Φέτος το Πάσχα, φωτογραφίζουμε non-stop!

Περίληψη: Ο Μάιος μας έφτασε… εντάξει, φτάνει σε λίγο, αλλά η άνοιξη είναι εδώ για τα...

Ο Μάιος μας έφτασε… εντάξει, φτάνει σε λίγο, αλλά η άνοιξη είναι εδώ για τα καλά. Ήδη οι θερμοκρασίες παίζουν στα πάνω 20άρια, ο ήλιος λάμπει φωτεινός και ζεστός – και πάνω από 12 ώρες κάθε μέρα.

Όλα αυτά, όμως, για τους φανατικούς της φωτογραφίας, δεν έχουν παρά ένα και μόνο νόημα: άπειρες ευκαιρίες για φωτογραφικές εξορμήσεις και πολλά μέρη που μπορούν να επισκεφθούν. Και, βέβαια, καλό φως για τέλειες φωτογραφίες!

Τις ημέρες του Πάσχα αλλά και την Πρωτομαγιά θα έχεις άπλετο χρόνο να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις και να φωτογραφίσεις non stop! Από την πιο απλή μέχρι και την πλέον... pro, έχουμε συγκεντρώσει για σένα τις καλύτερες επιλογές, για να απαθανατίσεις όλες τις στιγμές που έχουν αξία.

Compact Camera

Μια compact μηχανή χωράει πολύ εύκολα παντού και μπορείς να την έχεις πάντοτε μαζί σου. Απλά την ανοίγεις και μπορείς αμέσως να αποτυπώσεις τη στιγμή. Οι compact μηχανές θα σου προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εικόνας από ένα smartphone και έχουν και άλλες λειτουργίες όπως οπτικό ζουμ, τις οποίες τα περισσότερα κινητά δεν υποστηρίζουν. Με την Nikon A100 μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες με ανάλυση 20MP και έχεις οπτικό ζουμ 5Χ.

Αν, όμως, το ζουμ είναι πολύ σημαντικό για σένα, και θα φωτογραφήσεις τόσο άτομα όσο και τοπία, τότε μπορείς να επιλέξεις μία high zoom compact camera, όπως η Sony DSC-H300. Θα έχεις έτσι οπτικό ζουμ 35Χ χωρίς να θυσιάσεις ιδιαίτερα τη φορητότητα, αφού η μηχανή παραμένει αρκετά ελαφριά.

DSLR Camera

Αν, όμως, η φωτογραφία είναι το πάθος σου και θέλεις να την εξερευνήσεις σε βάθος, μια DSLR μηχανή είναι αυτό που ψάχνεις. Θα μπορέσεις να τραβήξεις ακόμα καλύτερης ποιότητα εικόνες, ενώ η ευελιξία τους σου επιτρέπει να προσαρμόσεις όποιο φακό χρειάζεσαι, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις.

Με μια μηχανή όπως η Canon 4000D μπορείς να τα έχεις όλα σε ένα, καθώς προσφέρεται σε πακέτο με τον φακό 18-135mm, για να μπορείς να τραβήξεις από κοντινά πορτραίτα μέχρι και μακρινά τοπία. Οι επιλογές σου όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς με την Canon 2000D σε kit με δύο φακούς μπορείς να κάνεις ακόμα περισσότερα. Οι φωτογραφίες από την 2000D είναι ανάλυσης 24MP και οι φακοί που τη συνοδεύουν είναι ο βασικός 18-55mm αλλά και τον τεράστιο 75-300mm, για να τραβήξεις ακόμα και το... φεγγάρι!

Για τις πιο μακρινές όμως λήψεις, ειδικά στο σκοτάδι, θα χρειαστεί σίγουρα να τοποθετήσεις την κάμερα πάνω σε τρίποδο. Για σένα φτιάξαμε το ολοκληρωμένο σετ της Nikon D3500 με δύο φακούς, τρίποδοτσάντα μεταφοράς αλλά και ηχείο! Όσο εσύ θα περιμένεις η μηχανή να τραβήξει τις long exposure φωτογραφίες, θα μπορείς να ακούς τη μουσική σου!

Μην ξεχάσεις μόνο να προμηθευτείς μαζί και μια... ευρύχωρη κάρτα SD, και μετά είσαι πανέτοιμος για να φωτογραφήσεις ό,τι τραβά η ψυχή σου!

Καλό Πάσχα και καλές λήψεις!