Xiaomi 12: Έφτασαν τα νέα flagship smartphones & φέρνουν δώρα!

Περίληψη: Η ολοκαίνουρια σειρά Xiaomi 12 έρχεται για να πάρει τη θέση της στα flagship smartphones και να μπει σφήνα στη μάχη για την κορυφή! Αλλά δεν έρχονται μόνα τους!

Έφτασε η στιγμή για την κυκλοφορία της νέας σειράς flagship από την Xiaomi! Η σειρά 12 είναι αυτή που περιμέναμε εδώ και καιρό, μιας και είχε κυκλοφορήσει στην Κίνα από τον Δεκέμβριο, αφήνοντας όλο τον υπόλοιπο πλανήτη στα… κρύα του λουτρού, να το βλέπουμε από μακριά και να περιμένουμε. Λοιπόν, μετά από τέσσερις μήνες ήρθε η ώρα να πάρουμε στα χέρια μας τα τρία μοντέλα, το Xiaomi 12, το Xiaomi 12X, και το Xiaomi 12 Pro! Λόγοι υπάρχουν πολλοί αλλά, τουλάχιστον για εμάς, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο για να πιάσουμε στα χέρια μας ένα κινητό με τον ολοκαίνουριο Snapdragon 8 Gen 1 από την Qualcomm! Τώρα, λοιπόν, μπορείς να κάνεις την προπαραγγελία σου από το Public.gr και να κάνεις δικό σου το μοντέλο που σου ταιριάζει!

Προπαράγγειλε τα Xiaomi 12 και πάρε δώρο!

Εάν προπαραγγείλεις σήμερα ένα από τα τρία μοντέλα της σειράς θα πάρεις δώρο το νέο smartwatch Xiaomi Watch S1 – για το Xiaomi 12X την παραλλαγή "Active". Το S1 είναι ένα κορυφαίο smartwatch από μόνο του και αυτή η προσφορά κάνει τον συνδυασμό ελαφρώς… ακαταμάχητο!

xiaomi 12-01

Xiaomi 12: Έρχονται με κορυφαία χαρακτηριστικά

Προφανώς το πιο σημαντικό είναι να δούμε τις προδιαγραφές των νέων κινητών, οι οποίες είναι αυτές που κάνουν τα νέα κινητά να ξεχωρίζουν. Λοιπόν, το Xiaomi 12, το βασικό μοντέλο της σειράς, είναι ένα από τα πιο μικρά flagship smartphones της αγοράς, με μέγεθος οθόνης στις 6,28 ίντσες, ενώ και το βάρος του είναι μόλις 180 γραμμάρια! Η οθόνη του, όμως, είναι τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση 2400×1080 pixels, refresh rate στα 120Hz με adaptive sync, ενώ διαθέτει ενσωματωμένο fingerprint scanner και προστατεύεται από Gorilla Glass Victus! Όπως προαναφέραμε, στο εσωτερικό του κρύβεται ο πανίσχυρος Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, συνοδευόμενος από 8GB RAM και 128 ή 256GB δίσκο.

Περνώντας στο μικρότερο Xiaomi 12X, το μέγεθος παραμένει στις 6,28 ίντσες με την ίδια οθόνη, αλλά εδώ επεξεργαστής είναι ο Qualcomm Snapdragon 870 με την ίδια μνήμη, ενώ ο δίσκος έρχεται στα 128GB.

Το μεγάλο μοντέλο, όμως, το Xiaomi 12 Pro, είναι και μεγαλύτερο, στις 6,73 ίντσες με ανάλυση 1440×3200 pixels, πάλι με refresh rate 120Hz με adaptive Sync, ο επεξεργαστής είναι ο "μεγάλος" Snapdragon 8 Gen 1, η RAM ανεβαίνει στα 12GB ενώ και ο δίσκος είναι στα 256GB.

Τέλος, όλα τα μοντέλα έρχονται με μεγάλη μπαταρία, 4500mAh για τα δύο μικρότερα μοντέλα και 4600mAh για το Pro, με γρήγορη φόρτιση. Συγκεκριμένα, στο Xiaomi 12X η φόρτιση είναι ενσύρματη στα 67W, στο "απλό" 12 είναι ενσύρματη στα 67W και ασύρματη στα 50W, ενώ το Xiaomi 12 Pro ανεβάζει τον πήχη στα 120W (HyperCharge) για ενσύρματη και 50W ασύρματη φόρτιση!

Οι κάμερες των νέων flagship smartphones της Xiaomi

Οι κάμερες θα μπορούσαν να είναι ένα κεφάλαιο μόνες τους, αλλά θα περιοριστούμε στο να αναφέρουμε τις κάμερες που ενσωματώνουν τα τρία μοντέλα. Εδώ μάλιστα, η Xiaomi δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναφέρει πως οι αισθητήρες και των τριών μοντέλων, όσον αφορά την κύρια κάμερα, έρχονται από τη Sony και συγκεκριμένα πρόκειται για τους μεγάλους IMX766 για τα δύο μικρότερα μοντέλα, και τον IMX707 για το Pro μοντέλο. Πρόκειται για αισθητήρες των 50 megapixel, με οπτική σταθεροποίηση, ενώ η κάμερα και στα τρία μοντέλα θεωρείται "ευρυγώνια" (wide). Δευτερεύουσα κάμερα είναι μια υπερευρυγώνια στα 13 megapixel για τα μοντέλα 12 και 12X, και στα 50 megapixel για το Xiaomi Pro. Τέλος, τα Xiaomi 12 και 12X έρχονται με τρίτη κάμερα "telemacro" στα 5 megapixels, ενώ το Pro έχει τηλεφακό στα 50 megapixel! Τέλος, η εμπρόσθια κάμερα είναι ίδια και στα τρία μοντέλα και είναι των 32 megapixel.

Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε τα ειδικά συστήματα βελτίωσης εικόνας που έχει ενσωματώσει η Xiaomi σε όλα τα μοντέλα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην φωτογραφία όσο και στη λήψη βίντεο, αλλά και στις επιδόσεις των μεγάλων αισθητήρων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και στο Night Mode, το οποίο δίνει πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι και τη νύχτα!

Συνοψίζοντας, έχουμε τη Xiaomi να κάνει μια ιδιαιτέρως φιλόδοξη κίνηση, φέρνοντας στην αγορά τρία μοντέλα τα οποία έρχονται να μπουν σφήνα στο "δίπολο" Apple – Samsung, με φιλοδοξίες να αντιπαρατεθούν ευθέως με τη δεύτερη και, γιατί όχι, να της πάρουν την πρωτοκαθεδρία προσφέροντας συγκρίσιμα χαρακτηριστικά και επιδόσεις σε χαμηλότερη τιμή! Αν κι εσύ έχεις ψηθεί από τα νέο flagship της Xiaomi, αλλά και την δελεαστική προσφορά τους μαζί με τα Xiaomi Watch S1, μπες στο Public.gr και κάνε την προπαραγγελία σου, για να τα έχεις και τα δύο στα χέρια σου, πρώτος!

Βάλε το Public Blog στα bookmarks σου για να μένεις ενήμερος για τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία και στα smartphones!