"Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης" τον Οκτώβρη

Περίληψη: Σκοτεινή, θαρραλέα, αδίστακτη, ευφυής. Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης

Σκοτεινή, θαρραλέα, αδίστακτη, ευφυής. Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης

Ο λόγος για τη νεαρή χάκερ Λίσμπετ Σαλάντερ, που στις 30 Απρίλιου έχει τα γενέθλιά της, τα οποία φέτος σηματοδοτούν και την έναρξη των προωθητικών ενεργειών για το βιβλίο Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης, την πολυαναμενόμενη συνέχεια της τριλογίας του Στιγκ Λάρσον, διά χειρός Νταβίντ Λάγκερκραντζ.

Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης, η συνέχεια της ιστορίας της Λίσμπετ Σαλάντερ και του δημοσιογράφου Μίκαελ Μπλούμκβιστ, θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό στις 27 Αυγούστου. Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, θα επικεντρώνεται σε σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Μια νύχτα ο καθηγητής Φρανς Μπάλντερ, σημαντικός ερευνητής σ’ ένα Εργαστήριο Ερευνών Τεχνητής Νοημοσύνης, τηλεφωνεί στον Μίκαελ Μπλούμκβιστ, αναφέροντάς του πως διαθέτει συνταρακτικές πληροφορίες για την Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, που απέκτησε έπειτα από επικοινωνία του με μια υπερχάκερ, την οποία ο Μπλούμκβιστ φαίνεται να γνωρίζει.

Συνεχιστής της βραβευμένης δουλειάς του Στιγκ Λάρσον με εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως, ο Νταβίντ Λάγκερκραντζ είναι καταξιωμένος Σουηδός δημοσιογράφος, με χρόνια προϋπηρεσίας στο αστυνομικό ρεπορτάζ, ενώ είναι γνωστός και από τη βιογραφία του Σουηδού ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

«Ο Νταβίντ Λάγκερκραντζ δεν είναι απλώς ένας διακεκριμένος συγγραφέας, αλλά κι ένας εξαιρετικός αφηγητής. Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης παρατείνει έξοχα την ιστορία των Λίσμπετ Σαλάντερ και Μίκαελ Μπλούμκβιστ».

Christopher MacLehose ‒ Βρετανός εκδότης

Η επιλογή του Λάγκερκραντζ έγινε από την οικογένειά του Στιγκ Λάρσον και τον εκδοτικό οίκο του, στον οποίο είχε αφήσει τα πρώτα βιβλία της τριλογίας Millennium λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή λόγω καρδιακής ανακοπής. Το βιβλίο, όμως, περιέχει νέο υλικό έμπνευσης του Λάγκερκραντζ, που, όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του, θα ακολουθεί τη γραφή του Λάρσον, ενώ, όπως υπόσχεται στους φαν της σειράς, θα βάλει τη Σαλάντερ σε νέες περιπέτειες.

«Επιτρέποντας στον Νταβίντ Λάγκερκραντζ να γράψει το δικό του μυθιστόρημα για τη σειρά Millennium, κρατάμε ζωντανούς τους χαρακτήρες και το σύμπαν που δημιούργησε ο Στιγκ Λάρσον». Erland και Joakim Larsson

Larsson StiegΟ Λάγκερκραντζ θεωρείται ως το alter ego του Στιγκ Λάρσον. Οι δύο ταλαντούχοι άντρες μοιράζονται τις ίδιες αγάπες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το καλό ρεπορτάζ, η αναζήτηση της αλήθειας και η συγγραφή βιβλίων.

Τα τρία βιβλία του Στιγκ Λάρσον έχουν γίνει κινηματογραφικές ταινίες σουηδικής παραγωγής, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία στις σκανδιναβικές χώρες (123 εκατομμύρια θεατές.). Το 2012 η Sony Pictures αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα της τριλογίας, μεταφέροντας το πρώτο βιβλίο στη μεγάλη οθόνη. Τη σκηνοθεσία της αμερικανικής έκδοσης ανέλαβε ο βραβευμένος Ντέιβιντ Φίντσερ (Fight Club, Zodiac, House of Cards), ενώ για την ενσάρκωση της Λίσμπετ Σαλάντερ και του Μίκαελ Μπλούμκβιστ επιλέχθηκαν η Ρούνι Μάρα και ο Ντάνιελ Κρεγκ αντίστοιχα. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 12.12.2011.Πάρα την τεράστια εισπρακτική επιτυχία ($232,617,430) και την ύπαρξη του σεναρίου για Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά, η Sony Pictures πάγωσε τα σχέδια παραγωγής της δεύτερης ταινίας. Φήμες θέλουν τον Ντάνιελ Κρεγκ, μετά την επιτυχία του στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ, να απαιτεί αύξηση των αποδοχών του αλλά και τον Ντέιβιντ Φίντσερ να μην επιθυμεί να συνεχίσει ένα project στο οποίο δεν έχει να προσφέρει κάτι νέο σε σχέση με τη σουηδική εκδοχή της ταινίας.

Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά Μυθιστόρημα  Το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκας Μυθιστόρημα  Το κορίτσι με το τατουάζ Μυθιστόρημα

Τα έργα του Στιγκ Λάρσον έχουν γίνει και graphic novels, με τίτλο MILLENNIUM GRAPHIC, για τους λάτρεις των κόμικς, σε σενάριο του Σιλβέν Ρούνμπεργ. Την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί ο Χοσέ Χομς, ο οποίος κατάφερε να ζωντανέψει τη νουάρ ατμόσφαιρα μέσα από μια εξαιρετική εικαστική εξεικόνιση των μυθιστορημάτων του Λάρσον. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί ήδη το Millennium Graphic 1, ενώ στις 11 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει και το δεύτερο μέρος, Millennium Graphic 2.

Η τριλογία του Στιγκ Λάρσον Millennium έχει σαρώσει τα βραβεία κι έχει ενθουσιάσει κριτικούς και αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα μνημειώδες πολιτικοοικονομικό αλλά και ερωτικό θρίλερ, το οποίο προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική!

Key facts

  • Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 73 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
  • Κυκλοφορεί σε 50 χώρες.
  • Μόνο στις ΗΠΑ έχουν πουληθεί παραπάνω από 3,4 εκατομμύρια ψηφιακές εκδόσεις της τριλογίας MILLENNIUM.
  • Στην Ελλάδα παραπάνω από 164 χιλιάδες αναγνώστες γοητεύτηκαν από τις περιπέτειες της Λίσμπετ Σαλάντερ και του Μίκαελ Μπλούμκβιστ.

 

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ στις 22 Οκτωβρίου.

Χρόνια πολλά, Λίσμπετ Σαλάντερ!