Samsung Galaxy S20: Αποκαλυπτήρια για τις νέες ναυαρχίδες!

Περίληψη: Το Galaxy Unpacked ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες και έχουμε πολλά να... «ξεπακετάρουμε». Η Samsung ανακοίνωσε τα νέα Galaxy S20, όπως αναμενόταν, αλλά, οι εκπλήξεις δεν έλειψαν - πάμε να τα δούμε όλα!

Από την ημέρα που η Samsung ανακοίνωσε το επόμενο Unpacked Event της, η 11η Φεβρουαρίου έμεινε κενή στα ημερολόγιά μας. Ο λόγος; Μα φυσικά για να δούμε live ό,τι νέο είχε να μας παρουσιάσει. Τα νέα Galaxy S20 ανακοινώθηκαν με κάθε επισημότητα, οπότε πάμε να γνωρίσουμε όλες τις νέες Samsung συσκευές!

Samsung Galaxy S20 

Ξεκινάμε από το Samsung Galaxy S20 ή, για την ακρίβεια, την οικογένεια Galaxy S20, η οποία αποτελείται από 3 συσκευές. Το πρώτο και μικρότερο μέλος της είναι το Samsung Galaxy S20, το οποίο ακολουθείται από το Samsung Galaxy S20+. Η πρώτη έκπληξη του event ήταν η ανακοίνωση του Samsung Galaxy S20 Ultra, ενός μοντέλου το οποίο για πρώτη φορά βλέπουμε σε Galaxy S σειρά και το οποίο είναι η top επιλογή της γκάμας. 

Η πιο προφανής διαφορά μεταξύ των τριών συσκευών είναι οι εξωτερικές διαστάσεις. Το μέγεθος της οθόνης του S20 είναι 6,2", στο S20+ ανεβαίνουμε στις 6,7" ενώ το S20 Ultra εξοπλίζεται με πάνελ 6,9". Και τα τρία μοντέλα έχουν την ίδια ανάλυση οθόνης, η οποία φτάνει τα 3200×1440 pixel. Όσο εντυπωσιακή κι αν μοιάζει αυτή η ανάλυση, όμως, αυτό δεν είναι το μεγάλο «ατού» της οθόνης. Αυτό κρύβεται στο ρυθμό ανανέωσης, ο οποίος, για πρώτη φορά σε Galaxy smartphone, φτάνει τα 120Hz και προσφέρει πρωτόγνωρη εμπειρίας χρήσης.

Τα εντυπωσιακά νούμερα συνεχίζονται όσο προχωράμε στη λίστα των τεχνικών χαρακτηριστικών των τριών συσκευών της Samsung. Τα νέα S20 χρησιμοποιούν τον ολοκαίνουργιο επεξεργαστή Exynos 990 της Samsung ο οποίος είναι κατασκευασμένος στα 7nm με EUV λιθογραφία και διαθέτει 8 πυρήνες. Στα S20 και S20+ ο επεξεργαστής θα συνδυάζεται είτε με 8 είτε με 12GB RAM. Το Ultra όμως δεν σταματά εκεί καθώς πέρα από την έκδοση των 12GB, θα υπάρχει και μοντέλο με 16GB RAM (!). Το Samsung Galaxy S20 Ultra γίνεται έτσι το πρώτο smartphone που έρχεται με 16GB RAM

Η μνήμη RAM όλων των μοντέλων είναι τεχνολογίας LPDDR5, η οποία καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια από προηγούμενες τεχνολογίες. Αν συνυπολογίσουμε και τον αποδοτικότερο επεξεργαστή 7nm τότε είναι ξεκάθαρο πως τα νέα Galaxy S20 θα έχουν τρομερή αυτονομία. Σε αυτό θα βοηθήσει αφάνταστα και η εντυπωσιακή μπαταρία με την οποία εξοπλίζονται όλα τα μοντέλα. Ακόμα και το μικρότερο S20 διαθέτει μπαταρία 4.000mAh, ενώ τα S20+ και S20 Ultra εξοπλίζονται με μπαταρίες 4.500 και 5.000mAh αντίστοιχα.

Και τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το εντυπωσιακότερο χαρακτηριστικό όλων, την κάμερα του S20 Ultra. Η συσκευή εξοπλίζεται συνολικά με 4 κάμερες, οι αριθμοί των οποίων «ζαλίζουν». Ο βασικός αισθητήρας προσφέρει ανάλυση 108MP(!) με διάφραγμα f/1.8. Το δεύτερο κομμάτι αυτού του εντυπωσιακού setup είναι ο τηλεφακός ανάλυσης 48MP, ο οποίος έχει τοποθετηθεί κάθετα μέσα στη συσκευή και επιτρέπει τη λήψη εικόνων με ζουμ 10Χ χωρίς απώλεια ποιότητας. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης έναν ultra-wide αισθητήρα 12MP και τον ToF αισθητήρα απόστασης. Χρησιμοποιώντας την πληροφορία από όλες τις κάμερες, το Samsung Galaxy Ultra μπορεί να απαθανατίσει εντυπωσιακές φωτογραφίες ακόμα και με zoom 100X! 

Το σύστημα των S20 και S20+ είναι λιγότερο «εξωφρενικό», αλλάεξίσου εντυπωσιακό! Ο κύριος αισθητήρας είναι ανάλυσης 12MP ενώ ο telephoto φακός έχει ανάλυση 64MP, μεγαλύτερη δηλαδή από το Ultra. Εδώ το μέγιστο zoom αγγίζει το, επίσης εξωπραγματικό, 30X. Tο συνολικό μέγεθος των αισθητήρων έχει μεγαλώσει σε σχέση με πέρσι, ενώ σημαντικά βελτιωμένη είναι και η σταθεροποίηση εικόνας. Αυτό σημαίνει πως και με τα τρία νέα smartphone μπορείς να τραβήξεις εντυπωσιακές φωτογραφίες σε κάθε συνθήκη φωτισμού!

Κι ακόμα δεν τελειώσαμε με τα της κάμερας, αφού πρέπει να μιλήσουμε και για το βίντεο. Η Samsung είναι από τους πρώτους κατασκευαστές που υιοθέτησαν την 8K ανάλυση στις τηλεοράσεις της και τώρα τα νέα της smartphone έρχονται να κάνουν το ίδιο. Οι νέες Galaxy S20 ναυαρχίδες μπορούν να καταγράψουν βίντεο ποιότητας 8K UHD (7680×4320). Τα χαρακτηριστικά της κάμερας συμπληρώνει η selfie κάμερα, η οποία βρίσκεται εντός της Infinity-O οθόνης. Στα Galaxy S20 και Galaxy S20+ η μπροστινή κάμερα προσφέρει φωτογραφίες σε ανάλυση 10MP, ενώ στο Samsung Galaxy S20 Ultra η ανάλυση τετραπλασιάζεται και φτάνει τα 40MP.

Ποιο από τα τρία να επιλέξεις άραγε; Η απάντηση εξαρτάται από εσένα φυσικά, αλλά το εντυπωσιακό Samsung Galaxy S20 Ultra μοιάζει πιο δελεαστικό. Η Samsung όμως δεν είχε μόνο τα τρία μοντέλα της σειράς S20 να παρουσιάσει στο Unpacked, καθώς η εκδήλωση είχε και ένα ακόμα smartphone, το οποίο θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη διαδικασία επιλογής... υποδέξου το Samsung Galaxy Z Flip!

Samsung Galaxy Z Flip

Τι είναι το Samsung Galaxy Z Flip, σε ακούω να ρωτάς. Το Z Flip είναι η δεύτερη foldable συσκευή της Samsung. Ο λόγος που η συσκευή δεν λέγεται Galaxy Fold 2 και έχει νέο όνομα είναι γιατί διαθέτει πολύ διαφορετικό σχεδιασμό. Το νέο αναδιπλούμενο της Samsung διπλώνει κάθετα, θυμίζοντας πάρα πολύ τα flip phone του παρελθόντος.

Το Galaxy Z Flip δεν βασίζεται μόνο στον νοσταλγικό σχεδιασμό για να σε κερδίσει! Η δεύτερη αναδιπλούμενη συσκευή της Samsung έχει και αυτή κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και καινοτομίες που πρώτη φορά βλέπουμε σε foldable smartphone.

Η πρώτη -και σημαντικότερη- καινοτομία του Z Flip είναι η επιφάνεια που καλύπτει την οθόνη. Για πρώτη φορά σε smartphone του είδους του το πάνελ καλύπτεται από ένα πολύ λεπτό γυαλί, αντί για πλαστικό. Επιπλέον το Z Flip έχει κατασκευή απομάκρυνσης σωματιδίων με μικροΐνες. Αυτό αποτρέπει την είσοδο σκόνης και σωματιδίων κάτω από την οθόνη ή μέσα στον μηχανισμό αναδίπλωσης.

Στο κομμάτι των τεχνικών χαρακτηριστικών, θα ξεκινήσουμε από την οθόνη του Samsung Galaxy Z Flip. Όταν αυτή είναι πλήρως ανοιχτή, η διαγώνιός της είναι 6,7", ο λόγος πλευρών 21,9:9 και η ανάλυση 2636×1080. Η κύρια οθόνη συμπληρώνεται και από μία μικρότερη 1,1 ίντσας στην εξωτερική πλευρά, η οποία προβάλει λεπτομέρειες ειδοποιήσεων, για να μη χρειάζεται να ξεδιπλώνεις τη συσκευή κάθε φορά που θες στα γρήγορα να τσεκάρεις αν έχει κάποιο καινούργιο notification.

Η βασική κάμερα εδώ είναι διπλή, με τους δύο αισθητήρες να έχουν ανάλυση 12MP. Στην εσωτερική πλευρά βρίσκεται η selfie camera των 10MP. Στα ενδότερα της συσκευής υπάρχει ο οκταπύρηνος Snapdragon 855+ μαζί με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά συμπληρώνει η μπαταρία των 3.300mAh.

Τι λες, λοιπόν, ποιο είναι το νέο Samsung Galaxy για εσένα; Όποιο κι αν σου ταιριάζει κάνε σήμερα την προπαραγγελία σου στο Public και πάρε δώρο τα Galaxy Buds+

samsung preorder