Τα smartphones της vivo ήρθαν στα Public!

Περίληψη: Έφτασε η στιγμή που τα vivo smartphones γίνονται διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά! Ανακάλυψε τα τέσσερα κινητά vivo που καταφθάνουν στα Public!

Για τους techies της παρέας το όνομα vivo είναι εδώ και πολλά χρόνια γνωστό. Αν δεν παρακολουθείς στενά τις εξελίξεις στο χώρο των smartphones, όμως, ίσως και να μην γνωρίζεις αυτή την τεράστια δύναμη στο χώρο. Ετοιμάσου να την μάθεις μιας και τα smartphones της vivo ήρθαν Ελλάδα και μπορείς να τα αποκτήσεις στα Public! Η είσοδος της vivo στην ελληνική αγορά γίνεται με 4 κινητά, με την κάθε συσκευή να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές απαιτήσεις. Πάμε να γνωρίσουμε όλα τα μοντέλα!

vivo V23 5G

Στην κορυφή της γκάμας έχουμε ένα 5G smartphone, το vivo V23 5G. Η σύνδεση σε δίκτυα πέμπτης γενιάς γίνεται χάρη στο SoC της συσκευής, το Dimensity 920 της MediaTek. Δίπλα στο SoC βρίσκουμε πολύ μεγάλη RAM και ROM. Το vivo V23 5G έρχεται με 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο, για να μην κολλά ποτέ και να χωρά τα πάντα!

Μπορείς, για παράδειγμα, να το γεμίσεις με χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο. Το κομμάτι της κάμερας είναι ένα από τα δυνατότερα της συσκευής άλλωστε. Όλα ξεκινούν από τον βασικό αισθητήρα στην πίσω πλευρά, ο οποίος έρχεται με ανάλυση 64MP, διάφραγμα f/1.9 και PDAF. Το σύστημα κάμερας συμπληρώνεται από έναν ultra-wide αισθητήρα 8MP, ενώ ο τρίτος αισθητήρας είναι ανάλυσης 2MP και χρησιμοποιείται για macro λήψεις. Τα ωραία συνεχίζονται και στο κομμάτι των selfie λήψεων. Στην μπροστινή πλευρά υπάρχουν δύο κάμερες! Η μία από αυτές είναι 50MP με AF, ενώ υπάρχει και υπερευρυγώνιος αισθητήρας 8MP για να βγάζεις selfies με πολλά περισσότερα άτομα.

Η οθόνη του vivo V23 5G είναι 6,44 ίντσες με ανάλυση 2400×1080. Το πάνελ είναι τεχνολογίας AMOLED και υποστηρίζει γρήγορο ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει μπαταρία 4.200mAh που φορτίζει στα 44W. Το V23 5G θα κυκλοφορήσει με Android 12, οπότε θα έχεις την τελευταία έκδοση λειτουργικού από την πρώτη στιγμή.

vivo Y76 5G

Με δύο 5G smartphones ξεκινά την πορεία της στην Ελλάδα η vivo. Μετά το V23 5G έχουμε το vivo Y76 5G. Και εδώ το SoC προέρχεται από τη MediaTek και αυτή τη φορά είναι το Dimensity 700. Με το Y76 5G έχεις 128GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ η RAM φτάνει τα 8GB. Η οθόνη έχει διαγώνιο 6,58ʺ και ανάλυση 2400×1080. Όσο για τη μπαταρία, η χωρητικότητά της είναι 4.100mAh.

Και ερχόμαστε τώρα στις κάμερες της συσκευής. Το κύριο σύστημα κάμερας εξοπλίζεται με 3 αισθητήρες. Ο βασικός είναι ένας wide 50MP και δίπλα του έχουν τοποθετηθεί ένας macro αισθητήρας 2MP και ένας αισθητήρας απόστασης 2MP. Στην μπροστά πλευρά υπάρχει μία κάμερα, η οποία προσφέρει λήψεις στα 16MP.

vivo Y33s

Η επόμενη πρόταση της vivo είναι το Y33s, το οποίο δίνει έμφαση στη μπαταρία αλλά συνεχίζει να προσφέρει δυνατές επιδόσεις. Σε αυτό το μοντέλο δεν υπάρχει υποστήριξη 5G και το chipset είναι το MediaTek Helio G80. Ο επεξεργαστής συνοδεύεται από 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο, χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν γρήγορη απόκριση και χώρο για πολλές εφαρμογές και αρχεία. Η αυτονομία της συσκευής αναμένεται εξαιρετικά ικανοποιητική καθώς το vivo Y33s έρχεται με μπαταρία 5.000mAh.

Και σε αυτό το smartphone έχουμε μεγάλη οθόνη με υψηλή ανάλυση. Συγκεκριμένα, το πάνελ είναι διαγωνίου 6,44ʺ και ανάλυσης 2400×1080, με αναλογία πλευρών 20:9. Η οθόνη έχει ένα μικρό notch στην κορυφή, μέσα στο οποίο στεγάζεται η selfie κάμερα της συσκευής. Ο αισθητήρας για selfies προσφέρει ανάλυση 16MP. Όσο για το κύριο σύστημα κάμερας στην πλάτη του vivo Y33S, αυτό είναι και εδώ τριπλό και είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που βρίσκεται στην πλάτη του Y76 5G. Άρα έχουμε βασικό αισθητήρα στα 50MP και δύο αισθητήρες 2MP.

vivo Y01

Το 4ο smartphone με το οποίο κάνει την αρχή στην Ελλάδα η εταιρία είναι το οικονομικό vivo Y01. Τα specs σε αυτό το μοντέλο απευθύνονται σε όποιο ψάχνει ένα smartphone που να κάνει καλά όλα τα βασικά, χωρίς πολλά έξτρα, και να μην κοστίζει πολύ. Έτσι έχουμε Helio P35 επεξεργαστή με 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο. Η κάμερα είναι μονή και έχει ανάλυση 13MP, ενώ για τις selfies υπάρχει αισθητήρας 13MP σε ένα μικρό notch στην κορυφή της οθόνης.

Η οθόνη της συσκευής, σε συνδυασμό με τη μπαταρία, αναμένεται να σου προσφέρουν τεράστια αυτονομία. Το πάνελ που έχει τοποθετηθεί στο vivo Y01 είναι IPS LCD με διαγώνιο 6,51 ίντσες και ανάλυση HD+ 1600×720 ενώ η μπαταρία είναι 5.000mAh.

Και τα τέσσερα μοντέλα είναι Dual SIM και μπορείς να τα αποκτήσεις ήδη στα καταστήματα Public και στο Public.gr καθώς μόλις ξεκίνησε η κυκλοφορία τους!