Ποια AirPods σου ταιριάζουν; Σύγκρινε όλα τα μοντέλα

Περίληψη: Ας μιλήσουμε για AirPods! Διάβασε την αναλυτική μας παρουσίαση για κάθε μοντέλο και δες ποιο είναι αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου.

Στο πρόσφατο Unleashed event η Apple ανακοίνωσε τα ολοκαίνουργια MacBook Pro 14 & 16. Τα νέα laptop έκλεψαν τις εντυπώσεις, αλλά δεν ήταν τα μόνα που παρουσιάστηκαν. Η εταιρία από το Cupertino ανακοίνωσε επίσης τα νέα AirPods 3rd Gen, μεγαλώνοντας έτσι τη γκάμα των ασύρματων ακουστικών της. Αν «ψάχνεσαι» για ακουστικά για το iPhone σου αυτή την περίοδο και δεν σε ενδιαφέρουν τα AirPods Max, ποιο από όλα τα διαθέσιμα AirPods έχει ό,τι χρειάζεσαι; Πάμε να αναλύσουμε τις δυνατότητες όλων των μοντέλων για να σε βοηθήσουμε στην επιλογή σου.

AirPods 2nd Gen

Η οικονομικότερη επιλογή στην οικογένεια ακουστικών της Apple είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη γενιά των AirPods. Το κάθε ακουστικό έχει σχεδιαστεί για να κάθεται εργονομικά στο αυτί, χωρίς να εισχωρεί στο κανάλι. Τα AirPods 2nd Gen εξοπλίζονται με το H1 chip το οποίο εξασφαλίζει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με Apple συσκευές. Η μπαταρία φτάνει μέχρι τις 5 ώρες, ενώ η θήκη φόρτισης επεκτείνει τον συνολικό χρόνο στις 24 ώρες. Η φόρτιση γίνεται μέσω θύρας lightning, στο οικονομικότερο μοντέλο AirPods 2nd Gen, ενώ υπάρχουν και AirPods 2nd Gen με ασύρματη θήκη φόρτισης. Αν χρειάζεσαι ασύρματη φόρτιση, τότε σου προτείνουμε να μην πας στα AirPods 2nd Gen, αλλά κατευθείαν στα νέα AirPods 3rd Gen.

AirPods 3rd Gen

Τα ολοκαίνουργια ακουστικά της Apple άλλαξαν design σε σχέση με τον προκάτοχό τους. Τα ακουστικά διατηρούν την ίδια φιλοσοφία, δεν εισχωρούν δηλαδή στο κανάλι του αυτιού, αλλά ο σχεδιασμός τους έχει διαφοροποιηθεί. Ανασχεδιασμένη είναι και η θήκη φόρτισης. Συνολικά, το μέγεθος έχει μειωθεί, αλλά η αυτονομία έχει βελτιωθεί. Με μία μόνο φόρτιση μπορείς να αναπαράγεις μουσική για έως και 6 ώρες, ενώ η θήκη αυξάνει την αυτονομία στις 30 ώρες. Η φόρτιση μπορεί να γίνει τόσο με καλώδιο, όσο και ασύρματα. Μάλιστα, η θήκη των νέων AirPods 3rd Gen υποστηρίζει και MagSafe! Μία ακόμα τεχνολογία που υποστηρίζεται είναι το Spatial Audio, για πρωτόγνωρη εμπειρία surround ήχου. Και εδώ το chip που χρησιμοποιείται είναι το H1, ενώ τα νέα ακουστικά προσφέρουν και ανθεκτικότητα σε νερό και ιδρώτα, με πιστοποίηση IPX4.

AirPods Pro

Η flagship πρόταση στη γκάμα true wireless ακουστικών της Apple παραμένουν τα AirPods Pro. Αυτό που κερδίζεις επιλέγοντας το κορυφαίο μοντέλο είναι πολλά. Αρχικά, τα συγκεκριμένα ακουστικά προσφέρουν λειτουργία Active Noise Cancelling. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και σε ένα θορυβώδες περιβάλλον θα μπορείς να ακούς τη μουσική σου χωρίς να σε ενοχλεί η φασαρία γύρω σου. Αν πάλι θέλεις να ακούς ό,τι συμβαίνει γύρω σου, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Transparency mode. Στα AirPods Pro προσφέρεται και διαφορετική μέθοδος στήριξής στα αυτιά. Στα ακουστικών υπάρχουν «μαξιλάρια» από σιλικόνη, κάτι που εξασφαλίζει ακόμα καλύτερη εφαρμογή. Και εδώ βρίσκουμε πιστοποίηση IPX4 για ανθεκτικότητα σε νερό και ιδρώτα, Spatial Audio και το H1 chip. Η θήκη φορτίζει ασύρματα και ενσύρματα. Η αυτονομία φτάνει τις 4,5 ώρες με μία φόρτιση και ξεπερνά τις 24, χάρη στη θήκη φόρτισης.

Όποιο μοντέλο AirPods κι αν ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες, στα καταστήματα Public και στο Public.gr θα τα βρεις όλα!