Πώς τα νέα iPhone 13 προσφέρουν βίντεο κινηματογραφικής ποιότητας

Περίληψη: Το Cinematic Mode των iPhone 13 σου επιτρέπει να τραβάς βίντεο κινηματογραφικής ποιότητας πανεύκολα. Πάμε να γνωρίσουμε όλες τις δυνατότητες του νέου χαρακτηριστικού.

Κατά την παρουσίαση των νέων iPhone 13 στο California Streaming event, η Apple έδωσε μεγάλη έμφαση στο κομμάτι του βίντεο. Αυτός είναι ένας τομέας όπου τα iPhone έχουν παραδοσιακά το «πάνω χέρι» και με αυτή την κυκλοφορία φαίνεται πως τα smartphones της Apple θα διευρύνουν ακόμα περισσότερο το χάσμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Πώς ακριβώς κατάφερε η Apple να κάνει ακόμα καλύτερη την κάμερα των iPhone και να προσφέρει βίντεο κινηματογραφικής ποιότητας στα iPhone 13;

Η απάντηση είναι το Cinematic Mode, το οποίο εκμεταλλεύεται τη δύναμη του νέου Apple A15 Bionic για να παράγει βίντεο με εφέ που συναντάμε σε παραγωγές του Hollywood. Για να παρουσιάσει τις εντυπωσιακές ικανότητες του Cinematic Mode, η Apple δημιούργησε το Whodunnit. Στο βίντεο 1 λεπτού και 28 δευτερολέπτων, το οποίο μας θύμισε έντονα την ταινία Knives Out, παρουσιάζονται πέντε από τα κινηματογραφικά χαρακτηριστικά της κάμερας των iPhone. Ας τα αναλύσουμε, αφού πρώτα δούμε το βίντεο.

Video Duration
1:28


Η πρώτη δυνατότητα είναι το tap to focus. Αυτό είναι κάτι που προσφέρεται ήδη, αλλά στο Cinematic Mode η κάμερα θολώνει αυτόματα το κομμάτι του βίντεο που δεν βρίσκεται σε εστίαση. Μία επίσης νέα δυνατότητα είναι η αυτόματη εναλλαγή του focus ανάλογα με το περιεχόμενο κάθε σκηνής. Όταν ένα πρόσωπο γυρίσει να κοιτάξει την κάμερα, το focus πάει σε αυτό, ενώ όταν το κεφάλι γυρίσει και πάλι μακριά από την κάμερα, το focus επιστρέφει στο αρχικό θέμα. Μέσω το Whodunnit είδαμε επίσης πως το iPhone 13 μπορεί να παρακολουθήσει ένα πρόσωπο και να κρατήσει το focus επάνω του, ακόμα κι αν κινείται στο πλάνο. Η τέταρτη εντυπωσιακή δυνατότητα του Cinematic Mode είναι πως μπορεί να χρησιμοποιήσει την ultra-wide κάμερα του κινητού την ώρα που τραβάς βίντεο για να εντοπίσει πότε κάποιος ετοιμάζεται να μπει στο πλάνο και αυτόματα να γυρίσει το focus σε αυτό το πρόσωπο. Τέλος, ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως θα μπορείς να αλλάξεις το focus κάθε σκηνής ακόμα και μετά τη λήψη της, δίνοντάς σου έτσι τον έλεγχο, ακόμα κι αν οι αυτόματες ρυθμίσεις δεν παράγουν το αποτέλεσμα που θες.

Ουσιαστικά, με το Cinematic Mode αποκτάς τη δυνατότητα rack focus στο iPhone 13, αλλά χωρίς να χρειάζεται να κάνεις πολύπλοκες ρυθμίσεις. Όλα γίνονται αυτόματα για εσένα κι αν κάτι δεν σου αρέσει, φτιάχνεις το focus αφού τραβήξεις το βίντεο. Τέλος, χάρη στο πανίσχυρο SoC του iPhone 13 και των εξελιγμένων αλγορίθμων μηχανικής μάθησης, το Cinematic Mode μπορεί να καταγράψει ακόμα και Dolby Vision HDR βίντεο για πλάνα με εντυπωσιακό δυναμικό εύρος.

Αν σου αρέσει να τραβάς πολλά βίντεο με το κινητό σου, τότε το iPhone 13 είναι η καλύτερη συσκευή που μπορείς να αποκτήσεις!