Samsung: Οι πωλήσεις 5G smartphones ξεπέρασαν κάθε προσδοκία!

Περίληψη: Η επόμενη γενιά δικτύων, και οι τρελές ταχύτητες που θα φέρει, θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον το 2020. Η Samsung όμως, από το 2019 κιόλας, κατάφερε να αναδειχτεί σε ηγέτη της κατηγορίας των 5G smartphone!

Η εμπορική διάθεση των πρώτων δικτύων 5G (αρχικά σε ΗΠΑ και η Νότια Κορέα) ξεκίνησε το 2019. Ένας από τους κορυφαίους «παίκτες» της αγοράς, που στήριξαν τη νέα τεχνολογία, ήταν η Samsung, η οποία δημιούργησε ειδικές εκδόσεις των Galaxy S10 και Galaxy Note 10+Παρότι το πρώτο κύμα συσκευών ήταν μάλλον αναγνωριστικό, τόσο για τις εταιρίες όσο και για τους καταναλωτές, η πορεία τους στην αγορά -στην περίπτωση της Samsung τουλάχιστον- ξεπέρασε τις προσδοκίες!

Συνολικά, οι πωλήσεις 5G smartphone από τη Samsung έφτασαν τα 6,7 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο 2019. Για την ακρίβεια, χρειάστηκε λιγότερο από ένας χρόνος για να επιτευχθεί ο εντυπωσιακός αυτός αριθμός. Το Samsung Galaxy S10 5G, το πρώτο μοντέλο της Samsung με 5G δικτύωση, κυκλοφόρησε μετά το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, άρα μιλάμε περίπου για ένα διάστημα 9 μηνών.

Μπορεί να μην ακούγεται εντυπωσιακό, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας πόσο μικρή ήταν η αγορά των 5G συσκευών για το 2019. Μέχρι την IFA 2019 του Βερολίνου (στο τέλος Αυγούστου) η Samsung είχε καταφέρει να πουλήσει 2 εκατομμύρια 5G συσκευές και μέχρι το τέλος της χρονιάς υπολόγιζε πως ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τα 4 εκατομμύρια. Η εκτίμηση αυτή, τελικά, ήταν συντηρητική, καθώς η Samsung κατάφερε να έχει 67,5% περισσότερες πωλήσεις από ό,τι αρχικά υπολόγιζε. Επιπλέον, ο κορεάτικος κολοσσός απέσπασε το 53,9% της αγοράς των 5G smartphone και έθεσε τον εαυτό της ως τον ηγέτη της κατηγορίας. 

Η εξαιρετική αυτή αρχή στη νέα κατηγορία συσκευών είναι σίγουρα ενθαρρυντική για τη Samsung, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο για τους Κορεάτες να κρατήσουν το τεράστιο αυτό ποσοστό και το 2020. Μέσα στη νέα χρονιά όλο και περισσότεροι κατασκευαστές θα παρουσιάσουν 5G smartphone, τα οποία μάλιστα δεν θα ανήκουν μόνο στη high-end κατηγορία. Το 5G είναι μια από τις τεχνολογίες που κυριαρχεί στην φετινή CES, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί όλο το 2020.

Εμείς απλά περιμένουμε τη στιγμή που το 5G θα φτάσει και στη χώρα μας, για να δοκιμάσουμε από πρώτο χέρι τις εξωφρενικές ταχύτητες που προσφέρει!