«Κόσμος» & «Κουίζ Ιστορία»: Αυτά τα Χριστούγεννα στρώσου στα επιτραπέζια!

Περίληψη: Μένουν μόνο μερικές ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, τα σχολεία ετοιμάζονται να κλείσουν τις πόρτες τους...

Μένουν μόνο μερικές ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, τα σχολεία ετοιμάζονται να κλείσουν τις πόρτες τους και τα παιδιά ανυπομονούν για δυο εβδομάδες γεμάτες παιχνίδι, μελομακάρονα και φυσικά… δώρα!

Είτε, λοιπόν, ψάχνεις να βρεις δημιουργικούς τρόπους απασχόλησης για τις γιορτινές ημέρες είτε ιδέες για δώρα για τους λιλιπούτειους φίλους μας, στο Public θα βρεις όλες τις ξεχωριστές προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια!

Ξεκινάμε με το επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες «Κόσμος» από την εταιρεία Brainbox, μέσα από το οποίο μικροί (και μεγάλοι) εξερευνούν όλες τις χώρες του κόσμου και μαθαίνουν πολλά και ενδιαφέροντα: τι παράγει η καθεμιά, ποια ζώα εκτρέφονται στα εδάφη της...

Το παιχνίδι είναι κατάλληλο για παιδιά 8 χρονών και άνω ενώ η διαδικασία είναι απλή: Ο παίκτης διαλέγει μια κάρτα και μέσα σε 10 δευτερόλεπτα θα πρέπει να αποστηθίσει όσα περισσότερα στοιχεία βλέπει σε αυτήν. Στη συνέχεια ρίχνει το ζάρι και απαντά στις αντίστοιχες ερωτήσεις. Εάν απαντήσει σωστά, κρατάει την κάρτα ενώ στόχος του παιχνιδιού είναι να μαζέψει όσες περισσότερες κάρτες μπορεί μέσα σε 10 λεπτά. Μέσα από αυτή τη διασκεδαστική διαδικασία το παιδί αναπτύσσει τόσο τη μαθηματική/λογική όσο και την λεκτική/γλωσσική ευφυΐα του!

Στην ίδια λογική και το επιτραπέζιο ερωτήσεων «50-50 Κουίζ Ιστορία», που ταξιδεύει τους παίκτες στον χρόνο! Ο κάθε παίκτης τεστάρει τις γνώσεις του στην ιστορία μαθαίνοντας τις πιο ενδιαφέρουσες και αξιοπερίεργες πληροφορίες για γεγονότα από την προϊστορική μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Το παιχνίδι είναι κατάλληλο για παιδιά 9 χρονών και άνω. Οι κανόνες και σε αυτή την περίπτωση απλοί: ο παίκτης ρίχνει το ζάρι και απαντάει στην ερώτηση. Αν απαντήσει σωστά, κρατάει την κάρτα. Στόχος του είναι να μαζέψει όσες περισσότερες κάρτες μπορεί για να βγει νικητής!

To Public, σε συνεργασία με τη Brainbrox και τη 50/50 GAMES, χαρίζουν σε έξι (6) τυχερούς έξι (6) παιχνίδια, τρία «Κόσμος» και τρία Κουίζ Ιστορίας.

Πολλαπλές συμμετοχές δεν λαμβάνονται υπόψιν. Ο διαγωνισμός θα λήξει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι:

Λουκάς  Καραβολανίδης

Γιώργος Παρασκευουλάκος

Διονύσης Παρίκης

Μαρία Καρπούζη

Ξένια Λικατσά

Γεωργία Παράσχου