Xiaomi Mi Note 10: Το πρώτο smartphone με κάμερα 108MP είναι εδώ!

Περίληψη: Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα το Mi Note 10 το οποίο είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει κάμερα με ανάλυση 108MP.

Τη σειρά Mi Note της Xiaomi την είχαμε τελευταία... νοσταλγήσει, καθώς η εταιρεία είχε καιρό να ανακοινωθεί καινούργιο μοντέλο. Η Xiaomi όμως φρόντισε να μας αποζημιώσει - και μάλιστα με «εκκωφαντικό» τρόπο: το νεότερο μοντέλο στη γκάμα της είναι το Xiaomi Mi Mote 10, το οποίο διαθέτει την πρώτη κάμερα 108MP που έχει τοποθετηθεί σε smartphone!  Για να είμαστε δίκαιοι, ο τίτλος ανήκει τυπικά στο Mi Mix Alpha, αλλά πρόκειται για ένα smartphone πολύ περιορισμένης παραγωγής, που δεν θα κυκλοφορήσει. Πάμε, λοιπόν, να γνωρίσουμε το πρώτο smartphone με κάμερα 108MP, το οποίο πολύ σύντομα θα μπορείς να κάνεις δικό σου! 

Ξεκινάμε, φυσικά, από την κάμερα, η οποία κλέβει τις εντυπώσεις. Στην πίσω πλευρά του Xiaomi Mi Note 10 υπάρχουν συνολικά 5 κάμερες, με τη βασική των 108MP να αποτελείται από έναν τεράστιο αισθητήρα 1/1.33", που έχει κατασκευαστεί από τη Samsung. Τον «τρελό» αισθητήρα των 108MP συνοδεύουν επίσης ένας αισθητήρας 5MP για οπτικό ζουμ 5Χ, ένας αισθητήρας 12MP για πορτραίτα, ένας αισθητήρας 20MP για ultra-wide και το πακέτο συμπληρώνεται από έναν ακόμα αισθητήρα 2MP για κοντινές macro λήψεις! Ακόμα και η selfie κάμερα είναι εντυπωσιακή, καθώς τραβά φωτογραφίες στα 32MP με διάφραγμα f/2.0.

Πέρα από τις κάμερες, που ανταγωνίζονται flagship κινητά, το Mi Note 10 θα είναι ένα από τα καλύτερα mid-range smartphone της αγοράς. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά βρίσκουμε τον Snapdragon 730G επεξεργαστή, ο οποίος συνεργάζεται με 6GB RAM και 128GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Η οθόνη του νέου smartphone της Xiaomi είναι τεχνολογίας AMOLED με διαγώνιο 6,47 ίντσες και ανάλυση Full HD+. Στην κορυφή της υπάρχει ένα μικρό notch για την selfie κάμερα και από κάτω της υπάρχει αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Τεράστια και η μπαταρία του Xiaomi Mi Note 10, η οποία έχει χωρητικότητα 5.260mAh, που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση μέχρι και 30W.

Το Xiaomi Mi Note 10 δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, αλλά αναμένεται να φτάσει πολύ σύντομα σε τρία χρώματα, Midnight Black, Aurora Green, και Glacier White. Μείνε συντονισμένος στο Public Blog, για να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες για τη μεγάλη αυτή κυκλοφορία!