CES 2020: It's the final countdown!

Περίληψη: Μέχρι να φτάσουμε στις τελικές ανακοινώσεις, πάμε να κάνουμε ένα σύντομο recap σε όσα περιμένουμε από τη φετινή CES!

Σε λίγες ώρες η CES 2020 ανοίγει και επίσημα τις πύλες της... Το Public και ο Τίμος Κουρεμένος είναι ήδη στο Las Vegas και μεταφέρουν κλίμα από τις πρώτες ημέρες της έκθεσης - stay tuned στο facebook και το instagram του Public. Μέχρι να φτάσουμε στις τελικές ανακοινώσεις, πάμε να κάνουμε ένα σύντομο recap σε όσα περιμένουμε από τη φετινή CES!

Smartphones: 5G, πολύ 5G!

Τα smartphone φέτος ανεβάζουν ταχύτητα για τα καλά! Το 2019 ήταν μια...αναγνωριστική χρονιά για τα δίκτυα 5G, αλλά το 2020 η επόμενη γενιά δικτύων μπαίνει «all in». Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές θα κάνουν το άλμα στην νέα τεχνολογία, και αυτό δεν αφορά μόνο τις premium συσκευές. Η επόμενη γενιά δικτύων θα γίνει mainstream μέσα στο 2020 χάρη σε επεξεργαστές από την Samsung, τη Huawei, τη MediaTek και την Qualcomm, οι οποίοι θα υποστηρίζουν 5G και στις mid-range εκδόσεις. Η CES δεν είναι εκδήλωση που εστιάζει στα smartphone, δεν λείπουν όμως διάφορες 5G υλοποιήσεις από την έκθεση.

Τηλεοράσεις: 8K, OLED και άλλες τεχνολογίες!

Οι 8K τηλεοράσεις είναι εδώ, όπως είδαμε πρόσφατα. Στη CES ακόμα περισσότεροι κατασκευαστές θα δείξουν τις καινούργιες τους τηλεοράσεις με την επόμενη υπερυψηλή ανάλυση. Οι καινοτομίες δεν σταματούν εκεί, όμως. Στη CES θα δούμε και πολλές τηλεοράσεις με το νέο πρότυπο HDMI 2.1, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση και ρυθμό ανανέωσης. Επιπλέον θα δούμε για ακόμα μία φορά τη rollable OLED τηλεόραση της LG.

PC & Laptops: Νέα σχέδια, βελτιωμένοι επεξεργαστές

Οι δύο μεγάλοι των επεξεργαστών, AMD και Intel, στρέφουν την προσοχή τους στα laptop στη φετινή έκθεση. Η AMD αποκάλυψε τη σειρά mobile επεξεργαστών Ryzen 4000, η οποία είναι κατασκευασμένη στα 7nm, ενώ η Intel θα αποκαλύψει την επόμενη γενιά 10nm προϊόντων με κωδική ονομασία Tiger Lake.

Από την πλευρά των κατασκευαστών PC, η καινοτομία έγκειται στα νέα form factors. Τα laptop αναμένεται και αυτά να γίνουν foldable, με το πληκτρολόγιο να δίνει τη θέση του σε μια μεγάλη οθόνη, η οποία θα καλύπτει όλη την μέσα πλευρά του μηχανήματος. Μια ακόμα καινοτομία είναι η δεύτερη οθόνη στην εξωτερική πλευρά, η οποία παρουσιάστηκε από τη Lenovo.

Gaming: Σε δεύτερο ρόλο στη CES

Sony και Microsoft έχουν ήδη αποκαλύψει πολλές λεπτομερείς για το PlayStation 5 και το Xbox Series X αντίστοιχα, οπότε στη CES δεν θα έχουμε ενδιαφέρουσες ειδήσεις, μια και οι δύο κονσόλες θα κυκλοφορήσουν αρκετά αργότερα, προς το τέλος του 2020.

Κάμερες: Οι DSLR παραμένουν στην κορυφή 

Το smartphone έχει κατά πολύ αντικαταστήσει την compact κάμερα. Για τους πιο φανατικούς της φωτογραφίας, όμως, η DSLR είναι ακόμα η ποιοτικότερη επιλογή. Στη CES 2020 την παράσταση αναμένεται να κλέψει η Nikon D780, ο αντικαταστάτης της αγαπημένης Nikon D750 που κυκλοφόρησε το 2014!

Τι άλλο έρχεται το 2020;

Μεγάλο κομμάτι της CES επικεντρώνεται στις μετακινήσεις, όπου ο ηλεκτρισμός πρωταγωνιστεί φέτος. Η Sony μας εξέπληξε όλους όταν ανακοίνωσε το Vision S, ένα concept ηλεκτρικού οχήματος. Η Hyundai από την άλλη αποκάλυψε ένα ιπτάμενο ταξί σε συνεργασία με την Uber! Η CES μπορεί να μην είναι car show αλλά τα τελευταία χρόνια η αυτοκίνηση έχει σημαντική παρουσία στην έκθεση. Τα concept από Sony και Hyundai, πάντως, δεν περιμένουμε να φτάσουν στην αγορά μέσα στο 2020.

Τέλος, ένα ακόμα trend που εντοπίσαμε έχει να κάνει με τα true wireless ακουστικά. Η λειτουργία active noise cancelling έκανε την εμφάνισή της στα ασύρματα ακουστικά με τα Sony WF-1000XM3 και η Apple ακολούθησε με τα AirPods Pro. Στη CES ακόμα περισσότεροι κατασκευαστές ακολουθούν το παράδειγμα των Sony και Apple, οπότε σύντομα στα καταστήματα Public και στο public.gr θα βρεις ακόμα μεγαλύτερη γκάμα επιλογών σε active noise cancelling ακουστικά!

Αυτές ήταν μερικές από τις τάσεις της φετινής έκθεσης που εγκαινιάζει το 2020. Μείνε συντονισμένος στο Public Blog, για να δεις πρώτος όσα θα μάθουμε στο Las Vegas!