Οι πωλήσεις του Nintendo Switch ξεπέρασαν τα 89 εκατομμύρια

Περίληψη: Περισσότερα από 89 εκατομμύρια κονσόλες Switch έχουν πουληθεί παγκοσμίως, με το Switch να γίνεται η δεύτερη πιο επιτυχημένη κονσόλα στην ιστορία της Nintendo.

Στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων της, η Nintendo αποκάλυψε πως από τη μέρα της κυκλοφορίας του Switch έχουν πουληθεί 89,04 εκατομμύρια συσκευές. Το Nintendo Switch κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2017 και το 2019 παρουσιάστηκε η Lite έκδοσή του. Τα νούμερα πωλήσεων αφορούν όλα τα συστήματα Switch που έχουν πουληθεί από το 2017 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2021.

Οι αποστολές του «κανονικού» Nintendo Switch αυξήθηκαν από έτος σε έτος, αλλά στην περίπτωση του Nintendo Switch Lite παρατηρήθηκε πτώση. Σε σχέση με ένα χρόνο πριν, τα έσοδα μειώθηκαν ενώ οι πωλήσεις όλων των μοντέλων γνώρισαν πτώση 21,7% σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο. Η πτωτική πορεία σε σχέση με πέρυσι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επιδράσεις της πανδημίας στη βιομηχανία του gaming. Η ζήτηση εκτοξεύτηκε το 2020, κάτι που τόνωσε τις πωλήσεις κονσολών, μαζί και του Nintendo Switch.

Από πλευράς παιχνιδιών, το τελευταίο τρίμηνο πουλήθηκαν 45,28 εκατομμύρια τίτλοι. Το νέο Pokémon Snap ήταν ο πιο δημοφιλής, με τις πωλήσεις του να φτάνουν τα 2,07 εκατομμύρια. Μία ακόμα νέα κυκλοφορία που σημείωσε υψηλές πωλήσεις είναι το Mario Golf: Super Rush, το οποίο αγοράστηκε 1,34 εκατομμύρια φορές. Εξαιρετικές πωλήσεις συνεχίζουν να κάνουν και τίτλοι που έχουν εδώ και καιρό κυκλοφορήσει. Το Mario Kart 8 Deluxe παραμένει το best-seller στο Switch, προσθέτοντας ακόμα 1,69 πωλήσεις στο βιογραφικό του το περασμένο τρίμηνο και φτάνοντας τις 37,08 εκατομμύρια πωλήσεις συνολικά. Το Animal Crossing: New Horizons κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο και ήδη πλησιάζει τα νούμερα το Mario Kart 8 Deluxe. Το τελευταίο τρίμηνο πουλήθηκαν 1,26 εκατομμύριο αντίτυπα, ενώ συνολικά οι πωλήσεις του έφτασαν τα 33,89 εκατομμύρια. 

Με τις πωλήσεις να φτάνουν τα 89,04 εκατομμύρια, το Nintendo Switch έγινε η δεύτερη δημοφιλέστερη κονσόλα στην ιστορία της Nintendo, πίσω μόνο από το Wii. Σε σχέση με τον ανταγωνισμό, οι πωλήσεις αυτές το κατατάσσουν πάνω από το PS3 και το Xbox 360. Το ενδιαφέρον για την κονσόλα της Nintendo αναμένεται να αυξηθεί και πάλι το φθινόπωρο καθώς τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το ανανεωμένο Nintendo Switch OLED.