Mi MIX 3: η ναυαρχίδα της Xiaomi πρωτοπορεί ξανά

Περίληψη: Μπορεί πλέον τα smartphones που η οθόνη τους καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό της πρόσοψης να...

Μπορεί πλέον τα smartphones που η οθόνη τους καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό της πρόσοψης να θεωρούνται σχεδόν συνηθισμένα, όμως αξίζει να θυμόμαστε πως ήταν η Xiaomi, που ξεκίνησε αυτή την τάση πριν από τρία χρόνια, με το πρωτοποριακό τότε Mi MIX.

Έκτοτε η σειρά Mi MIX συνέχισε να εξελίσσεται και φέτος, με το Mi MIX 3, η Xiaomi πρωτοπορεί ξανά, φέρνοντας στην αγορά ένα ξεχωριστό smartphone χωρίς ενοχλητικές εγκοπές ή οπές, με οθόνη που καλύπτει το 93,4% της επιφάνειας της συσκευής.

Για να το επιτύχει αυτό, η Xiaomi έχει επιστρατεύσει ένα slider μηχανισμό με μαγνήτες, ο οποίος καλύπτει με έξυπνο τρόπο τις δύο μπροστινές κάμερες, αφήνοντας της πρόσοψη ελεύθερη για την εντυπωσιακή FHD+ Super AMOLED οθόνη των 6,39”, αναλογίας πλευρών 19,5:9. Αν τώρα ανησυχείς για την αντοχή της κατασκευής, αξίζει να θυμάσαι ότι ο slider μηχανισμός είναι ελεγμένος για 300.000 άνοιξε-κλείσε!

Όσο για τις υπόλοιπες προδιαγραφές, το Mi MIX 3 απλώς κλέβει εντυπώσεις: O επεξεργαστής δεν είναι άλλος από τον Snapdragon 845, με 6GB μνήμης RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3.200 mAh με υποστήριξη Fast Charge και ασύρματης φόρτισης Qi, με την βάση να περιλαμβάνεται μέσα στο πακέτο.

Στη φωτογραφία, εκτός από τις διπλές κάμερες για selfies, έχουμε διπλές κάμερες και στην πλάτη, με τη συσκευή να έχει πετύχει 108 βαθμούς στην μέτρηση του DxOMark στη φωτογραφία και 93 βαθμούς στη αντίστοιχη μέτρηση στο βίντεο. Φυσικά δε λείπουν οι δυνατότητες AI, με υποστήριξη αναγνώρισης 12 διαφορετικών σκηνών, προηγμένες επιλογές φωτισμού, δυναμικό bokeh και ούτω καθεξής.

Το λογισμικό δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από Android 9, πάντα με το MIUI της εταιρείας, εδώ στην έκδοση 10 με πολλές νέες λειτουργίες, που κάνουν την συσκευή ακόμα πιο χρηστική.

Μπες λοιπόν τώρα στο public.gr ή πήγαινε στο κοντινότερο κατάστημα Public και κάνε δική σου τη νέα ναυαρχίδα της Xiaomi!