρειάζεται συχνά φόρτιση. Όταν χρειαστεί, ο φορτιστής 120W περιλαμβάνεται στη συσκευασία

Το Xiaomi 11T είναι μία πιο οικονομική εκδοχή του Pro, με τις διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων να είναι ελάχιστες. Η βασικότερη είναι στον επεξεργαστή. Το Xiaomi 11T εξοπλίζεται με το MediaTek Dimensity 1200-Ultra SoC, το οποίο είναι κατασκευασμένο στα 6nm. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής συνοδεύεται από 8GB RAM ενώ ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να είναι 128 ή 256GB.

Από πλευράς κάμερας και οθόνης, τα δύο μοντέλα προσφέρουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Ίδια είναι και η χωρητικότητα της μπαταρίας, 5.000mAh, αλλά δεν έχουμε και στο μη-Pro μοντέλο την ίδια απίστευτα γρήγορη φόρτιση. Το Xiaomi 11T υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση στα 67W.

Όσο για το λογισμικό, να υπενθυμίσουμε πως τα νέα smartphone της σειράς 11T θα λάβουν υποστήριξη λογισμικού για τέσσερα χρόνια.

Xiaomi 11 Lite 5G NE


Η παρουσίαση του Xiaomi 11 Lite 5G NE ήταν μία από τις αναπάντεχες ανακοινώσεις του event. Η Xiaomi κράτησε το αγαπημένο design του Mi 11 Lite 5G, αλλά τροποποίησε τα τεχνικά χαρακτηριστικά για να δημιουργήσει το NE, δηλαδή New Edition. Η πιο ουσιαστική αλλαγή στη νέα έκδοση είναι το chipset. Το 11 Lite 5G NE διαθέτει τον Snapdragon 778G επεξεργαστή, ενώ το Mi 11 Lite 5G έρχεται με τον Snapdragon 780G.

Πέρα από αυτή τη βασική διαφορά, το Xiaomi 11 Lite 5G NE διαθέτει το ίδιο σύστημα κάμερας, την ίδια οθόνη και την ίδια μπαταρία με το Mi 11 Lite 5G. Έχουμε δηλαδή 64MP κύρια κάμερα, 8MP ultra-wide αισθητήρα και 5MP macro φακό, ενώ η selfie camera είναι ανάλυσης 20MP. Η μπαταρία παραμένει σε χωρητικότητα στα 4.250mAh και η οθόνη είναι η ίδια AMOLED με διαγώνιο 6,55 ίντσες, ανάλυση Full HD+ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Xiaomi Pad 5


Μετά από τρία χρόνια, η Xiaomi ανανεώνει τις tablet προτάσεις της παρουσιάζοντας το Xiaomi Pad 5. Η νέα ταμπλέτα έχει εντελώς νέο design, με επίπεδες πλευρές και κατασκευή από αλουμίνιο. Στη μπροστινή πλευρά του Xiaomi Pad 5 κυριαρχεί μία IPS LCD οθόνη 11 ιντσών με ανάλυση 2560 × 1600. Το πάνελ υποστηρίζει HDR 10 και ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Επιπλέον, η οθόνη του Xiaomi Pad 5 συνεργάζεται με το Xiaomi Smart Pen, το οποίο προσαρτάται μαγνητικά στο πλάι της συσκευής.

Στα ενδότερα του tablet βρίσκουμε τον Snapdragon 860, 6GB RAM και αποθηκευτικό χώρο είτε 128GB, είτε 256GB. Η μπαταρία του Pad 5 είναι αρκετά μεγάλη και διαθέτει χωρητικότητα 8.720 mAh. Η φόρτισή της γίνεται στα 33W. Στην πίσω πλευρά της ταμπλέτας βρίσκουμε μία κάμερα με ανάλυση 13MP και μπροστά υπάρχει αισθητήρας 8MP. Τέλος, το Xiaomi Pad 5 εξοπλίζεται με 4 ηχεία για μία κορυφαία εμπειρία ήχου.

Mi Smart Band 6 NFC και άλλα έξυπνα gadgets


Μετά τα smartphones και το tablet, η Xiaomi είχε κι άλλες συσκευές να μας δείξει. Η πιο ενδιαφέρουσα από αυτές είναι το Xiaomi Smart Band 6 NFC. Το νέο activity tracker είναι ολόιδιο με το Band 6 που ήδη γνωρίζεις, εκτός από ένα χαρακτηριστικό. Αυτό είναι το NFC. Η Xiaomi συνεργάστηκε με τη Mastercard για να προσφέρει ανέπαφες συναλλαγές απευθείας μέσω του νέου activity tracker και αυτό θα γίνεται μέσα από το NFC chip που διαθέτει το Smart Band 6 NFC.

Στο event της Xiaomi γνωρίσαμε επίσης και δύο έξυπνα προϊόντα για το σπίτι. Το πρώτο από αυτά είναι ο προτζέκτορας Xiaomi Smart Projector 2, ο οποίος μπορεί να προβάλει περιεχόμενο με ανάλυση 1920 × 1080 σε διαγώνιο από 60 έως 120 ίντσες. Το λογισμικό του είναι Android TV, ενώ από πλευράς συνδεσιμότητας υπάρχει θύρα HDMI, 3,5 χιλιοστών και USB. Τέλος, στο Xiaomi event που μόλις ολοκληρώθηκε αποκαλύφθηκε και το Xiaomi Mesh System AX3000, ένα νέο σύστημα mesh δικτύωσης της Xiaomi με υποστήριξη Wi-Fi 6 το οποίο μπορεί να βελτιώσει την ασύρματη σύνδεση internet στο χώρο σου χάρη στο mesh δίκτυο που δημιουργεί και στις 2x2 MIMO κεραίες που διαθέτει.

Αυτές ήταν όλες οι ανακοινώσεις από το πολύ γεμάτο πρόγραμμα του event της Xiaomi. Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για όλες τις νεότερες πληροφορίες διαθεσιμότητας σχετικά με τις νέες συσκευές.