10 εκ. πωλήσεις έφτασε το PS5 σε όλο τον πλανήτη

Η Sony ανακοίνωσε πως το PS5 έφτασε σε πωλήσεις τα 10 εκ. συστήματα σε όλες τις αγορές του πλανήτη. Η ιαπωνική εταιρεία σημείωσε πως το νέο της σύστημα πέτυχε πιο γρήγορα από κάθε άλλο τέτοιο αριθμό, ξεπερνώντας σχεδόν κατά ένα ολόκληρο μήνα το PS4. Μάλιστα, το επίτευγμα αυτό έχει το ενδιαφέρον του καθώς επιτυγχάνεται εν μέσω πανδημίας και με τα γνωστά προβλήματα διαθεσιμότητας που ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν ακόμη αρκετές αγορές.

Η Sony σημειώνει στη σχετική ανάρτηση που έκανε και το ότι οι πωλήσεις αυτές ήρθαν λόγω των νέων χαρακτηριστικών, όπως ο σκληρός δίσκος SSD, αλλά και το DualSense controller με το haptic feedback και τα adaptive triggers. Πέραν αυτού, η Sony σημείωσε πως στα μελλοντικά παιχνίδια που αναμένονται με ενδιαφέρον είναι τα God of War, Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West, Battlefield 2042, Deathloop, Far Cry 6 και Keena: Bridge of Sports.

Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις παιχνιδιών, το Spider-Man: Miles Morales έπιασε τα 6.5 εκ. αντίτυπα, το Returnal τα 560 χιλιάδες αντίτυπα και το Ratchet & Clank: Rift Apart το 1.1 εκ. αντίτυπα.