Sony Xperia 5: Πώς βαθμολόγησε το DxOMark την κάμερά του;

Περίληψη: Το Sony Xperia 5 διαθέτει 3 κάμερες ανάλυσης, 12MP η καθεμία. Το DxOMark τις δοκίμασε και παρουσίασε τα συμπεράσματά του!

Για το DxOMark έχουμε συζητήσει αρκετές φορές στο Public Blog. Πρόσφατα ξεκίνησε να δοκιμάζει την ποιότητα καταγραφής ήχου σε smartphone αλλά αυτό για το οποίο είναι γνωστό είναι οι δοκιμές του σε φωτογραφικές μηχανές, φακούς και κάμερες κινητών. Στα τεστ ποιότητας της σελίδας υποβλήθηκε πρόσφατα το Sony Xperia 5, το οποίο τα κατάφερε αρκετά καλά για την κατηγορία του!

Το συνολικό σκορ της συσκευής της Sony ήταν 95 βαθμοί. Αυτή η βαθμολογία σίγουρα το... αδικεί κάπως, γιατί περιλαμβάνει και την αξιολόγηση βίντεο η οποία το «έριξε». Κερδίζει ωστόσο στο καθαρά φωτογραφικό κομμάτι, καθώς βαθμολογήθηκε με 101 (ενώ για το βίντεο συγκέντρωσε 83 βαθμούς).

Σημείωση: «Πρωτιά» στην κατηγορία της φωτογραφίας εξακολουθούν κατέχουν το Xiaomi Mi Note 10 και το iPhone 11 Pro Max.

Κάποια από τα σημεία που κράτησαν «πίσω» το Sony Xperia 5 στην κατάταξη είναι το περιορισμένο δυναμικό εύρος και η αναπαραγωγή χρωμάτων από την κάμερά του. Στα πολύ θετικά σημεία του, ωστόσο, συγκαταλέγεται η αυτόματη εστίαση, η οποία ήταν εξαιρετικά ακριβής!

Το Sony Xperia 5 διαθέτει 3 κάμερες των 12MP η καθεμία και είναι γνωστό ότι η Sony φτιάχνει τους ποιοτικότερους αισθητήρες για smartphone σήμερα, που χρησιμοποιούνται από πολλούς κατασκευαστές. Αυτό σημαίνει πως το hardware των smartphone της είναι κορυφαίο - ίσως μένουν κάποια σημεία βελτίωσης στο software της κάμερας...

Stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα και στα Sony smartphones!