MWC 2020 updates / Ακυρώνεται η φετινή έκθεση λόγω κοροναϊού

Περίληψη: Το υγειονομικό ρίσκο από τον κοροναϊό και οι συνεχόμενες ακυρώσεις από εταιρίες του χώρου οδήγησαν τελικά στην ακύρωση της MWC Barcelona 2020!

Πριν από μερικές μέρες συντάσσαμε με ανυπομονησία τη λίστα όσων περιμέναμε να δούμε από κοντά στην Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια της MWC 2020. Τελικά τα σχέδια μας δεν θα υλοποιηθούν, καθώς η μεγαλύτερη έκθεση mobile τεχνολογίας στον κόσμο δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά. Η ακύρωση της εκδήλωσης οφείλεται φυσικά στην απειλή που προτάσσει ο νέος κοροναϊός (novel coronavirus COVID-19), ο οποίος εξαπλώνεται στην Κίνα.

To 2019 η εκδήλωση συγκέντρωσε σχεδόν 110.000 συμμετέχοντες με ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς να προέρχονται από την Ασία (16%). Με βάση τα παραπάνω δεδομένα είναι προφανές πως, με τη συνύπαρξη τόσων ανθρώπων σε έναν χώρο, αυξάνεται η πιθανότητα επέκτασης της επιδημίας, αν υπάρξει κάποιο κρούσμα το οποίο δεν ανιχνευθεί εγκαίρως.

Ένας ακόμα παράγοντας που «έδεσε τα χέρια» της GSMA, διοργανώτριας αρχής της έκθεσης, ήταν οι ακυρώσεις συμμετοχής από πολλές εταιρίες. Οι φόβοι για την υγεία των ανθρώπων τους, τις οδήγησαν σε ακύρωση της παρουσίας πολύ πριν η ίδια η διοργανώτρια αποφασίσει την οριστική ακύρωση. Αυτό, με τη σειρά του, μείωσε το ενδιαφέρον για την έκθεση, οπότε και η GSMA δεν δυσκολεύτηκε να ακυρώσει όλο το event. Παρότι η GSMA είχε αρχικά ενημερώσει πως η έκθεση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, απλώς με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τελικά η ακύρωσή της ήταν μονόδρομος, μετά τις σημαντικές αποχωρήσεις των μεγάλων παιχτών του χώρου.

Το Mobile World Congress διεξάγεται κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη, από το 2006 και μετά. Φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά στα 33 χρόνια του θεσμού, που δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Αν δεν υπάρχουν άλλες επιπλοκές του χρόνου, η εκδήλωση θα επιστρέψει κανονικά στη Fira Gran Via στις 22 Φεβρουαρίου 2021.

Το μόνο που μένει να μάθουμε, πλέον, είναι τι θα γίνει με όλα τα events που συμβαίνουν κάθε χρόνο παράλληλα με την έκθεση. Το Σαββατοκύριακο πριν την MWC διεξάγονται πολλά και διαφορετικά events σε όλη την πόλη και αρκετά από τα φετινά δεν έχουν (ακόμα) ακυρωθεί. Υπάρχει η πιθανότητα και αυτά να ακυρωθούν τελικά, αλλά καμία εταιρία από εκείνες που έχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις δεν έχει τοποθετηθεί.

Για οτιδήποτε νεότερο προκύψει θα σε ενημερώσουμε εδώ - μείνε συντονισμένος στο Public Blog!