MateBook X Pro και MateBook 14: Level up για τα flagship laptop της Huawei

Περίληψη: Εκτός από το καταπληκτικό αναδιπλούμενο smartphone της, το Huawei Mate X, η κινέζικη εταιρεία στα...

Εκτός από το καταπληκτικό αναδιπλούμενο smartphone της, το Huawei Mate X, η κινέζικη εταιρεία στα πλαίσια του MWC 19 ανακοίνωσε και τα καινούργια της laptop: το MateBook XPro και το MateBook 14.

Το MateBook X Pro αποτελεί αναβαθμισμένη έκδοση του περσινού μοντέλου με ισχυρότερα υποσυστήματα, ενώ το MateBook 14 είναι καινούργια προσθήκη στη γκάμα της εταιρείας.

Ξεκινώντας από το MateBook X Pro, οι αλλαγές αφορούν την αντικατάσταση των προηγούμενων επεξεργαστών με τους καινούργιους 8ης γενιάς IntelCore της οικογένειας Whiskey Lake, τους Core i5-8265U και Core i7-8566U, οι οποίοι προσφέρουν 10% υψηλότερη απόδοση. Tαυτόχρονα, η Huawei αναβάθμισε και το υποσύστημα γραφικών με το νεότερο GeForceMX250, έναντι του GeForce MX150. Επιπλέον, το νέο MateBook X Pro διαθέτει θύρα Thunderbolt 3 πλήρους ταχύτητας, που μπορεί να υποστηρίξει εξωτερικές κάρτες γραφικών, όπως η GeForce GTX 2080.

Προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα υπερθέρμανσης και μείωσης της απόδοσης, η Huawei έχει εφοδιάσει το νέο MateBook X Pro με το δεύτερης γενιάς σύστημα ψύξης Shark Fin, το οποίο υποστηρίζει και passive και active λειτουργία, με τους ανεμιστήρες να ενεργοποιούνται μόνο όταν είναι απαραίτητο. Αναβαθμισμένη είναι και η μπαταρία που προσφέρει ισχύ 57,4 Wh και επαρκεί για 12 ώρες λειτουργίας

Τo MateBook 14, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι νέα προσθήκη στη γκάμα, δίνοντας στους χρήστες μια οικονομικότερη εναλλακτική από το MateBoo X Pro. H οθόνη του MateBook 14 είναι ανάλυσης 2.160 x 1.440 pixels και καλύπτει το 90% της επιφάνειας, ενώ είναι αναλογίας πλευρών 3:2, καθώς ο φορητός είναι προορισμένος για εργασία και όχι για ψυχαγωγία, αν και δεν λείπει η υποστήριξη για ήχο Dolby Atmos.

To ΜateBook 14 θα έρχεται με τους ίδιους Whiskey Lake επεξεργαστές με το MateBook X Pro, με τη διαφορά ότι θα προσφέρει μικρότερη αυτονομία με τη μπαταρία να επαρκεί για 10,5 ώρες χρήσης, ενώ αντί για θύρα Thunderbolt 3 το MateBook 14 διαθέτει θύρα HDMI 2.0.

Όσο για το βάρος και το πάχος, το MateBook 14 ζυγίζει 1,49 κιλά και το πάχος του δεν ξεπερνάει τα 15,9mm.